Moderne Ölheizung - So funktioniert Brennwerttechnik

Učinkovito ogrevanje z oljem zahvaljujoč kondenzacijski tehniki

Kondenzacijska tehnika ne izkorišča samo toplote, ki nastaja kot izmerjiva temperatura dimnih plinov pri zgorevanju plina (ogrevalna moč), temveč tudi dodatno vsebino pare, ki jo dimni plini vsebujejo (kondenzacijska moč). Kondenzacijski kotli so zmožni skoraj popolnoma odvzeti toploto dimnim plinom in jo pretvoriti v toploto za ogrevanje.

Kondenzacijski kotli razpolagajo z visoko zmogljivimi prenosniki toplote, ki poskrbijo, da dimni plini, preden se v dimniku ohladijo in izpuhtijo, ciljno kondenzirajo in nato to ustvarjeno kondenzacijsko toploto dodatno prenesejo v ogrevalni sistem.

S to tehnologijo doseže plinski kondenzacijski kotel normiran izkoristek do 98% (Hs). S tem deluje ogrevanje na plin, s kondenzacijskim kotlom, posebaj energijsko varčno, kar ugodno vpliva na okolje, kakor tudi na vašo denarnico. 

Ogrevalna moč (Hs)
Ogrevalna moč (Hs) je definirana pri popolnem zgorevanju prosto uporabljene toplote, vključno s kondenzacijsko toploto, ki se nahaja v pari ogrevalnih plinov.
Einstieg-Oel-Brennwerttechnik-Wohnen.png

Ogrevanje z oljem

Z uporabo kondenzacijskega kotla Viessmann pri pretvorbi kurilnega olja v toploto aktivno prispevate k učinkovitemu koriščenju virov in varčevanju energije, saj je kotel izredno učinkovit in se ponaša z neprimerljivo visokim 98-odstotnim izkoristkom (nanašajoč se na zgornjo kurilnost (zgorevalna vrednost Hs)).

V naše oljne kondenzacijske kotle je že vgrajena prihodnost. Že dandanes so pripravljeni na prestop s fosilnih olj na kurilno olje z deležem biološkega olja. Tako že lahko obratujejo z deležem obnovljivih energij