Ogrevanje s stenskim električnim kotlom Vitotron 100

Električni kotli so odlični za ogrevanje stavb in so idealna rešitev pri varčevanju z energijo.

Električni kotli so sodoben, priročen, varen in ekološki vir toplote. Kotel je estetski in ga je lahko montirati. Namestitev kotla Vitotron 100 je poceni in ne potrebuje plinske povezave, gradnje dimnika, kotlovnice ali prostora za shranjevanje goriva, zadostuje električna povezava.

Prednosti ogrevanja z električnim kotlom:

●  enostavna namestitev
●  nizki obratovalni stroški
●  varno in udobno obratovanje
●  lahko obratuje z drugimi viri toplote in se kombinira s fotonapetostno napravo

Vitotron 100

Kotel je estetski in ga je lahko montirati

Namestitev kotla Vitotron 100 je poceni in ne potrebuje plinske povezave, gradnje dimnika, kotlovnice ali prostora za shranjevanje goriva, zadostuje električna povezava. Uporaba vremensko vodene regulacije (tip VMN3) zagotavlja visoko toplotno udobje in brez vzdrževanja, kar z 99,4 % izkoristkom kotla zagotavlja energijsko učinkovito delovanje.
Električni kotli se pogosto uporabljajo tudi za podporo ogrevanju stavb, kjer je kamin ali kotel na trda goriva glavni vir toplote. Z nizkimi obratovalnimi stroški zagotavljajo večje udobje uporabe in zagotavljajo temperaturo nad zmrzovanjem, ko uporabnikov ni doma. Gre za majhne aparate lepega videza, ki se lahko namestijo praktično povsod.

Brezhibno delovanje

Kotel lahko z ustreznimi moduli deluje skupaj s hranilnikom centralnega ogrevanja. Akumulacija toplote v obdobjih nizke cene energije zagotavlja še nižje stroške ogrevanja. Vitotron 100 lahko deluje skupaj s katerim koli sistemom centralnega ogrevanja in ogrevalniki sanitarne vode.

Opremljen je s 5-litrsko membransko raztezno posodo in potrebno varnostno opremo. Če deluje z ogrevalnikom sanitarne vode je mogoče uravnavati temperaturo vode in priključiti obtočno črpalko za sanitarno vodo v skladu z dnevnimi in tedenskimi nastavitvami.

Ogrevanje neodvisno od fosilnih goriv

Uporaba trdnih goriv je trenutno najcenejša, vendar manj primerna varianta. Tako pri ogrevanju s kaminom kot s kotlom na trda goriva je potrebno redno dodajanje goriva in čiščenje. Druga neprijetnost je, da kotlovnice ni možno pustiti brez nadzora, daljša odsotnost, na primer med počitnicami, pa predstavlja nevarnost zmrzovanja sistema.

Te težave izginejo, ko uporabljate električni kotel, ki podpira ogrevanje, kadar iz različnih razlogov ne morete dodajati goriva. Popolnoma samodejno se bo vključil le, ko, na primer, zjutraj ogenj v kaminu ugasne. Ko nikogar ni doma, bo vzdrževal samo temperaturo, ki preprečuje zmrzovanje.

Slika: Regulator kotla
Regulator kotla
Vitotron 100

Akumulacijski ogrevalni sistem

Uporaba električnega kotla s hranilnikom toplote za akumulacijo zagotavlja priročno in poceni ogrevanje ob razmeroma nizkih stroških sistema. Z uporabo dvotarifnega sistema in akumulacijskim sistemom toplote se lahko stroški ogrevanja znatno zmanjšajo.

Avtomatski sistem se lahko eksterno krmili, zato ga je možno kombinirati tudi s s fotovoltaiko. Zaradi tega je delovanje kotla še cenejše, saj se v prvi vrsti uporablja brezplačna električna energija s strehe. Združitev prednosti akumulacije toplote in proizvodnje brezplačne energije s pomočjo fotovoltaike zagotavlja najnižje stroške ogrevanja.


S ČIM VAS BO VITOTRON 100 PREPRIČAL?

  • Nadzorna plošča omogoča regulacijo temperature vode v ogrevalnem krogotoku od 20 do 85°C.
  • Samodejna modulacija moči grelca odvisno od trenutne potrebe po toploti.
  • Kotel lahko obratuje s katerim koli sistemom centralnega ogrevanja in prenosnikom toplote za ogrevanje sanitarne vode.
  • Vremensko vodena regulacija zagotavlja najbolj energijsko učinkovito obratovanje kotla, zaradi samodejnega odziva na zunanje temperaturne spremembe.
  • Regulacija omogoča programiranje temperature v ogrevanih prostorih v 24-urnem in 7-dnevnem ciklu.
  • Možnost kombinacije s fotonapetostno napravo za koriščenje lastno proizvedene električne energije.  
Slika: Dodatni modul za krmiljenje naprave z mešalnim ventilom
Dodatni modul za krmiljenje naprave z mešalnim ventilom