Vitotron 100

Električni kotel za ogrevanje

Električni ogrevalni kotel z nazivno močjo od 4 do 24 kW

Privlačen na izgled
Enostavna montaža
Ogrevanje brez fosilnih goriv
Možnost shranjevanje toplote preko hranilnika

Vaš lokalni Viessmannov strokovni partner vam lahko zagotovi individualno svetovanje

Poiščite strokovnega partnerja zdaj
Nadzor temperature vode v ogrevalnem krogu

V območju od 20 do 85 °C

Samodejna modulacija ogrevalne moči

Glede na potrebe po toploti

Delovanje kot del sistema

S sistemi centralnega ogrevanja in jeklenkami za toplo vodo s toplotnimi izmenjevalniki

Nadzorna enota z vremensko kompenzacijo

Zagotavlja energetsko učinkovito delovanje zaradi samodejnega prilagajanja spremembam zunanje temperature

24-urni in 7-dnevni cikli

Programiranje temperatur v ogrevanih delih z nadzorno enoto

Električni kotel Vitotron 100

Ogrevanje brez fosilnih goriv: Vitotron 100

Električni kotli so učinkovita rešitev za proizvodnjo toplote v stavbah brez plinskega priključka. So praktični, varni in okoljsko odgovorni generatorji toplote.

Namestitev električnega kotla Vitotron 100 je poceni in ne zahteva plinskega priključka, dimnika, kotlovnice ali skladišča goriva - potreben je le električni priključek.

Električni kotli se lahko uporabljajo v stavbah kot primarni proizvajalec toplote in kot rezervni proizvajalec za centralno ogrevanje. Vitotron 100 z nizkimi obratovalnimi stroški hkrati zagotavlja visoko raven uporabniškega udobja, s funkcijo zaščite pred zmrzaljo pa poskrbi, da se hiša pri zelo nizkih zunanjih temperaturah ali med daljšo odsotnostjo (na primer v počitniških hišah) ne ohladi preveč. Te majhne naprave s privlačnim dizajnom je mogoče namestiti praktično kamor koli.

Modularni razširitveni komplet omogoča uporabo kotla tako za centralno ogrevanje kot tudi za pripravo tople sanitarne vode v kombinaciji z dodatnim ogrevalnikom vode.

Kotel Vitotron 100 je opremljen s 5-litrsko membransko ekspanzijsko raztezno posodo in potrebnimi varnostnimi napravami. V kombinaciji s hranilnikom za toplo sanitarno vodo je mogoče uravnavati temperaturo vode v skladu z dnevnimi in tedenskimi nastavitvami ter upravljati obtočno črpalko.

Trda goriva so poceni možnost, vendar ne najbolj praktična. Pri kotlih na trda goriva je na primer treba redno dodajati gorivo in redno čistiti zgorevalno komoro. Nadaljnje pomanjkljivosti so, da kotla na trda goriva ne smete uporabljati brez nadzora, bivalni prostor pa se lahko med daljšo odsotnostjo ohladi. Te težave so odpravljene, če se za proizvodnjo toplote uporablja električni kotel. Vitotron 100 se vklopi, ko temperatura pade pod individualno nastavljeno najnižjo temperaturo, kar mu omogoča, da vzdržuje temperaturo v prostoru v območju udobja.

Vitotron 100 v kuhinji

Uporaba električnega kotla v povezavi s hranilnikom tople vode zagotavlja priročno in poceni ogrevanje z razmeroma nizkimi stroški sistema. Avtomatski sistem je mogoče upravljati od zunaj, kar pomeni, da ga je mogoče uporabljati na primer skupaj s fotonapetostnim sistemom. To omogoča še bolj ekonomično delovanje kotla, saj ima prednost uporaba brezplačne energije, ki jo samostojno proizvedete. Kombinacija shranjevanja toplote in brezplačne energije iz fotonapetostnega sistema omogoča zelo nizke obratovalne stroške.

Z razširitvenim modulom VCMG3 lahko sistem razširite na osem ogrevalnih krogotokov.

Razširitveni modul Vitotron VCMG3

Enostavna uporaba krmilne enote kotla

Vitotron 100: krmilna enota kotla tipa VMN3

Vremensko vodena regulacija kotla (tip VMN3) zagotavlja učinkovito krmiljenje in je ni treba ročno nastavljati. Dejanska stopnja učinkovitosti 99,4 odstotka zagotavlja varčno delovanje z energijo.

Podrobnosti o proizvodu

Prerez proizvoda Vitotron 100