Partnerstvo FC Bayern München & Viessmann

Viessmann je uradni klimatski partner FC Bayern München.

Športno sponzorstvo pri Viessmannu

Športno sponzorstvo ima pri Viessmannu dolgo tradicijo: družinsko podjetje se že več kot 25 let posveča zimskim športom. Začelo se je s sankanjem, zimsko tekmovalno panogo, kjer se sanke spuščajo po umetnih progah s strmimi bregovi in nakloni. Danes je podjetje Viessmann nepogrešljiv partner v večini nordijskih zimskih športnih dejavnosti, zlasti v smučarskih skokih in biatlonu. Od leta 2018 je v njihovem portfelju športnih sponzorjev tudi nogomet.

Globalni igralec: Viessmann in FC Bayern

Sponzorstvo nemškega rekordnega prvaka FC Bayern München je postalo pomemben del Viessmannovega angažmaja na področju športa. Mednarodno partnerstvo teh dveh vodilnih globalnih igralcev, vsak v svoji panogi, se je začelo na Kitajskem, kjer je Viessmann leta 2018 postal uradni regionalni partner FC Bayern. Izvedla se je široka paleta dejavnosti na številnih lokalnih nogometnih šolah in turnirjih.

Širitev partnerstva

Kot odgovor na uspešno partnerstvo je Viessmann leta 2021 razširil svoje zaveze s FC Bayern na regijo jugovzhodne Azije in postal uradni klimatski partner FC Bayern München v izbranih evropskih državah (Francija, Španija, Poljska, Beneluks in Rusija) za sektorje ogrevalne, klimatske, hladilne in prezračevalne tehnike. Z začetkom sezone 2022/23 je Viessmann svoje partnerstvo z FC Bayern München razširil na globalno raven.

Trajnostno sodelovanje

Nogomet predstavlja globalno strast, medtem ko se potreba po globalnih prizadevanjih za doseganje podnebnih ciljev vse bolj ukoreninja v zavesti ljudi. Prav na tem mestu lahko dve močni blagovni znamki s strastjo do športa in vrhunsko tehnologijo za varčevanje s podnebjem naredita velik korak naprej. Cilj njunega partnerstva je spodbujati trajnostno uporabo virov za prihodnje generacije v regiji. Za podjetje Viessmann je trajnostni razvoj osrednji element njegove poslovne vizije "Ustvarjamo življenjske prostore za prihodnje generacije".

Podpisovanje