Vitodens 222-W: Ogrevalno udobje na najučinkovitejši način

Nova generacija ogrevalnih sistemov. Višja učinkovitost, manj emisij, preprosto upravljanje. Varni za prihodnost, z dolgo življenjsko dobo in digitalni. Vitodens 222-W postavlja smernice za prihodnost.

Enostavna instalacija, preprosto upravljanje in vzdrževanje – to je naslednja generacija plinskih stenskih kotlov podjetja Viessmann. Serija naprav zagotavlja zanesljivo in učinkovito oskrbo vašega doma s prostorsko toploto in toplo vodo in prepriča s posebej inovativno zasnovo.


Posebnosti kotla Vitodens 222-W

Vitodens 222-W je inteligentna energetska centrala, ki izpolnjuje najvišje zahteve glede udobne oskrbe s toploto. S svojo jasno zasnovano, funkcionalno obliko in lepo oblikovano ravno površino, se harmonično vklopi v vsako bivalno sredino. 


Gorilnik MatriX-Plus: Srce vaše ogrevalne naprave

Gorilnik MatriX-Plus: Srce vaše ogrevalne naprave

Nov gorilnik MatriX-Plus se odlikuje predvsem s svojim učinkovitim obratovanjem ter nizkimi emisijami škodljivih snovi in hrupa. Posebna Matrix površina iz plemenitega jekla je neobčutljiva na visoke temperature in tako skrbi za zanesljivo zmogljivost in dolgo življenjsko dobo.

Lambda Pro Plus: Avtomatska regulacijazgorevanja znižuje stroške

Avtomatski nadzor kakovosti zgorevanja izenači nihanja kakovosti plina. To vam preko celega leta zagotavlja učinkovitost in prihrani stroške vzdrževanja.

Lambda Pro Plus
● Prilagajanje kakovosti plina
● Konstantno visoka energijska učinkovitost
● Varnost za prihodnost
● Nizki vzdrževalni stroški


Inox-Radial iz plemenitega jekla: učinkovit, z dolgo življenjsko dobo

Razlika je v plemenitem jeklu. Proti koroziji odporen prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla je srce kotla Vitodens 200-W. Vnešeno energijo posebej učinkovito pretvarja v toploto. Skorajda brez izgub, z izkoristkom 98 odstotkov, ki se ga skorajda ne da preseči. In to z zanesljivostjo visoko kakovostnega plemenitega jekla z dolgo življenjsko dobo. 

10 let garancije

Na prenosnike toplote iz plemenitega jekla za oljne/plinske kondenzacijske kotle do 150 kW.

Inox-Radial iz plemenitega jekla: učinkovit, z dolgo življenjsko dobo


Te prednosti nudi Vitodens 222-W

  • Zavzame malo prostora saj ima integriran hranilnik vode iz plemenitega jekla za najvišjo udobje pri pripravi tople vode
  • Posebej preprosto, intuitivno upravljanje in integriran WLAN vmesnik
  • Visoko upravljalno udobje s 7 palčnim barvnim zaslonom na dotik ali alternativno 3,5 palčnim črno/belim zaslonom ali preko ViCare App
  • Veliko udobje tople sanitarne vode z integriranim46 litrskim hranilnikom sanitarne vode iz plemenitega jekla
  • Energijski cockpit za vizualizacijo proizvodnje in porabe energije
  • Zanesljivo obratovanje z integrirano regulacijo zgorevanja Lambda Pro Plus
  • Višja učinkovitost in manj dušikovih oksidov z novim gorilnikom MatriX-Plus
  • Dolga življenjska doba in učinkovitost zaradi prenosnika Inox-Radial
  • Pregled pravilnega obratovanje z fluorescentnim svetlobnim vodilom
  • Energijski razred: A
Vitodens 222-W:inteligentni energijski centrala za najvišje zahteve


Država vspodbuja nakup Vitodens 222-W

*Napotek glede subvencioniranja

Informacije in podatki, objavljeni preko spleta, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.

Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev. 

>Informacije glede subvencioniranja plinskih kondenzacijskih kotlov na Eko skladu

Podatki o proizvodu Vitodens 222-W

Pregled

Moč (kW)
1,9 do 32 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski plin in UNP
Področja uporabe
icon-wohngebaeude.png
Plinsko ogrevanje v eno/dvo-družinskih hišah, kakor tudi v etažnih stanovanjih | Novogradnje in posodobitve
Upravljanje
Einfaches RGB
7 palčni barvni zaslon na dotik ali alternativno z 3,5 palčnim črno/belim zaslonom, integriran WLAN, upravljanje možno preko ViCare App
Priprava tople sanitarne vode
Integriran hranilnik vode iz plemenitega jekla za visoko udobje priprave tople vode
Druge značilnosti
Gorilnik MatriX-Plus, avtomatska regulacija zgorevanja Lambda Pro Plus
Prerez plinskega kondenzacijskega kotla Vitodens 222-W


Regulacija kotla Vitodens 222-W je pregledna in intuitivna

7" barvni zaslon na dotik za enostavno in intuitivno rokovanje

Energijski cockpit: preprosto nastavljanje in upravljanje povečujejo učinkovitost

Kako preprosto je nastavljanje in upravljanje? To je eden najpomembnejših kriterijev pri odločitvi za novo ogrevalno napravo. Vitodens 222-W vas bo navdušil z izjemno velikim upravljalnim udobjem. Kondenzacijski kotel je možno zelo preprosto in intuitivno upravljati preko pametnega telefona, tablice ali neposredno preko 7 palčnega barvnega zaslona na dotik, ali alternativno preko 3,5 palčnega zaslona. Besedilni in grafični prikaz vas vodita skozi vse točke menija. Z energijskim cocpitom imate tako pregled nad celotno porabo energije.


Integriran WLAN vmesnik: toplotno udobje postaja digitalno

Integriran WLAN vmesnik povezuje plinski kondenzacijski kotel neposredno z internetom in tako po želji postavlja smer za umreženje in digitalne storitve. Aplikacija ViCare pa še bolj poenostavi upravljanje: z njo, z lahkoto obvladujete vse funkcije ogrevalne naprave. Tudi strokovnjak je neposredno obveščen preko servisne aplikacije in lahko v danem primeru hitro pomaga. In še dodatna prednost: s konektiviranjem izpolnjujete enega od pogojev za Viessmann 5-letno garancijo, GARANCIJA+.

Integriran WLAN vmesnik: toplotno udobje postaja digitalno

ViCare App

ViCare App

Aplikacija ViCare App omogoča uporabniku naprave upravljanje svoje ogrevalne naprave preko pametnega telefona.  Vedno je na voljo vpogled v obratovalno stanje in v primeru motnje se lahko hitro vzpostavi povezava  s strokovnjakom ogrevalne tehnike, katerega naslov je shranjen v aplikaciji.


Med seboj usklajeno: sistemska tehnika

„Celota je več kot vsota njenih delov«. Po tem načelu Viessmann ne ponuja le posameznih komponent ogrevanja, ki izpolnjujejo visoke standarde podjetja Viessmann glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti, temveč so vsi proizvodi vključeni v usklajen kompleten sistem, v katerem so vsi sklopi natančno med seboj usklajeni. Ker le popolna interakcija sistemsko integriranih komponent izkorišča celoten potencial inovativne vrhunske tehnologije.

Sistemska tehnika podjetja Viessmann vključuje vse, kar omogoča zanesljiv in ekonomičen ogrevalni sistem. Regulacija Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem in zmogljivim ogrevalnikom sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople sanitarne vode pa do visokokakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.

Med seboj usklajeno: sistemska tehnika