Vitocal 200-S – cenovno ugodna alternativa za novogradnjo in posodabljanje z ločeno notranjo in zunanjo enoto 

Prednosti: 

 • Split toplotne črpalke zrak/voda, 4 do 12 kW (pri A–7/W35)
 • Nizki obratovalni stroški zaradi visoke COP vrednosti (COP = Coefficient of Performance) po EN 14511: do 5,0 (A7/W35) in do 4,1 (A2/W35)
 • Posebno tihe zaradi Advanced Acoustic Design (AAD), idealne za uporabo tudi v naseljih z vrstnimi hišami
 • Vrhunska kakovost proizvoda in sodoben, brezčasen dizajn – Made in Germany
 • Maksimalna temperatura vtoka do 60 °C
 • Notranja enota z visoko učinkovito obtočno črpalko, kondenzatorjem, 3-potnim preklopnim ventilom in regulacijo, pri varianti ogrevanje/hlajenje z integriranim pretočnim grelnikom ogrevalne vode
 • Preprosto rokovanje z regulacijo Vitotronic z besedilnim in grafičnim prikazom
 • Ogrevanje in hlajenje v eni napravi zaradi reverzibilnega obratovanja
 • Možnost reguliranja Viessmann prezračevalnih naprav
 • Pripravljene za koriščenje lastne električne energije, npr. iz fotonapetostnih naprav
 • COP optimirana kaskadna funkcija za do 5 toplotnih črpalk
 • Internetno sposobne preko komunikacijskega modula Vitocom in brezplačne aplikacije Vitotrol App
 • Možnost pridobitve subvencije Eko sklad  
*po Uredbi komisije (EU) št. 811/2013 Ogrevanje, povprečne podnebne razmere - uporaba pri nizkih (35 °C) / srednjih temperaturah (55 °C)
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.

Split toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 200-S

Toplotna črpalka zrak/voda, v split izvedbi Vitocal 200-S

Toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 200-S, v split izvedbi koristi ugodno in okolju prijazno toploto ki jo vsebuje zunanji zrak. Izvedba toplotne črpalke je po izbiri primerna za ogrevanje ali za ogrevanje in hlajenje.

 

Izjemno tihe zunanje enote Viessmann

Nove zunanje enote z uveljavljenim brezčasnim dizajnom, so prijetne na pogled. Naprave z enim ali dvema ventilatorjema so proizvod lastnega razvoja in proizvodnje. Ob izjemno tihem obratovanju se izkazujejo z zelo dobrimimi zmogljivosti in zelo visoko kakovostjo izdelave in proizvoda - Made in Germany.

Vitocal 200-S je zato posebej primerna za uporabo v gosto naseljenih področjih, kot so npr. naselja z vrstnimi hišami.

Samo 35 dB(A) na razdalji 3 metrov

V nočnem obratovanju se hrupnost ventilatorja in kompresorja dodatno zniža (velja za modele 04 do 08). Ta funkcija je pomembna tam, kjer morajo biti izpolnjena zakonska določila glede emisij hrupa TA hrup 35 dB(A). To velja predvsem na gosto pozidanih področjih, kot so npr. vrstne hiše.

Dvojno uležajenje preprečuje prenašanje zvoka

Dvojna, elastična ločitev in akustično optimirana namestitev komponent krogotoka hladilnega sredstva učinkovito preprečujeta oddajanje zvoka preko ohišja in voda hladilnega sredstva. S tem se skorajda popolnoma prepreči prenos vibracij z zunanje enote na zgradbo ali v notranjost zgradbe.

Povečanje učinkovitosti - COP: do 5,0 pri A7/W35

Bistvene komponente doprinesejo k povišanju učinkovitosti. K njim sodi Scroll kompresor z reguliranim številom vrtljajev, asimetrični ploščni prenosnik toplote in zračni uparjevalnik z valovitimi lamelami.

Naselje z vrstnimi hišami

Posebno tiha zaradi Advanced Acoustic dizajna

Izredno tiho delovanje omogoča nov Advanced Acoustic dizajn (AAD). Zato je Vitocal 200-S posebej primerna za uporabo v gosto naseljenih področjih, kot so npr. naselja z vrstnimi hišami.

EHPA certifikat

EHPA certifikat

EHPA je evropski certifikat, ki služi kot dokazilo o učinkovitosti toplotne črpalke COP (Coefficient of Performance) v programih za subvencioniranje.

Vitocal 200-S ustreza vsem tem zahtevam in je certificirana po evropskem certifikatu EHPA.


Subvencioniranje

*Napotek glede vloge za subvencioniranje

Informacije in podatki, objavljeni preko spletnega povpraševanja, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.

Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.

Seznam toplotnih črpalk za subvencijo EKOSKLADA.

Regulacija Vitotronic 200

Regulacija Vitotronic 200 z možnostjo internetne povezave

Preko regulacije Vitotronic 200 in komunikacijskim modulom Vitocom 100 (dodatna oprema) je mogoče s toplotno črpalko rokovati na daljavo. Brezplačna aplikacija Vitotrol App, pa omogoča, da lahko z napravo upravljate tudi preko pametnega telefona. Prav tako je možno upravljati s centralnim prezračevalnim sistemom Vitovent, v kolikor ga kombinirate s toplotno črpalko.  

fernbedienungen.jpg

Med seboj usklajeno: sistemska tehnika

"Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.

Podatki o proizvodu

Pregled

Nazivna toplotna moč (kW)
4 do 12 kW
COP pri ogrevanju
COP do 5,0 (A7/W35) in do 4,2 (A2/W35) po EN 14511
Razred energijske učinkovitosti po EU-uredbi št. 811/2013 ogrevanje, povprečne klimatske razmere, uporaba pri nizki temperaturi (35 °C) / srednji temperaturi (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A++
Razred energijske učinkovitosti ogrevanje sanitarne vode
-
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enodružinske hiše, novogradnje in posodabljanja, bivalentni sistemi
Rokovanje
Einfaches RGB
Vitotronic 200 regulacija s tekstovnim in grafičnim prikazom, rokovanje možno tudi na daljavo in preko pametnega telefona, preko brezplačne aplikacije Vitotrol App
Priprava tople sanitarne vode
Potreben dodaten ogrevalnik vode, s tem veliko udobje pri topli vodi
Druge značilnosti
Fleksibilna montaža zunanje enote (stoječa talna, stenska). Udobna zaradi reveziblne izvedbe, ki omogoča tako ogrevanje kot hlajenje.
Vitocal-200-S-Schnitt.png

Prerez zunanje enote

Prerez zunanje enote Vitocal 200-S

erklaervideo-waermepumpe.jpg

Toplotna črpalka - enostavna razlaga

Način delovanja toplotne črpalke kot tudi fizikalne osnove preprosto razloži naš strokovnjak Carsten Kuhlmann.

Youtube
erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Odkod prihaja okoliška toplota?

Carsten Kuhlmann razloži, odkod prihaja okoliška toplota in kako jo izkoriščajo različni tipi toplotnih črpalk.

Youtube