Komercialni
Stanovanja
Plin
Solar

Palmov otok "The Palm Jumeirah" v Dubaju

Na Palm Jumeirah sončni kolektorji Vitosol 200-F oskrbujejo 14 stanovanjskih stavb s toplo vodo, medtem ko trije kotli Vitocrossal 300 ogrevajo bazen in hamam v luksuznem hotelu "Ottoman Palace".

Palm Island Dubai iz zraka. Foto: © NakheelS

Umetno ustvarjen počitniški raj

V Perzijskem zalivu tik ob obali Dubaja se dviga iz morja otočje v obliki ogromne palme, sestavljeno iz pet kilometrov dolgega debla in 17 palmovih listov. Znan kot umetno oblikovan otok The Palm Jumeirah, to območje gosti eno najbolj ekskluzivnih rekreacijskih in počitniških destinacij na svetu, z mnogimi apartmaji, vilami, luksuznimi hoteli, zabaviščnimi parki, nakupovalnimi središči, marino in 120 kilometri peščene plaže. Umetne palmove liste v morju so vidne celo iz vesolja.

Emirat Dubaj ne izkorišča le svojih naftnih virov, temveč ima koristi tudi od prostotrgovinskih con z globokomorskimi pristanišči. V zadnjih letih se je turizem v mestu še dodatno razcvetel. Zaradi povečanega števila turistov pa mesto ni imelo dovolj peščenih plaž. Tako se je rodila zamisel o ustvarjanju počitniškega raja, sestavljenega iz treh umetnih otokov, vsak v obliki palme. Prvi kompleks otokov, The Palm Jumeirah, je bil dokončan leta 2007. Zanimanje za stanovanjske in počitniške nepremičnine je bilo ogromno že od samega začetka: v treh tednih so bile prodane vse nepremičnine - še pred dokončanjem otoškega kompleksa.

Hotel Palm Islands Dubai. Foto: © Nakheel

Viessmannov solarni sistem zagotavlja učinkovito ogrevanje sanitarne vode

V Dubaju, kjer povprečno sije sonce devet ur na dan, so idealni pogoji za izkoriščanje sončne energije za ogrevanje sanitarne vode.  Viessmannovi sončni kolektorji Vitosol 200-F s skupno površino kolektorjev približno 3000 kvadratnih metrov so nameščeni na 14 stanovanjskih stavbah na deblu umetnega palmovega otoka.  Ta solarni toplotni sistem zagotavlja do 20.000 litrov tople vode na dan. Za pokrivanje vršnih obremenitev je vsaka stavba dodatno opremljena s štirimi stenskimi plinskimi kondenzacijskimi kotli Vitodens, povezanimi v kaskadni sistem.

Plinski kondenzacijski kotli Viessmann ogrevajo luksuzni hotel

Viessmann je dobavil tudi ogrevalno tehniko za luksuzni hotel "Ottoman Palace" na palmovem otoku: trije plinski kondenzacijski kotli Vitocrossal 300, vsak z močjo 978 kW, in šest jeklenk za toplo vodo Vitocell, vsaka s prostornino 1000 litrov, zagotavljajo pripravo tople sanitarne vode, ogrevanje bazena in ogrevanje hamama.

Sorodne reference

Komercialni
Stanovanja
Električna energija
Zrak

Lotte World Tower Seul, Južna Koreja

Stolp Lotte World Tower se nahaja v središču mesta, v njem pa so stanovanja in pisarne ter trgovine in restavracije. Podnebju prijazno energijo zagotavlja 12 velikih Viessmannovih toplotnih črpalk.

Preberi več
Stanovanja
Solar

Stolp Marco Polo HafenCity Hamburg

V stolpnici Marco Polo Tower 55 metrov visoko stavbo s toplo vodo oskrbuje Viessmannov solarni termalni sistem s kolektorji Vitosol 200-T s skupno površino 180 kvadratnih metrov.

Preberi več
Industrija
Komercialni
Plin
Zrak

Leica Camera AG Wetzlar

Idiom oblikovanja sedeža podjetja Leica v Wetzlarju je očarljivo edinstven. Spominja na leče, objektivne leče in daljnoglede. Viessmann kompleks dopolnjuje s prefinjenim, inovativnim energetskim sistemom.

Preberi več
Komercialni
Plin
Solar

Nemška borza Eschborn

Deutsche Börse Eschborn je zaradi svoje trajnostne zasnove stavbe in trajnostnih referenc prejel certifikat LEED Platinum. Za oskrbo s toploto in električno energijo skrbita dva plinska kondenzacijska kotla Viessmann Vitobloc 200 in Vitosol 200-F.

Preberi več
Industrija
Komercialni

Logistični center podjetja Mammut Sports Group AG, Memmingen

Evropski logistični center v Memmingenu za ogrevanje in hlajenje uporablja obnovljivo energijo. Energetski center sestavljajo tri Viessmannove toplotne črpalke slana/voda, ki izkoriščajo naravno toploto podtalnice.

Preberi več
Industrija
Biomasa
Olje
Solar

Logistični center Marc Cain GmbH v Bodelshausnu

Modna znamka Marc Cain se je v svojem logističnem centru v Bodelshausnu odločila za lastno lokalno ogrevalno omrežje s sistemom Viessmann Vitoflex 300-UF in napravo Vitobloc 200 EM-20/39 za proizvodnjo energije.

Preberi več