Vitodens 222-F - plinski kondenzacijski kotel z integriranim hranilnikom sanitarne vode

Idealna povezava za novo generacijo ogrevalnih sistemov. Kombinacija učinkovite plinske kondenzacijske tehnike in velikega udobja tople sanitarne vode. Preprosto rokovanje, dolga življenjska doba in digitalnost. To je prihodnost ogrevalne tehnike.

Vitodens 222-F je inteligentna energetska centrala, ki izpolnjuje najvišje zahteve glede učinkovite oskrbe s toploto. S svojim 100 l hranilnikom sanitarne vode skrbi Vitodens 222-F za visoko udobje tople sanitarne vode - kompaktno, v isti napravi.


Posebnosti Vitodens 222-F

Gorilnik MatriX-Plus : Srce vaše ogrevalne naprave

Gorilnik MatriX-Plus : Srce vaše ogrevalne naprave

Nov gorilnik MatriX-Plus se odliku predvsem s svojim učinkovitim obratovanjem ter nizkimi emisijami škodljivih snovi in hrupa. Posebna Matrix površina iz plemenitega jekla je neobčutljiva na visoke temperature in tako skrbi za zanesljivo zmogljivost in dolgo življenjsko dobo.

Lambda Pro Plus: Avtomatska regulacija zgorevanja znižuje stroške

Avtomatski nadzor kakovosti zgorevanja izenači nihanja kakovosti plina. To vam preko celega leta zagotavlja učinkovitost in prihrani stroške vzdrževanja.

Lambda Pro Plus
● Prilagajanje kakovosti plina
● Konstantno visoka energijska učinkovitost
● Varnost za prihodnost
● Nizki vzdrževalni stroški


Inox-Radial iz plemenitega jekla: učinkovit, z dolgo življenjsko

Razlika je v plemenitem jeklu. Proti koroziji odporen prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla je srce kotla Vitodens 200-W. Vnešeno energijo posebej učinkovito pretvarja v toploto. Skorajda brez izgub, z izkoristkom 98 odstotkov, ki se ga skorajda ne da preseči. In to z zanesljivostjo visoko kakovostnega plemenitega jekla z dolgo življenjsko dobo. 

10 let garancije

Na prenosnike toplote iz plemenitega jekla za oljne/plinske kondenzacijske kotle do 150 kW.

Inox-Radial iz plemenitega jekla: učinkovit, z dolgo življenjsko dobo


Te prednosti nudi Vitodens 222-F

Vitodens 222-F - inteligentna ogrevalna centrala
  • Veliko udobje tople sanitarne vode z integriranim hranilnikom sanitarne vode
  • Dolga življenjska doba in učinkovitost zaradi prenosnika toplote Inox-
  • Velika zanesljivost zaradi integrirane regulacije zgorevanja Lambda Pro Plus
  • Večja učinkovitost in manj dušikovih oksidov z novim gorilnikom MatriX-Plus
  • Zelo preprosto,intuitivno upravljanje in integriran WLAN vmesnik
  • Udobno upravljanje preko 7 palčnega barvnega zaslona na dotik ali alternativnega 3,5 palčnega zaslona ali preko aplikacije ViCare App
  • Pregled celotne porabe z energijskim cockpitom
  •  Pregled pravilnega obratovanja s fluorescentnim  svetlobnim vodilom
  • Energijski razred: A


Država vspodbuja nakup Vitodens 200-W

*Napotek glede subvencioniranja

Informacije in podatki, objavljeni preko spleta, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah. Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije. Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.

>Informacije glede subvencioniranja plinskih kondenzacijskih kotlov na Eko skladu 

Podrobnosti o proizvodu Vitodens 222-F

Pregled

Moč (kW)
1,9 do 32 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemljski plin in UNP
Področja uporabe
icon-wohngebaeude.png
Plinsko ogrevanje v eno/dvo-družinskih hišah, kakor tudi v etažnih stanovanjih | Novogradnje in posodobitve
Upravljanje
Einfaches RGB
7 palčni barvni zaslon na dotik ali alternativno z 3,5 palčnim črno/belim zaslonom, integriran WLAN, upravljanje možno preko ViCare App
Priprava tople sanitarne vode
Integriran 100 l hranilnik vode
Druge značilnosti
Gorilnik MatriX-Plus, avtomatska regulacija zgorevanja Lambda Pro Plus
Prerez plinskega kondenzacijskega kotla Vitodens 222-F


Regulacija kotla Vitodensa 222-F je pregledna in intuitivna

Velik 7 palčni barvni zaslon na dotik za enostavno in intuitivno upravljanje.

Energijski cockpit: preprosto nastavljanje in upravljanje povečujejo učinkovitost

Kako preprosto je nastavljanje in upravljanje? To je eden najpomembnejših kriterijev pri odločitvi za novo ogrevalno napravo. Vitodens 200-W vas bo navdušil z izjemno velikim upravljalnim udobjem. Kondenzacijski kotel je možno zelo preprosto in intuitivno upravljati preko pametnega telefona, tablice ali neposredno preko 7 palčnega barvnega zaslona na dotik, ali alternativno preko 3,5 palčnega zaslona. Besedilni in grafični prikaz vas vodita skozi vse točke menija. Z energijskim cocpitom imate tako pregled nad celotno porabo energije.


Integriran WLAN vmesnik: toplotno udobje postaja digitalno

Integriran WLAN vmesnik povezuje plinski kondenzacijski kotel neposredno z internetom in tako po želji postavlja smer za umreženje in digitalne storitve. Aplikacija ViCare pa še bolj poenostavi upravljanje: z njo, z lahkoto obvladujete vse funkcije ogrevalne naprave. Tudi strokovnjak je neposredno obveščen preko servisne aplikacije in lahko v danem primeru hitro pomaga. In še dodatna prednost: s konektiviranjem izpolnjujete enega od pogojev za Viessmann 5-letno garancijo, GARANCIJA+.

Integriran WLAN vmesnik: toplotno udobje postaja digitalno

ViCare App

ViCare App

Aplikacija ViCare App omogoča uporabniku naprave upravljanje svoje ogrevalne naprave preko pametnega telefona.  Vedno je na voljo vpogled v obratovalno stanje in v primeru motnje se lahko hitro vzpostavi povezava  s strokovnjakom ogrevalne tehnike, katerega naslov je shranjen v aplikaciji.


Med seboj usklajeno: sistemska tehnika

„Celota je več kot vsota njenih delov«. Po tem načelu Viessmann ne ponuja le posameznih komponent ogrevanja, ki izpolnjujejo visoke standarde podjetja Viessmann glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti, temveč so vsi proizvodi vključeni v usklajen kompleten sistem, v katerem so vsi sklopi natančno med seboj usklajeni. Ker le popolna interakcija sistemsko integriranih komponent izkorišča celoten potencial inovativne vrhunske tehnologije.

Sistemska tehnika podjetja Viessmann vključuje vse, kar omogoča zanesljiv in ekonomičen ogrevalni sistem. Regulacija Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem in zmogljivim ogrevalnikom sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople sanitarne vode pa do visokokakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja

Med seboj usklajeno: sistemska tehnika