Dobri razlogi za posodobitev vaše ogrevalne naprave in vgradnjo učinkovite oljne kondenzacijske tehnike

Samo v Nemčiji je v obratovanju okoli dva milijona ogrevalnih naprav, ki so starejše od 25 let. Njihovi uporabniki se pogosto ne zavedajo koliko denarja porabijo preko energije, ki zgoreva neučinkovito in kot neporabljena toplota, ki zginja skozi dimnik. Zraven tega pa stare naprave obremenjujeko okolje z nepotrebnimi izpusti CO2 in doprinašajo k segrevanju ozračja.

S pravočasno zamenjavo takšne naprave z visoko učinkovitim kondenzacijskim kotlom v kombinaciji s solarno tehniko lahko končni uporabniki privarčujejo do 35 % energije. V izračunu bi to bilo 10 % celotne porabe energije v Nemčiji, pri istočasnem zmanjšanju CO2 emisij za 54 milijon ton letno.

Podopora ogrevanja s solarno napravo

Brezplačna energija sonca se še vedno premalo uporablja za podoro ogrevanja in ogrevanja sanitarne vode. Ravno pri posodobitvi ogrevanja ali prenovi ogrevalnega kotla bi morali razmisliti o vključitvi kombinacije s solarno napravo.

 

Brennwerttechnik.png

Učinkovitost virov s kondenzacijsko tehniko
 

Pri kondenzacijski tehniki se ne uporablja samo toplota, ki nastaja pri zgorevanju plina, ampak tudi toplota, ki pri običajni ogrevalni tehniki, ostaja neizrabljena in se izgubi skozi dimnik.  

Kondenzacijski kotli skoraj popolnoma izkoristijo toploto, ki se nahaja v dimnih plinih in jo dodatno uporabijo za toploto ogrevanja. Zato so kondenzacijski kotli Viessmann opremljeni s prenosnikom toplote Inox-Radial iz nerjavnega jekla, ki ohladi dimne pline pred izpustom tako daleč, da vodna para, ki jo dimni plini vsebujejo, ciljno kondenzira in pri tem toploto, ki se sprošča, dodatno vodi v ogrevalni sistem.

S to tehnologijo dosežejo kondenzacijski kotli normni izkoristek do 98 % in delajo pri tem posebno varčno. Ta princip delovanja ne prihrani samo dragocene energije, ampak varuje tudi okolje z občutno znižanimi CO2 emisijami. 
 

Brennwerttechnik.jpg

Oljna kondenzacijska tehnika - enostavna razlaga

Delovanje kondenzacijske tehnike razlaga naš strokovnjak Carsten Kuhlmann.

YouTube