Med seboj usklajeno: Sistemska tehnika

"Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti.

Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.

Vitodens300-W_1397-9_A4.indd

Enotna regulacija od 1,5 do 2000 kW

Z vse večjimi zahtevami po učinkovitih, multivalentnih in uporabniku prijaznih ogrevalnih sistemih regulacija vedno bolj pridobiva na pomembnosti: Za to podjetje Viessmann z regulacijo Vitotronic 200/300 zdaj ponuja celoten program regulacij za vse male kotle,, stenske kotle, srednje kotle in toplotne črpalke.

Menijsko vodeno upravljanje

Menijsko vodeno upravljanje je enostavno in intuitivno. K temu pripomorejo standardni upravljalni elementi, velik, osvetljen grafični zaslon z večvrstičnim besedilnim prikazom, kontrasten črno-beli prikaz in s kontekstom povezana funkcija pomoči preko tipke "?". Posebne funkcije, kot so ogrevalna krivulja, solarni donos in preklopni časi, so grafično prikazane.

Vitotronic 200 programska oprema za simulacijo

Sami preizkusite, kako lahko je upravljanje in nastavljanje nove regulacije Vitotronic 200. Tu si lahko v obliki izvedljive datoteke prenesete programsko opremo za simulacijo. Deluje na osebnih / prenosnih računalnikih, na katerih je nameščen MS Windows XP / Windows 7.

ZIP datoteko shranite na svojem računalniku in jo odprite v po želji izbrani mapi. Nato aplikacijo zaženite z dvojnim klikom.

Simulacijo zaključite tako, da z desno tipko na miški kliknete na aplikacijo in izberete "Izhod" ali alternativno preko kombinacije tipk "Alt + F4".

vitotronic-regelung.jpg
5-colski-barvni-Touch-zaslon

Program regulacij za srednje in velike kotle – energijski managment za vse velike naprave

Od regulacije za enokotlovne do večkotlovne naprave - s centralnim stikalnim krmiljenjem nudi Viessmann rešitve, ki so med seboj idealno usklajene. Regulacijski sistem Vitotronic, ki je sposoben komuniciranja, predstavlja elektronski managment za gospodarno in varno obratovanje ogrevalne naprave.

Za srednje in velike kotle obstaja na voljo širok program regulacij. Zraven integriranih regulacij, kot n.pr. pri plinskem kondenzacijskem kotlu Vitocrossal 300 (CM3C), obstajajo tudi variante, ki so se izkazale v praksi in se lahko montirajo na zadnjo stran kotla.

Daljinska upravljanja

Daljinska upravljanja novega programa regulacij Vitotronic so zaradi lepe oblike in belega bleščečega ohišja idealna za uporabo v bivalnem prostoru.

Upravljanje je enostavno in intuitivno zaradi enotnega principa rokovanja novih regulacij Vitotronic, ki ob vsakem času omogočijo hiter pregled ogrevalnega sistema.

fernbedienungen.jpg
Vitocomfort_200.jpg

Home Automation

Vitocomfort 200 - Smart Home sistem

Od ogrevanja preko prezračevanja vse do razsvetljave: Smart Home System Vitocomfort 200 skrbi za pametno ogrevanje Smart Heating in pametno energijo Smart Energy naenkrat. Instalira se hitro in enostavno tako v novogradnjo kot tudi pri posodabljanju.

Vitotrol App

Aplikacija Viessmann Vitotrol App omogoča upravljanje ogrevalnih sistemov Viessmann z regulacijo Vitotronic. Upravljanje je enostavno, intuitivno in preprosto možno kadarkoli in od kjerkoli. Poleg upravljalne funkcije Vitotrol App preko splošnih in od konteksta odvisnih funkcij pomoči. Vitotrol App je na voljo za mobilne končen naprave z operacijskim sistemom iOS ali Android.

Za upravljanje z aplikacijo se morajo stenski kotli / mali kotli / srednji kotli / toplotne črpalke / lesni kotli z regulacijo Vitotronic 200 (tipe regulacij glejte pod "Pogoji za upoabo") dopolniti z vmesnikom Vitocom 100 LAN1 in povezati s hišnim DSL ruterjem. Konfiguracija DSL ruterja ni potrebna.

vitotrol-app.jpg

daten-kommunikation.jpg

Podatkovna komunikacija

V počitniški hiši, uporabni zgradbi ali v velikem stanovanjskem objektu - program Viessmann TeleControl ponuja inteligentne rešitve za podatkovno komunikacijo z ogrevalnimi sistemi in hišno tehniko.

To velja za vse razpoložljive ogrevalne sisteme: oljne ali plinske kondenzacijske kotle, srednje in velike kotle na olje in plin, termične solarne sisteme pa tudi za kotle na pelete in toplotne črpalke.

Konnektivität

Für Konnektivität bietet Viessmann diverse Anwendungen zur Kommunikation mit den Wärmeerzeugern.

Viessmann Apps

Viessmann Apps rund um das Thema Heizung für Endanwender und Fachpartner

mehr erfahren

Fernüberwachung

Energiemanagementsystem für große Wohnanlagen und Nutzgebäude

Fernüberwachung (PDF 458 KB)

Ogrevalnik sanitarne vode

V programu ogrevalnikov Vitocell zagotovo najdete pravšnji ogrevalnik sanitarne vode za svoje zahteve. Glede na potrebo po topli vodi in možnosti instalacije izberite stranski ali podstavljen ogrevalnik sanitarne vode.

Higienska oskrba s sanitarno vodo

Notranja površina ogrevalnika sanitarne vode je merodajna za higieno pri ogrevanju sanitarne vode. Podjetje Viessmann zato stavi na dva koncepta kakovosti: Na emajliranje Ceraprotect za varno in trajno zaščito pred korozijo pri družini proizvodov Vitocell 100 in na nerjavno plemenito jeklo za zagotavljanje najvišjih higienične zahtev pri družini proizvodov Vitocell 300.

warmwasserspeicher.jpg
solaranlage.jpg

Termični solarni sistemi in fotonapetost

Izkoristite brezplačno energijo sonca: tu boste izvedeli več o naših solarnih sistemih za ogrevanje sanitarne vode, podporo ogrevanja in proizvodnjo električne energije.


Solarthermie

Solarthermie

Thermische Solarsysteme zur Trinkwassererwärmung und Heizungsunterstützung

Photovoltaik

Photovoltaik

Photovoltaik-Systeme zur Erzeugung von Strom aus kostenloser Sonnenenergie

Warmwasserspeicher

Im Vitocell Speicherprogramm finden Sie den passenden Warmwasserspeicher für Ihre Anforderungen.

Produktinfos

Frischwasser-Module

Komfortable und hygienische Trinkwassererwärmung nach dem Durchlauferhitzerprinzip

Produktinfos

Vitoset rezervoarji kurilnega olja za vsako potrebo

Rezervoarji kurilnega olja Vitoset z različnimi velikostmi v odvisnosti od proizvoda so dobavljivi za vsako potrebo in dovoljeni za skladiščenje do 5000 litrov kurilnega olja v prostorih s kurilnimi napravami. Za večje količine predpisi zahtevajo posebne skladiščne prostore. Rezervoarji kurilnega olja Vitoset se lahko postavijo v bloku s kapaciteto do 25000 litrov kurilnega olja. Za novogradnjo, razširitev ali posodabljanje so v vsakem primeru zanesljiva rešitev – tako v enostanovanjskih hišah ali večstanovanjskih objektih kot tudi v stanovanjskih naseljih ali gospodarskih obratih.

Heizoeltanks.jpg
frischwasser-module.jpg

Moduli za pripravo tople sanitarne vode

Moduli za pripravo tople sanitarne vode služijo za udobno in higienično ogrevanje sanitarne vode po pretočnerm principu. Drugače kot v običajnih ogrevalnikih sanitarne vode se sanitarna voda ne uporablja za shranjevanje energije, ampak se ogreje šele po potrebi z zmogljivim ploščnim prenosnikom toplote. Energija za ogrevanje sanitarne vode prihaja iz hranilnika ogrevalne vode, ki se lahko ogreva z različnimi sistemi – s solarnim sistemom ali kotlom na lesno biomaso, običajnim ogrevalnim kotlom na olje/plin, toplotnimi črpalkami in drugimi sistemi.


Vitoset – das komplette Zubehör

Mit dem Vitoset Programm erhalten Sie von Viessmann alle für die wärmetechnische Ausstattung eines Hauses benötigten Komponenten aus einer Hand. Ihr Vorteil: Alles passt zueinander und kann ganz nach Ihren individuellen Vorstellungen mit nur einem System realisiert werden.

Heizkörper

Heizkörper

Heizkörper von Viessmann – für jeden Anspruch und jeden Bedarf.

Fußbodenheizung

Fußbodenheizung

Fußboden-Heizsysteme von Viessmann – energiesparend, sicher, komfortabel und alles aus einer Hand.

Trinkwasser-Enthärtungsanlagen

Schützen Wasserleitungen und daran angeschlossene Komponenten vor Verkalkung.

Produktinfos
Heizöltanks

Heizöltanks

Erfüllen alle Voraussetzungen für eine wirtschaftliche, raumsparende und problemlose Lagerung des Brennstoffs.


Prenosnik toplote

waermetauscher.jpg
heizkoerper.jpg

Radiatorji

Pomemben del Viessmannovega programa pribora Vitoset je široka paleta radiatorjev. Od cenovno ugodnih radiatorjev s kompaktnim ventilom, radiatorjev s kompaktnim in radiatorjev s sredinskim priključkom preko sodobno oblikovanih gladkih radiatorjev pa vse do praktičnih kopalniških radiatorjev in posebej učinkovitih globokotemperaturnih radiatorjev.

Seveda se vse komponente obširnega programa radiatorjev in pribora Viessmann odlikujejo po visoki kakovosti in v vsako zgradbo vnesejo poseben pridih, pa naj gre za stanovanjski ali poslovni objekt. Uporaba kakovostnih, preverjenih materialov in kakovostna obdelava zagotavljata, da se lahko vsaka rešitev uresniči učinkovito in zanesljivo.

Vitoset – celoten pribor

S programom Vitoset podjetje Viessmann iz ene roke ponuja vse komponente, potrebne za tehnično toplotno opremo hiše. Vaša prednost: vse komponente so med seboj do popolnosti usklajene, tako da lahko z le enim sistemom uresničite svoje individualne zamisli. Poleg tega lahko svoje zamisli izvedete hitro in zanesljivo, kajti pri Viessmannovem strokovnem partnerju v vaši bližini so hitro na razpolago vsi deli najvišje kakovosti.

Vsem komponentam obsežnega programa pribora Viessmann je skupna uporaba kakovostnih, preverjenih materialov in popolna izdelava – na ta način jamčimo za resnično varno in zanesljivo rešitev.

Vitoset – inovativna tehnologija, pri kateri se vse komponente do popolnosti prilegajo druga drugi. Vprašajte Viessmannovega strokovnega partnerja v vaši bližini – rad vam bo svetoval glede raznolikih možnosti uporabe programa Vitoset.
 

Skladiščenje goriva

 • Rezervoarji kurilnega olja, 620 do 1500 l
 • Pribor rezervoarjev kurilnega olja
 • Oljni filtri
 • Skladiščenje peletov

Proizvajanje toplote

 • Membranske tlačne raztezne posode za zaprte ogrevalne naprave, barva: vitosrebrna, posode s 25 do 140 litrov tudi v čisto beli barvi (RAL 9010)
 • Zaporni organi, varnostni ventili, odzračevanje
 • Majhne mehčalne naprave
 • Sistemi odvajanja dimnih plinov iz plemenitega jekla, enostenski in dvostenski

Ogrevanje sanitarne vode

 • Filter pitne vode
 • Raztezne posode za cevovode sanitarne vode
 • Naprave za mehčanje vode
 • Cirkulacijske črpalke
 • Membranski varnostni ventili za zaprte ogrevalnike sanitarne vode
 • Moduli za pripravo tople sanitarne vode po pretočnem principu

Porazdelitev toplote

 • Zaporni organi, protipovratni ventili
 • Hidravlične ločnice
 • Mešalni ventili
 • Obtočne črpalke
 • Hranilnik ogrevalne vode

Oddajanje toplote

 • Univerzalni, gladki, kopalniški radiatorji ter specifičen pribor
 • Pribor za radiatorje
 • Talni ogrevalni sistemi
vitoset.jpg