Plinsko ogrevanje s sončno toploto - učinkovito in varno za prihodnost

Zahtevajte brezplačno strokovno svetovanje

Izraba sončne energije velja za eno najbolj okoljsko odgovornih oblik pretvorbe energije. Poleg tega država spodbuja naložbe v takšne sisteme. Za najnovejše informacije o programih subvencioniranja se obrnite na lokalnega ponudnika ogrevalnih storitev ali preverite razdelek z informacijami o izdelkih na tej spletni strani.

  

Uporaba sonca za varčevanje z energijo

S pomočjo prosto dostopne sončne energije je danes mogoče v enodružinskih ali dvostanovanjskih hišah z uporabo solarnega toplotnega sistema prihraniti do 35 odstotkov stroškov ogrevanja. To velja, če uporabljate sončne kolektorje tako za rezervno ogrevanje centralnega ogrevanja kot tudi za ogrevanje sanitarne vode. Takšen sistem lahko pokrije do 60 odstotkov letnih potreb po energiji za ogrevanje sanitarne vode.

Primer: sodobna enodružinska hiša

Toplota se proizvaja s plinskim kondenzacijskim kotlom in se razporedi po notranjosti z radiatorji ali talnim ogrevanjem. Poleg tega se za ogrevanje tople sanitarne vode uporablja solarni sistem z absorpcijsko površino približno 5 m². Bivalna površina znaša približno 140 m².

Kakšne so prednosti kombinacije plinskega ogrevanja in sončne toplote?

Na področju pretvorbe energije ni nič tako učinkovitega kot kondenzacijska tehnologija - doseže do 98-odstotno izkoriščenost energije.
Za vse kondenzacijske kotle in toplotne izmenjevalnike se uporablja visoko legirano nerjavno jeklo. To zagotavlja visoko zanesljivost delovanja in dolgo življenjsko dobo.
Kondenzacijski kotli Viessmann so že pripravljeni na uporabo bioplina.

Sončna toplota

Sončna energija je brezplačna.
Sončni toplotni sistem omogoča večjo neodvisnost od fosilnih goriv.
Energija se pretvori brez ustvarjanja škodljivih emisij CO₂.
Sončni toplotni sistem je odličen dodatek k vsakemu ogrevalnemu sistemu: lahko se uporablja za ogrevanje sanitarne vode ter za centralno ogrevanje spomladi in jeseni.
Vsak sončni kolektor je opremljen s sistemom ThermProtect, ki samodejno zaustavi delovanje glede na temperaturo, kar zagotavlja visoko zanesljivost in zaščito pred pregrevanjem.

Udobje ogrevanja par excellence: plinska kondenzacijska tehnologija Viessmann

Plinski kondenzacijski kotel Vitodens 343-F

Izberite vodilno tehnologijo: plinski kondenzacijski kotli Viessmann predstavljajo napredno in izjemno učinkovito rešitev, ki vam omogoča enostavno ogrevanje in sprostitev.

Viessmann ponuja tako stoječe kot tudi stenske plinske kondenzacijske kotle, ki dosežejo do 98-odstotno učinkovitost pri pretvorbi goriva v energijo. Stenski plinski kondenzacijski kotli, zaradi svojih kompaktnih dimenzij in tihega delovanja, predstavljajo odlično izbiro za namestitev v bližini bivalnih prostorov.

Toplotni izmenjevalnik Inox-Radial iz nerjavečega jekla, v kombinaciji s plinskim gorilnikom MatriX, zagotavlja visoko energetsko učinkovitost in dolgoročno udobje pri ogrevanju. Hkrati ta tehnologija zmanjšuje stroške ogrevanja in emisije. Zahvaljujoč samodejnemu krmilniku zgorevanja Lambda Pro Control so Viessmannovi plinski kondenzacijski kotli že pripravljeni na prihodnje standarde, saj lahko delujejo z različnimi vrstami plina in mešanicami bioplina. Tako predstavljajo trajnostno in stroškovno učinkovito rešitev, odporno na prihodnost.