Ogrevanje in internetne aplikacije – s Viessmann Apps upravljate svoje ogrevanje udobno in varno preko interneta 

Ogrevanje lahko upravljate na klasičen način, tako da zavrtite gumb na termostatu - ali bolj udobno, preko interneta. Prav tako takšen način omogoča vzdrževanje kotla na daljavo. Vse to omogočajo inteligentne aplikacije Viessmann, internetni vmesnik in pametna naprava, kot je pametni telefon ali tablica.


Viessmann App za lastnike naprav

Za lastnike naprav je udobje pri upravljanju večinoma na prvem mestu. Tudi faktorji varnosti in potencial prihranka energije in stroškov pri tem ne smejo manjkati. Z aplikacijami upravljanja ogrevanja ViCare in Vitotrol je Viessmann razvil dve možnsoti uporabe, ki izpolnjujejo najpomembnejše zahteve uporabnikov naprav. Za tiste, ki imajo talno ogrevanje je aplikacija za talno ogrevanje Vitofloor optimalna rešitev za udobno in intuitivno krmiljenje ogrevalnih con.

Lastniki naprav in tisti, ki se samo zanimajo, lahko s Viessmann testom prihranka dobijo odgovore na različna vprašanja pri posodabljanju ogrevalne naprave.  

Das Bild zeigt die ViCare App für die Heizung auf einem Smartphone

So verbinden Sie Ihre Heizung mit den Viessmann Apps

Damit Sie bequem und sicher Ihre Heizung steuern können, wird eine Internet-Schnittstelle vorausgesetzt. Je nach verwendeter Viessmann App kann es sich dabei um die Vitoconnect oder Vitocom 100 handeln. Beide Geräte stellen die Verbindung zwischen Heizkessel und der App her. Mit ihrer Hilfe lässt sich der Heizkessel nicht nur per App steuern. Auch eine Fernwartung durch einen zuvor freigeschalteten Fachbetrieb ist möglich.

Die Vitoconnect kommt in Verbindung mit der ViCare App bei Heizungsanlagen in Ein- und Zweifamilienhäusern zum Einsatz, die Vitocom 100 in Verbindung mit der Vitotrol App hingegen in komplexeren Anlagen wie z.B. bei gewerblichen Anwendungen.

Vitotrol App

Viessmann Vitotrol App vam omogoča upravljanje s Viessmann ogrevalno napravo, ki ima regulacijo Vitotronic. Upravljanje je enostavno, intuitivno in udobno, možno s katerega koli kraja in ob kateri koli poljubni uri. Zraven funkcij upravljanja razpolaga Vitotrol App splošne in tekstovne funkcije pomoči. Vitotrol App je dobavljiv za mobilne naprave z operacijskimi sistemi iOS ali Android.


 

Apps_Vitotrol-App.png

Vitofloor App – Steuerung der Fußbodenheizung

Sparen Sie automatisch Energie und genießen Sie mehr Komfort in Ihrem Zuhause: Mit der Vitofloor App steuern Sie die Fußbodenheizung – ganz bequem vom Sofa über WLAN. Als direkte Verbindung zu Ihrem Fußbodenthermostat bietet Ihnen die Vitofloor App komfortablen Zugriff auf alle Heizzonen. Ihr Plus: Mit zahlreichen Funktionen lässt sich einfach Ihre Wunschtemperatur steuern,  auch im Sommer. Automatisierte Zeitprogramme oder die intuitive manuelle Bedienung ermöglichen einen hohen Bedienkomfort.

●  Einzelraumregelung zur individuellen Einstellung der Raumtemperatur je Heizzone.
●  Digitaler Ausgang für ein Pumpenanschluss zur direkten Ansteuerung einer Umwälzpumpe.
●  Ansteuerung von bis zu 36 Heizkreisen (12 Heizzonen).

Nutzungsvoraussetzungen Vitofloor App

Für die Nutzung des Funktionsumfangs ist das Viessmann Fußbodenthermostat mit Anbindung über LAN an einen WLAN Router notwendig. Zur Raumtemperaturmessung werden Temperatursensoren oder Raumthermostate zur manuellen Bedienung außerhalb der App benötigt.

Die Vitofloor App ist für mobile Endgeräte mit Betriebssystem iOS oder Android erhältlich.

Vitofloor App zur Steuerung der Fußbodenheizung
Apps_GESC-App.png

Test prihranka energije zgradbe – tako se lotite varčevanja s  pomočjo App-a

Izračun stroškov posodobitve zgradbe z novo ogrevalno napravo s pomočjo tega testa nudi pregledno prikazane podatke. Program je certificiran s strani TÜV in je na razplago v dveh različicah - za strokovna podjetja (instalaterje) in za končne uporabnike.

Za končne uporabnike je na razpolago poenostavljena aplikacija (App). S to lahko v roku 10 minut  izvedete hitro preverjanje o možnostih posodobitve vašega ogrevalnega sistema. Rezultat lahko neposredno pošljete preko elektronske pošte svojemu strokovnemu podjetju / instalaterju. 

Viessmann Jobs App

Viessmann Jobs App nudi dijakom, študentom in iskalcem zaposlitve, kakor tudi strokovnim in vodstvenim kadrom hiter pregled razpisanih ponudb za delovna mesta v skupini podjetij Viessmann.
 

Apps_Jobs-App.png


Apps za Viessmann strokovna podjetja

Viessmann nudi svojim strokovnim partnerjem veliko aplikacij, ki jih podpirajo pri svojem vsakodnevnem delu na terenu. Za uporabo celotnega obsega funkcij je potrebna prijava s svojim vstopnim geslom za poslovne partnerje.  

Online-Abfrage

Um die Anschrift Ihre zuständigen Niederlassung abzufragen geben Sie Ihre Postleitzahl ein, und klicken Sie dann auf "Suche".

No Results found.
Apps_GESC-App.png

Test prihranka energije zgradbe – lotite se varčevanja s pomočjo App-a

Izračun stroškov posodobitve zgradbe z novo ogrevalno napravo s pomočjo tega testa nudi pregledno prikazane podatke. Program je certificiran s strani TÜV in je na razplago v dveh različicah - za strokovna podjetja (instalaterje) in za končne uporabnike.

Različica za strokovna podjetja razpolaga z širokimi možnostmi za detajlni vnos parametrov zgradbe. Lahko se simulirajo in med seboj primerjajo naprave z do štirimi proizvajalci toplote. App je na voljo kot Online- in Offline varianta. Enkrat vnešeni projekti se lahko shranijo in ponovno naložijo. Prav tako se lahko vnesejo podatki strokovnega podjetja z logom.

App za rezervne dele

Viessmann App za rezervne dele nudi strokovnim podjetjem in serviserjem hitro in enostavno podporo pri servisu, na mestu ogrevalne naprave uporabnika. Dodatno omogoča App za servisna podjetja vnos zagona naprave, garancijskih in servisnih posegov itd.  V pomoč so predvsem:

  • Skeniranje Barcode (tudi offline) dotičnega proizvoda in rezervnih delov
  • Preverjanje razpoložljivosti rezervnih delov s funkcijo seznnama
  • Naročanje rezervnih delov
  • Podpora pri zagonu naprave in vzdrževalnih posegih.
Apps_ET-App.png
Apps_Akademie-App.png

Akademija App

Za mobilne naprave so bila narejena kratka navodila za učenje in video posnetki montaže, ki se lahko preko App Akademija kadarkoli naložijo. Tako je učenje možno povsod, tudi brez internetne povezave.

Preko Viessmann Akademija App je na voljo tudi obsežen program seminarjev - ti seminari so na voljo samo v Nemčiji. Viessmann Slovenija za svoje strokovne partnerje razpisuje svoje termine seminarjev, ki so objavljeni v portalu za poslovne partnerje.