Izračun prihranka energije v stavbah

Izračun gospodarnosti za vaš dom

Z Viessmannovim izračunom prihranka energije v stavbah, je mogoče določiti hitro in enostavno možnosti posodobitve in prihranka. To je edini tovrstni program, katerega izračun je potrdil TÜV Rheinland. Tako boste dobili res objektivni rezultat.

Edini izračun prihranka energije v stavbah certificiran s strani TÜV

Edini izračun prihranka energije v stavbah certificiran s strani TÜV 

Izračun prihranka energije stavb Viessmann je TÜV Rheinland ocenilo pozitivno, glede na naslednja merila:

  • Verodostojnost izračuna
  • Doslednos sistema
  • Metoda izračuna
  • Verodostojnost predpostavk in danih virov podatkov

Posodobitev se splača

Viessmannov izračun prihranka energije v stavbah ponuja vse odgovore na ključna vprašanja o posodobitvi ogrevalnih sistemov. V računalnik ali tablični računalnik je treba vnesti malo podatkov. Pred tem preprosto izberete, ali naj bo predmet izračuna ogrevalni sistem ali energijsko stanje stavbe. Možna je tudi kombinacija obeh.

Zaznavanje ovoja stavbe je zelo enostavno: vnos dimenzij tal in števila nadstropij zadostuje. Upoštevajo se lahko nadaljnje posodobitve, na primer zamenjava oken.

Za določitev prihrankov pri porabi, stroških in emisijah CO₂ je mogoče primerjati do štiri različice posodobitve. Sem spada primerjava med različnimi gorivi - tudi v povezavi s sončnim sistemom. Program upošteva tudi soproizvodnjo toplote in električne energije (SPTE).

Na primer:

●  Ogrevanje s kondenzacijsko tehniko z ali brez solarne podpore
●  Ogrevanje z lesom
●  Ogrevanje s toploto iz zemlje, podtalnice ali zraka
●  Ogrevanje in hkratna proizvodnja elektrike

Enostavno varčevanje z energijo

Izračun gospodarnosti določa amortizacijski čas naložbe na podlagi skupnih letnih stroškov in stroškov za različico posodobitve. To vam daje dobro osnovo za odločanje. S Viessmannovim izračunom prihranka energije v stavbah dobite vse odgovore na ključna vprašanja o modernizaciji.