Vitocal 222-S – kompaktna toplotna črpalka zrak/voda v split izvedbi z integriranim ogrevalnikom vode

Prednosti: 

 • Cenovno privlačna toplotna črpalka zrak/voda v split izvedbi
 • Visoko udobje vode zaradi integriranega ogrevalnika vode, prostornine 210 l
 • Maksimalna temperatura vtoka do 60 °C
 • Ogrevanje in hlajenje v eni napravi zaradi reverzibilnega obratovanja
 • Nizki obratovalni stroški zaradi visoke COP vrednosti (COP = Coefficient of Performance) po EN 14511: do 5,0 (A7/W35) in do 4,1 (A2/W35)
 • Posebno tihe zaradi Advanced Acoustic Design (AAD), idealne za uporabo tudi v naseljih z vrstnimi hišami
 • Vrhunska kakovost proizvoda in sodoben, brezčasen dizajn – Made in Germany
 • Zmogljiva regulacija in DC inverter za visoko učinkovitost v delnem bremenu
 • Notranja enota z visoko učinkovito obtočno črpalko, kondenzatorjem, prenosnikom toplote, 3-potnim preklopnim ventilom, varnostno slupino, ogrevalnikom sanitarne vode in regulacijo
 • Preprosto rokovanje z regulacijo Vitotronic z besedilnim in grafičnim prikazom
 • Ogrevanje in hlajenje v eni napravi zaradi reverzibilnega obratovanja
 • Možnost reguliranja Viessmann prezračevalnih naprav
 • Optimirane za koriščenje lastne električne energije, npr. iz fotonapetostnih naprav
 • Internetno sposobne preko komunikacijskega modula Vitocom 100 in brezplačne aplikacije Vitotrol App
 • Možnost pridobitve subvencije Eko sklad
 • Energijski razred*
  Tip AWT-BT 221.C04: A++/A+ I Tip AWBT 221.C06 - C16: A++/A++  
*po Uredbi komisije (EU) št. 811/2013 Ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih (35 °C) / srednjih temperaturah (55 °C)
Informacije o hladilnem krogu/hladilnem sredstvu si lahko preberete tukaj.
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.

Split toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 222-S

Split toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 222-S

Toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 200-Sv split izvedbi, koristi okolju prijazno in stroškovno ugodno toploto, ki jo vsebuje zunanji zrak. Primerna je za ogrevanje, kot tudi za ogrevanje in hlajenje.

Vitocal 222-S sodi med najtišje naprave v tej izvedbi. Zahvaljujoč Advanced Acoustic dizajnu je hrupnost ventilatorja v nočnem obratovanju, na razdalji 3 metrov, le še 35 dB(A). Tako izpolnjuje zakonska določila glede emisij hrupa TA, ki zahtevajo, da je lahko hrupnost, ki doseže soseda, tudi v gosto pozidanih naseljih, kot so vrstne hiše, samo 35 dB(A).

Izjemno tihe zunanje enote Viessmann

Nove zunanje enote z uveljavljenim brezčasnim dizajnom, so prijetne na pogled. Naprave z enim ali dvema ventilatorjema so proizvod lastnega razvoja in proizvodnje. Ob izjemno tihem obratovanju se izkazujejo z zelo dobrimimi zmogljivosti in zelo visoko kakovostjo izdelave in proizvoda - Made in Germany.

Nizki obratovalni stroški zaradi visoke učinkovitosti

V novih zunanjih enotah skrbita Scroll kompresor z reguliranim številom vrtljajev in asimetrično dimenzioniran prenosnik toplote za visoko učinkovitost. Posebnost tega prenosnika so precej večji preseki kanalov na vodni strani, v primerjavi s stranjo hladilnega sredstva. S tem se poveča prenos toplote in zmanjša poraba električne energije potrebne za obratovanje obtočne črpalke.

Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Učinkovita in kompaktna centrala hišne tehnike za ogrevanje in hlajenje prostorov, ogrevanje sanitarne vode in prezračevanje

Veliko število različnih variant moči in opreme sistemske kombinacije črpalke Vitocal 222-S s prezračevalno pripravo Vitovent 300-F omogoča prilagoditev centrale hišne tehnike posamezni potrebi zgradbe po energiji in je zato primerna predvsem za novogradnjo.

Energijsko varčno ogrevalno tehniko dopolnjuje zmogljiva rekuperacija toplote prezračevalne priprave Vitovent 300-F. S sistemsko kombinacijo se dosega rekuperacija toplote do 98 odstotkov. V pasivni hiši lahko sistemska kombinacija obratuje tudi kot zračno ogrevanje.

Visoka učinkovitost na malem prostoru

Zahvaljujoč lepemu in brezčasnemu dizajnu ter postavitveni površini samo 0,69 m2 je sistemska kombinacija idealna za postavitev v bivalnih prostorih, kot n.pr. shramba. Na malem prostoru so tako spravljene vse potrebne komponente za hidravliko, ogrevalnik sanitarne vode, visoko učinkovita obtočna črpalka, pretočni grelnik ogrevalne vode, 3-potni preklopni ventil, prezračevanje z rekuperacijo zraka, kakor tudi regulacija Vitotronic 200 (tip (WO1C). 

> Prospekt Vitocal 222-S z Vitovent 300-F 

> Informacije o prezračevalni napravi Vitovent 300-F 


 

Hitra montaža, ki zavzema malo prostora

Kompaktne in tihe notranje enote se lahko montirajo v bivalnem prostoru. Vsi glavne komponente za ogrevanje oz. hlajenje objektaso integrirane. Zunanja enota je že prednapolnjena s hladilnim sredstvom. S tem je mogoča enostavna in hitra montaža, ki zavzema malo prostora. Za ozke preseke hladilnega sredstva so potrebni le mali posegi v steno.

Povečanje učinkovitosti - COP: do 5,0 pri A7/W35

Bistvene komponente doprinesejo k povišanju učinkovitosti. K njim sodi Scroll kompresor z reguliranim številom vrtljajev, asimetrični ploščni prenosnik toplote in zračni uparjevalnik z valovitimi lamelami.

Veliko udobje tople vode

Kompaktna toplotna črpalka Vitocal 222-S nudi veliko udobje tople vode zaradi integriranega, 210 l emajliranega ogrevalnika sani-tarne vode, ki se ogreva preko inteligentnega prenosnika toplote.

EHPA certifikat

EHPA certifikat

EHPA je evropski certifikat, ki služi kot dokazilo o učinkovitosti toplotne črpalke COP (Coefficient of Performance) v programih za subvencioniranje.

Toplotna črpalka Viessmann Vitocal 222-S ustreza vsem tem zahtevam in je certificirana po evropskem certifikatu EHPA.

Subvencioniranje

*Napotek glede vloge za subvencioniranje

Informacije in podatki, objavljeni preko spletnega povpraševanja, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.

Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.

Seznam toplotnih črpalk za subvencijo Eko sklad. 

Regulacija Vitotronic 200

Vitotronic regulacija z WLAN opcijo

Z regulacijo Vitotronic se rokuje enostavno in intuitivno. V kolikor se toplotna črpalka kombinira s centralnim prezračevalnim sistemom Vitovent 300-F, lahko s to regulacijo rokujete z obema napravama. Z internet komunkacijskim modulom Vitocom 100 in brezplačnim Vitotrol App je mogoče rokovanje na daljavo in preko pametnega telefona.

fernbedienungen.jpg

Med seboj usklajeno: sistemska tehnika

"Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.

Prerez notranje enote

Pregled

Nazivna toplotna moč (kW) Obratovalna točka A7/W35 (po EN 14511)
Tip AWBT-M-E-AC 221.C04: 4,0 kW | Tip AWBT-M-E-AC 221.C06: 4,8 kW | Tip AWBT-M-E-AC 221.C08: 5,6 kW | Tip AWBT-M-E-AC 221.C10: 7,0 kW | Tip AWBT-E-AC 221.C10: 7,6 kW | Tip AWBT-E-AC 221.C13: 8,6 kW | Tip AWBT-E-AC 221.C16: 10,1 kW
COP pri ogrevanju
Tip AWBT-M-E-AC 221.C04: 4,6 | Tip AWBT-M-E-AC 221.C06: 4,6 | Tip AWBT-M-E-AC 221.C08: 4,7 | Tip AWBT-M-E-AC 221.C10: 4,7 | Tip AWBT-E-AC 221.C10: 5,0 | Tip AWBT-E-AC 221.C13: 4,9 | Tip AWBT-E-AC 221.C16: 5,0
Energijski razred po EU-uredbi št. 811/2013 ogrevanje, povprečne klimatske razmere - nizkotemperaturna uporaba (35 °C) / srednjetemperaturna uporaba (55 °C)
energieeffizienklasse.png
Tip AWT-BT 221.C04: A++ / A+ | Tip AWBT 221.C06 - C16: A++ / A++
Energijski razred pri ogrevanju sanitarne vode
A
Področja uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enodružinske hiše, novogradnje, posodobitve
Regulacija
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regulacija s tekstovnim in grafičnim prikazom, rokovanje možno tudi na daljavo in pametnim telefonom preko brezplačne aplikacije Vitotrol App
Priprava tople sanitarne vode
Integriran 210 l ogrevalnik sanitarne vode
Druge značilnosti
Fleksibilna montaža zunanje enote (stoječa talna, stenska). Udobna zaradi reveziblne izvedbe, ki omogoča tako ogrevanje kot hlajenje.
Prerez notranje enote toplotne črpalke Vitocal 222-S

Prerez zunanje enote

Prerez zunanje enote Vitocal 222-S

erklaervideo-waermepumpe.jpg

Toplotna črpalka - enostavna razlaga

Način delovanja toplotne črpalke kot tudi fizikalne osnove preprosto razloži naš strokovnjak Carsten Kuhlmann.

Youtube
erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Odkod prihaja okoliška toplota?

Carsten Kuhlmann razloži, odkod prihaja okoliška toplota in kako jo izkoriščajo različni tipi toplotnih črpalk.

Youtube