Vitodens 200 - dolgoročno učinkovit


Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale

  • Primer razmerja med ceno in storilnostjo
  • Pretvorba uporabljenega goriva v toploto do 98 %
  • Tiho obratovanje zaradi nizkega števila vrtljajev ventilatorja
  • Kompaktne dimenzije, širina le 450 mm
  • Po izbiri dobavljiv kot kombiniran ali obtočni kotel
  • Razred energijske učinkovitosti: A


Z eksterno ali integrirano oskrbo s toplo vodo

Plinski stenski kondenzacijski kotel Vitodens 200-W je zgled varčnosti in dolge dobe uporabe. Prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla pa zagotavlja stalno visok izkoristek kondenzacijske toplote.

Naprava porabi manj energije, saj dodatno izkorišča toploto dimnih plinov. Tako se znižajo stroški ogrevanja in ob tem varuje okolje.

Vitodens 200-W je po izbiri dobavljiv z ločeno oskrbo s toplo vodo (tip B2HA) in z integriranim pretočnim grelnikom (tip B2KA). Na ta način sta ogrevanje prostorov in sanitarne vode na voljo na najmanjšem možnem prostoru.


Robusten gorilnik z dolgo dobo uporabe

Cilindrični MatriX gorilnik se odlikuje s svojo dolgo dobo uporabe. Integrirana regulacija zgorevanja Lambda Pro Control avtomatsko prilagaja zgorevanje pri spreminjajočih se vrstah plina.

Zaradi regulacije Lambda Pro Control je dimnikarsko preverjanje potrebno le vsaka tri leta. Tako dodatno prihranite stroške.

Tudi pri vzdrževanju je plinski kondenzacijski kotel izredno časovno varčen. Vse komponente so dostopne s sprednje strani, stranski razmik za servisiranje ni potreben.

 


Kaskadni priklop

Kaskadni priklop do 594 kW

Plinski stenski kondenzacijski kotli Vitodens 200-W do 150 kW so primerni za vgradnjo v več družinskih hišah, gospodarskih objektih, javnih zgradbah in večjih objektih. Tukaj ponuja Vitodens 200-W stroškovno ugodno in prostorsko varčno rešitev – kot posamezna naprava do 150 kW ali v kaskadi do 4 kotle in skupni ogrevalni moči 594 kW. 
 

Prerez proizvoda

Pregled

Zmogljivost (kW)
3,2 do 150 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski plin in utekočinjen plin
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
Enostanovanjska hiša/dvostanovanjska hiša/večstanovanjski objekt, etažno stanovanje v večstanovanjskem objektu, gospodarski obrat, novogradnja in posodabljanje
Upravljanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic 200 z besedilnim in grafičnim prikazom, možno upravljanje preko aplikacije Vitotrol App
Ogrevanje sanitarne vode
Obtočni kotel z dodatnim ogrevalnikom sanitarne vode za veliko udobje tople vode, do 35 kW tudi kot kombinirani kotel brez dodatnega ogrevalnika sanitarne vode za preprosto oskrbo s toplo vodo
Dodatne značilnosti
Kot večkotlovna naprava do 600 kW
Vitodens-200-W-Schnitt.png

fernbedienungen.jpg

Med seboj usklajeno: Sistemska tehnika

"Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.