Vitodens 111-F: Inteligentna, cenovno ugodna kombinacija učinkovite kondenzacijske tehnike z visokim udobjem tople sanitarne vode

Kompaktni plinski kondenzacijski kotli z velikim udobjem toplevode, pri različni kakovosti vode, ki zavzemajo malo prostora.

Vitodens 111-F je inteligentna, cenovno ugodna kombinacija učinkovite kondenzacijske tehnike in visokega udobja tole vode. Preprosto upravljanje, digitalni, dolga življenjska doba. Kompakten plinski kondenzacijski kotel Vitodens 111-F je zasnovan za zamenjavo pri prenovi starejših naprav z običajnimi plinskimi kotli s podstavljenim ogrevalnikom sanitarne vode. Ker vsebuje visoko učinkovito obtočno črpalko z reguliranim številom vrtljajev, obratuje Vitodens 111-F tokovno varčno in tiho. Sodobna energetska centrala izpolnjuje najvišje zahteve glede učinkovite oskrbe s toploto. S 100-litrskim emajliranim hranilnikom ali 130-litrskim ogrevalnikom sanitarne vode s spiralno-cevnim prenosnikom toplote skrbi Vitodens 111-F za visoko udobje tople sanitarne vode - kompaktno v eni napravi.


Opremeljen za prihodnost

Tehnologija za uporabo takšnih mešanic zemeljskega plina in vodika pri ogrevanju stavb je na voljo in na tisoče jih je že na trgu. Plinski kondenzacijski kotli zadnje generacije Vitodens 100 lahko načeloma že delujejo z 20-odstotnim vodikom. Lastniki hiš in stanovanj, ki se odločijo za te sodobne stenske in kompaktne naprave, so zato idealno opremljeni za prihodnost.

H2 READY

Vitodens 111-F z atraktivnim dizajnom v barvi Vitopearl bela

Vitodens 111-F z atraktivnim dizajnom v barvi Vitopearl bela


Posebnosti Vitodens 111-F

Gorilnik MatriX-Plus: srce vašega ogrevanja

Gorilnik MatriX-Plus izkazujejo učinkovito obratovanje, nizka hrupnost in nizke emisije škodljivih snovi.Posebna MatriX površina iz plemenitega jekla prenese visoke temperature in skrbi za zanesljivo zmogljivost indolgo življenjsko dobo. Nadaljnja tehnična inovacija podjetja Viessmann je volumetrična regulacija zgorevanja Lambda Pro. Slednja se avtomatsko prilagaja na vse vrste plina in tako stalno skrbi za čisto in učinkovito zgorevanje.

MatriX-Plus-gorilnik: Srce vaše naprave

Na korozijo odporen prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla

Prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla: učinkovit, z dolgo življenjsko dobo

Plemenito jeklo naredi razliko. Proti koroziji odporen prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla je bistven del kotla Vitodens 111-F. Uporabljeno energijo učinkovito pretvarja v toploto. zaradi zanesljivega, visoko kakovostnega plemenitega jekla, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

10 let garancije

na prenosnike toplote iz plemenitega jekla za oljne/plinske kondenzacijske kotle do 150 kW


Regulacija je pregledna in intuitivna

Preprosto upravljanje s 7-segmentnim prikazom

LCD zaslon s 7-segmentnim prikazom nove elektronske platforme označuje preprosto in zelo razumljivo upravljanje v decentni „Blackpanel“ optiki. Udobno je možno upravljati ogrevalne sisteme z enim direktnim in/ali enim mešalnim ogrevalnim krogotokom.

LCD zaslon s 7-segmentnim prikazom in tipkami na dotik

Integriran WLAN vmesnik

Prihranek, udobje in varnost z ViCare

Plinski stenski kondenzacijski kotli Vitodens 111-F z novo elektronsko platformo imajo integriran WLAN vmesnik. Slednji po želji neposredno povezuje ogrevalni sistem s spletom.Z aplikacijo ViCare App je upravljanje popolnoma preprosto in intuitivno. Ustvarja povezavo z digitalnimi storitvami in je v neposredni zvezi lokalnim strokovnim podjetjem ogrevalne tehnike. 

ViCare po želji* koristi GPS-funkcije pametnega telefona in tako prepozna oddaljenost do ogrevalnega sistema. Če se pri tem presežejo določene oddaljenosti, se avtomatsko zniža temperatura prostora.


ViCare termostat za večje udobje in višjo učinkovitost

Sistem lahko razširite tudi z digitalnim ViCare termostatom za še več udobja in višjo učinkovitost.

ViCare termostat za večje udobje in višjo učinkovitost

Podrobnosti proizvoda Vitodens 111-F

Pregled

Nazivna toplotna moč (kW)
3,2 do 32 kW
Normiran izkoristek
do 98 % (Hs)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
zemeljski plin, UNP, 20% mešanica vodika
Področja uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enodružinske hiše, vrstne hiše, etažna stanovanja, za posodobitev in novogradnje
Upravljanje
Einfaches RGB
Preprosto in intuitivno upravljanje preko LCD zaslona s 7-segmentnim prikazom in polji za upravljanje na dotik, alternativno preko mobilnih naprav. Sposoben za upravljanje preko spleta z integriranim WLAN vmesnikom, za višje udobje, varčevanje z energijo in večjo varnost z aplikacijo ViCare.
Priprava tople sanitarne vode
Emajliran hranilnik sanitarne vode (prostornina 100 l pri tipu B1TF) oz. 130 l s cevno spiralo (tip B1SF)
Druge značilnosti
Gorilnik MatriX-Plus z regulacijo zgorevanja Lambda za dolgoročno visoko učinkovitost in nizke emisije. Certificiran za delovanje na 20 % mešanico vodika v zemeljskem plinu.


Prerez proizvoda Vitodens 111-F (tip B1TF)
 

Prerez Vitodens 111-F (tip B1TF)


Prerez proizvoda Vitodens 111-F (tip B1SF)
 

Prerez Vitodens 111-F (tip B1SF)


Prednosti Vitodens 111-F

  • Posebno privlačno razmerje medzmogljivostjo in ceno
  • Dolga življenjska doba in učinkovitost s++prenosnikom toplote Inox-Radial iz plemenitega jeklal
  • Gorilnik MatriX-Plus z regulacijo zgorevanja Lambda Pro za stalno visok izkoristek in nizke emisije (območje modulacije od 1:10)
  • Preprosto in intuitivno upravljanje preko LCD zaslona s 7-segmentnim prikazom in polji za upravljanje na dotik ter alternativno upravljanje preko mobilnih naprav
  • Sposoben za upravljanje preko spleta z integriranim WLAN vmesnikom, za višje udobje, varčevanje z energijo in večjo varnost z aplikacijo ViCare
  • Certificiran za delovanje na mešanico zemeljskega plina z 20 % vodika