Vitocal 200-S R32

Split toplotna črpalka zrak/voda

Toplotna črpalka zrak/voda v split izvedbi, nazivna ogrevalna moč moč: 2,6 do 10,4 kW.

Nazivna moč ogrevanja: 2,6 do 10,4 kW.
Funkcija hlajenja
Učinkovito in varčno
Integriran WiFi

Okolju prijazne toplotne črpalke - preberite več o različnih izvedbah in prednostih!

Več informacij zdaj
Nazivna ogrevalna moč

2,6 do 10,4 kW

60 °C temperatura vtoka

Idealna za energetsko učinkovite novogradnje

Učinkovito in varčno delovanje

Zanesljivo delovanje z visoko učinkovitostjo (OptiPerform)

Viessmann servis

Zagotovljen hitrejši odzivni čas v primeru potrebe po servisiranju (Service Link)

Izjemno tiha

Šepetajoče tiho delovanje

COP v skladu s standardom EN 14511

Nizki obratovalni stroški zaradi visoke učinkovitosti, COP (koeficient učinkovitosti): do 5,0 (pri A7/W35)

Idealna v kombinaciji

s fotonapetostnim sistemom in hranilnkom električne energije

Prostorsko varčna namestitev

60 % manj prostora kot primerljivi modeli

Energijski managment

Zagotavlja preglednost porabe energije in stroškov.

Visoka kakovost izdelkov

Privlačna, visokokakovostna zasnova notranej in zunanje enote

Poleti hladi

Funkcija aktivnega hlajenja za uporabo poleti

Enostavno upravljanje

Aplikacija ViCare: Z aplikacijo Energy Cockpit spremljajte energijske tokove v gospodinjstvu.

Nove zračne toplotne črpalke Vitocal 200-S v split izvedbi s temperaturo pretoka do 60 °C so še posebej priporočljive za energetsko učinkovite novogradnje.

Primerna predvsem pri energetsko učinkovitih novogradnjah: Vitocal 200-S

Nova generacija toplotnih črpalk

Zanesljiva, kompaktna in bolj okolju prijazne kot üe nikoli doslej - nova, inovativna tehnologija toplotnih črpalk podjetja Viessmann omogoča še posebej učinkovito rabo toplote iz okolja za ogrevanje in hlajenje. Nova serija split toplotnih črpalk Vitocal 200-S s temperaturo vtoka do 60 °C je še posebej priporočljiva za energetsko učinkovite novogradnje. Visoka energetska učinkovitost, priročno upravljanje preko aplikacije, trajnostno delovanje in privlačen dizajn so prepričljive lastnosti.

Prednosti naprave Vitocal 200-S

Climate Protect++ varuje okolje in podnebje

Nove toplotne črpalke iz serije Vitocal 200-S uporabljajo hladilno sredstvo R32 z nizkim GWP100 (potencial globalnega segrevanja) 771.

OptiPerform - zanesljivo delovanje z največjo učinkovitostjo

Napredne Viessmannove toplotne črpalke delujejo s patentiranim hidravličnim sistemom. S sistemom Hydro AutoControl® deluje toplotna črpalka zanesljivo in z največjo učinkovitostjo skozi celotno življenjsko dobo. Edinstvena zasnova izvajalcu ne omogoča le veliko hitrejše in s tem stroškovno učinkovitejše postavitve toplotne črpalke OptiPerform, temveč tudi veliko manj prostora, saj je do 60 odstotkov manjša od drugih podobnih sistemov.

Storitvena povezava - hiter odzivni čas storitve

Toplotne črpalke s servisno povezavo uporabljajo brezžično tehnologijo za samodejno obveščanje trgovskega partnerja o morebitnih napakah. Popolnoma brezplačno. S tem odpravite nepotrebna potovanja, saj je servisiranje na kraju samem hitrejše. Prihranek časa in denarja.

Izjemno tih - šepetajoče tih pri polni in delni obremenitvi

Viessmannove toplotne črpalke so zaradi napredne akustične zasnove+ med najtišjimi svoje vrste in vključujejo zvočno optimiziran ventilator. V kombinaciji z inteligentnim uravnavanjem hitrosti znatno zmanjša hrup, ki se prenaša po zraku, tako pri polni kot pri delni obremenitvi. Zaradi tega lahko zunanjo enoto namestite tudi na gosto pozidanih območjih, kot so vrstne hiše ali blizu posestne meje.

Integrirana paleta rešitev za Vitocal 200-S

Izkoristite storitve z dodano vrednostjo in digitalne storitve integrirane ponudbe rešitev podjetja Viessmann.

Aplikacija ViCare

Aplikacija ViCare omogoča intuitivno upravljanje ogrevanja. Uporabnik lahko na zelo preprost način v aplikaciji preveri, ali njegov ogrevalni sistem deluje, kot bi moral.

Več o aplikaciji ViCare

Aplikacija ViGuide

ViGuide je aplikacija namenjena trgovinskim partnerjem. Vsebuje številne funkcije za spremljanje in nadzor sistemov tako v enodružinskih hišah kot tudi v večstanovanjskih stavbah, ter omogoča hiter dostop do tehnične službe.

Več o aplikaciji ViGuide

Connectivity Inside

Connectivity Inside je integriran brezžični vmesnik za upravljanje in vzdrževanje sistemov s pomočjo aplikacij Viessmann.

Več o Connectivity Inside

Viessmann GridBox

Viessmann GridBox je idealen dodatek k sistemskim paketom, ki vključujejo fotovoltaične sisteme in enote za shranjevanje energije, ter zagotavlja preglednost energijskih tokov v hiši.

Več o Viessmann GridBox

Možnosti subvencioniranja

Subvencije in ugodni krediti za okolju prijazne naložbe Eko sklad

Za toplotne črpalke Viessmann je mogoče pridobiti nepovratne finančne spodbude fizičnim osebam za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stavb na celotnem območju Republike Slovenije  za določene nove naložbe.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.
Več o pogojih pridobitve in višini subvencij ali kreditih si preberite  tukaj.

Viessmann One Base

Platforma brez težav in brezžično integrira že uporabljene Smart Home rešitve. Zlahka jo je mogoče razširiti, na primer z Wallboxom za polnjenje električnega avtomobila.  

Viessmann One Base je združljiv z vsemi dodatnimi digitalnimi storitvami. Integrirane storitve in naprave lahko preprosto upravljate z glasovnimi pomočniki, kot sta Amazon Alexa ali Google Assistant. Platforma je osnova za razširljiv, za prihodnost pripravljen energetski sistem v vsakem domu.

  

Za komunikacijo s sistemom Viessmann One Base je potrebna le brezplačna aplikacija ViCare, vse ostalo pa opravi integriran  Viessmann energijski managment za upravljanje energije. Viessmann One Base se upravlja hitro in enostavno preko aplikacije. Izvajalec ali servisno podjetje lahko sistem spremlja tudi na daljavo in morebitne nepravilnosti takoj elektronsko odpravi. Tako odpadejo nepotrebne vožnje in terminski dogovori z vašim strokovnjakom.

Dobro počutje na dosegu roke: preprost in priročen nadzor energetskega sistema od koder koli.

S sistemom Viessmann One Base lahko celoten energetski sistem upravljate z eno samo aplikacijo - preprosto, zanesljivo in hitro. Nova platforma povezuje vse naprave in elektronske aplikacije v domu v eno samo klimatsko in energetsko rešitev. Prednosti: manjša poraba energije, manjši ogljični odtis in vedno aktualen pregled nad tekočimi stroški. Viessmann One Base poskrbi, da bodo vaše štiri stene primerne za podnebju prijazno prihodnost!

Viessmann One Base povezuje digitalne storitve s celovitimi energetskimi sistemi, vključno s toplotnimi črpalkami, prezračevalnimi sistemi, hranilniki za shranjevanje električne energije in fotonapetostnimi sistemi
  • Udobje: Nadzor energetskega sistema preko aplikacije. Po potrebi se lahko poveže z drugimi napravami in storitvami, kot so Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant in druge.
  • Učinkovitost:  Platforma povezuje in optimira energetske tokove za še bolj učinkovito in s tem stroškovno učinkovito delovanje.
  • Zanesljivost: Servisno podejtje je samodejno obveščeno o morebitnih nepravilnostih in lahko preko spleta sprejme korektivne ukrepe.
  • Trajnost: Dolgoročna integracija vseh potrebnih digitalnih storitev, nadgradenj in razširitev izdelkov, kot sta fotovoltaika s hranilnikom energije in Wallbox za e-mobilnost.
Termostatski radiatorski ventili ViCare omogočajo enostavno upravljanje posameznih prostorov preko aplikacije ali glasovnega ukaza, npr. z uporabo Amazon Alexa.
Funkcija hlajenja

Podrobnosti o izdelku

Nazivna ogrevalna moč (kW), obratoalna točka A7/W35 (po EN 14511)

Tip 201.E06 NEV, 201.E06 2C: 5.3 kW | Tip 201.E08 NEV, 201.E08 2C: 6.8 kW | Tip 201.E10 NEV, 201.E10 2C: 8.3 kW

Koeficient učinkovitosti ε (COP) A7/W35

Tip 201.E06 NEV, 201.E06 2C: 5.0 | Tip 201.E08 NEV, 201.E08 2C: 5.0 | Tip 201.E10 NEV, 201.E10 2C: 4.9

Razred energetske učinkovitosti

A+++ / A++ | v skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 813/2013 za ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih temperaturah (W35)/pri srednjih temperaturah (W55)

Razred energetske učinkovitosti, ogrevanje sanitarne vode

-

Področje uporabe

Samostojna hiša, energetsko učinkovita novogradnja

Rokovanje

Krmilna enota toplotne črpalke s 7-palčnim barvnim zaslonom na dotik, možnost upravljanja prek aplikacije ViCare

Ogrevanje sanitarne vode

Potreben dodaten ogrevalnik vode, kar zagotavlja visoko raven udobja pri pripravi tople sanitarne vode.

Dodatne funkcije

S temperaturo vtoka 60 °C je idealen za energetsko učinkovite novogradnje | Idealen za kombinacijo s fotonapetostnim sistemom in hranilnik za shranjevanje električne energije | Integriran sistem za upravljanje energije zagotavlja pregledno porabo energije in stroške

Zunanja enota
Notranja enota z enim integriranim ogrevalnim/hladilnim krogom
Notranja enota z dvema integriranima ogrevalnima/hladilnima tokokrogoma