Dobri razlogi za posodobitev vaše ogrevalne naprave in vgradnjo učinkovite plinske kondenzacijske tehnike 

Samo v Nemčiji je okoli dva milijona ogrevalnih naprav, ki so starejše od 25 let. Njihovi uporabniki se pogosto ne zavedajo koliko denarja zapravijo zaradi energije, ki neučinkovito izgoreva in izginja skozi dimnik, kot neizkoriščena toplota. Prav tako te stare ogrevalne naprave zelo obremenjujejo okolje z nepotrebnimi izpusti CO2 in prispevajo k ogrevanju ozračja.

S pravočasno zamenjavo teh naprav z visoko učinkovitim kondenzacijskim kotlom, v kombinaciji s solarno napravo, lahko končni uporabniki prihranijo do 35 % energije. Računsko bi to bilo 10 % celotne porabe energije v Nemčiji pri istočasnem zmanjšanju CO2 emisij za 54 milijonov ton letno.

Podpora ogrevanja s sončno energijo

Brezplačna energija sonca za podporo ogrevanja in ogrevanje tople sanitarne vode se še vedno premalo izkorišča. ravno pri posodobitvi ogrevalnega kotla, bi bilo dobro razmisliti o kombinaciji s solarno napravo.
 

Brennwerttechnik.png

Tako prihranite s kondenzacijsko tehniko 

Pri kondenzacijski tehniki se ne izkorišča samo toplota, ki nastane pri zgorevanju plina, ampak tudi toplota, ki se pri običajnih ogrevalnih tehnikah, neizkoriščena, izpusti skozi dimnik.  

Kondenzacijski kotel skoraj popolnoma odvzame toploto iz dimnih plinov in jo ponovno pretvori v toploto. Zato so kondenzacijski kotli podjetja Viessmann opremljeni s prenosniki toplote iz nerjavnega jekla Inox-Radial, ki dimne pline pred izpustom skozi dimnik ohladijo do te mere, da vodna para, ki jo dimni plini vsebujejo, ciljno kondenzira, sproščena toplota pa se dodatno dovaja v ogrevalni sistem.

S to tehnologijo dosežejo kondenzacijski kotli normni izkoristek do 98 % in s tem delujejo posebno energijsko varčno. Ta princip delovanja ne prihrani samo dragocene energije, ampak ohranja naše okolje z bisveno nižjimi emisijami CO2.
 

Brennwerttechnik.jpg

Kondenzacijska tehnika - enostavna razlaga

Delovanje kondenzacijske tehnike vam razlaga naš strokovnjak Carsten Kuhlmann.

YouTube