Komercialni
Stanovanja
Plin
Solar

Palmov otok "The Palm Jumeirah" v Dubaju

Na Palm Jumeirah sončni kolektorji Vitosol 200-F oskrbujejo 14 stanovanjskih stavb s toplo vodo, medtem ko trije kotli Vitocrossal 300 ogrevajo bazen in hamam v luksuznem hotelu "Ottoman Palace".

Palm Island Dubai iz zraka. Foto: © NakheelS

Umetno ustvarjen počitniški raj, ki je samosvoj

V morju tik ob obali Dubaja v Perzijskem zalivu je od daleč viden otok v obliki ogromne palme, ki jo sestavljajo pet kilometrov dolgo deblo in 17 palmovih listov. To je umetno oblikovan otok The Palm Jumeirah, na katerem se nahaja eno najbolj ekskluzivnih rekreacijskih in počitniških središč na svetu s številnimi apartmaji, vilami, luksuznimi hoteli, zabaviščnimi parki, nakupovalnimi središči in marinami ter 120 kilometrov dolgo peščeno plažo. Umetne palmove liste v morju so vidne celo iz vesolja.

Emirat Dubaj ne izkorišča le svojih zalog nafte, temveč ima veliko koristi tudi od prostotrgovinske cone z globokomorskim pristaniščem. Že nekaj časa pa je vse večji poudarek tudi na turizmu. Vendar mesto še zdaleč ni imelo dovolj peščenih plaž, da bi zadovoljilo vedno večje število turistov. Tako se je porodila zamisel, da bi ustvarili počitniški raj, sestavljen iz treh umetnih otokov, vsak v obliki palme. Prvi kompleks otokov, "The Palm Jumeirah", je bil dokončan leta 2007. Zanimanje za stanovanjsko in počitniško naselje je bilo že od samega začetka veliko: v treh tednih so bile prodane vse nepremičnine - še preden je bil otoški kompleks dokončan.

Hotel Palm Islands Dubai. Foto: © Nakheel

Viessmannov solarni sistem zagotavlja učinkovito ogrevanje sanitarne vode

Podnebje v Dubaju s povprečno devetimi urami sonca na dan ustvarja idealne pogoje za uporabo sončne energije za ogrevanje sanitarne vode. Viessmannovi sončni kolektorji Vitosol 200-F s skupno površino kolektorjev približno 3000 kvadratnih metrov so nameščeni na 14 stanovanjskih stavbah na deblu umetnega palmovega otoka. Solarni toplotni sistem zagotavlja do 20.000 litrov tople vode na dan. Za pokrivanje konične obremenitve je vsaka stavba dodatno opremljena s štirimi stenskimi plinskimi kondenzacijskimi kotli Vitodens v kaskadnem krogu.

Plinski kondenzacijski kotli Viessmann ogrevajo luksuzni hotel

Viessmann je dobavil tudi ogrevalno tehniko za luksuzni hotel "Ottoman Palace" na palmovem otoku: trije plinski kondenzacijski kotli Vitocrossal 300, vsak z močjo 978 kW, in šest jeklenk za toplo vodo Vitocell, vsaka s prostornino 1000 litrov, zagotavljajo pripravo tople sanitarne vode, ogrevanje bazena in ogrevanje hamama.

Sorodne reference

Komercialni
Stanovanja
Električna energija
Zrak

Lotte World Tower Seul, Južna Koreja

Stolp Lotte World Tower se nahaja v središču mesta, v njem pa so stanovanja in pisarne ter trgovine in restavracije. Podnebju prijazno energijo zagotavlja 12 velikih Viessmannovih toplotnih črpalk.

Preberi več
Stanovanja
Solar

Stolp Marco Polo HafenCity Hamburg

V stolpnici Marco Polo Tower 55 metrov visoko stavbo s toplo vodo oskrbuje Viessmannov solarni termalni sistem s kolektorji Vitosol 200-T s skupno površino 180 kvadratnih metrov.

Preberi več
Industrija
Komercialni
Plin
Zrak

Leica Camera AG Wetzlar

Idiom oblikovanja sedeža podjetja Leica v Wetzlarju je očarljivo edinstven. Spominja na leče, objektivne leče in daljnoglede. Viessmann kompleks dopolnjuje s prefinjenim, inovativnim energetskim sistemom.

Preberi več
Komercialni
Plin
Solar

Nemška borza Eschborn

Deutsche Börse Eschborn je zaradi svoje trajnostne zasnove stavbe in trajnostnih referenc prejel certifikat LEED Platinum. Za oskrbo s toploto in električno energijo skrbita dva plinska kondenzacijska kotla Viessmann Vitobloc 200 in Vitosol 200-F.

Preberi več
Industrija
Komercialni

Logistični center podjetja Mammut Sports Group AG, Memmingen

Evropski logistični center v Memmingenu za ogrevanje in hlajenje uporablja obnovljivo energijo. Energetski center sestavljajo tri Viessmannove toplotne črpalke slana/voda, ki izkoriščajo naravno toploto podtalnice.

Preberi več
Industrija
Biomasa
Olje
Solar

Logistični center Marc Cain GmbH v Bodelshausnu

Modna znamka Marc Cain se je v svojem logističnem centru v Bodelshausnu odločila za lastno lokalno ogrevalno omrežje s sistemom Viessmann Vitoflex 300-UF in napravo Vitobloc 200 EM-20/39 za proizvodnjo energije.

Preberi več