Vitoligno 150-S – kompakten in cenovno privlačen lesno uplinjevalni kotel na polena za monovaletno ali bivalentno delovanje

Vitoligno 150-S je kompakten, cenovno privlačen, uplinjevalni kotel na lesna polena, ki je primeren za delovanje tako v monovalentnem, kakor tudi bivalentnem obratovanju (dopolnitev ogrevalni napravi na olje/plin).


Prednosti:

 • Lesno uplinjevalni kotel 17, 23, 30, 34,9 in 45 kW
 • Učinek kotla do 93,1 %
 • Odsesavanje tlilnih plinov za dolaganje goriva brez dima
 • Preprosto in intuitivno upravljanje regulacije z osvetljenim zaslonom
 • Funkcija software osveževanja preko SD kartice
 • Optimalno zgorevanje zaradi regulacije z Lambda sondo
 • Nizke emisije prašnih delcev zaradi čistega in učinkovitega zgorevanja
 • Velik nalagalni prostor omogoča dolge presledke med dolaganjem goriva (polena do 56 cm) in čas gorenja do 4,5 ur
 • Ventilator dimnih plinov z reguliranim številom vrtljajev in funkcijo nadzora za čim večjo varnost pri obratovanju 
 • Polavtomatsko čiščenje cevi toplotnega prenosnika na osnovi mehanizma premične ročke
 • Dobra dostopnost do servisnih odprtin za udobno odpepeljevanje in čiščenje s sprednje strani
 • Obojestranski vratni tečaji omogočajo optimalno koriščenje prostora in kotno postavitev v kotlovnici
 • Majhna poraba električne energije prihrani stroške
 • Razred energijske učinkovitosti A+
 • Ustreza pogojem za pridobitev subvencije Eko sklad

Idealna dopolnitev k ogrevanju z oljem ali plinom

Kompaktni kotel na polena je idelna dopolnitev ogrevanja k obstoječemu oljnem ali plinskem kotlu. Tako prevzame v bivalentnem delovanju osnovno oskrbo s toploto in toplo sanitarno vodo. Šele pri ekstremno nizkih temperaturah se vključi konvencionalni ogrevalni kotel za dogrevanje. 

Kotel Vitoligno 150-S deluje modulirano in se stopenjsko prilagaja trenutni potrebi po toploti. Regulacija zgorevanja z Lamda sondo in senzor temperature dimnih plinov beležijo vsebnost kisika ter temperaturo dimnih plinov. Ta skrbi za nizke emisije in visok učinek kotla do 93,1 %. Tako pretvarja Vitoligno 150-S polena varčno v uporabno temperaturo.

Ogretje kotla v samo nekaj minutah

Z zakurilno loputo se postopek zakurjenja pospeši in v manj kot treh minutah se polena
vžgejo in gorijo.

Brezplačno svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Viessmannovi strokovni partnerji v vaši bližini vam nudijo brezplačno, neobvezujoče in individualno svetovanje.

Holzvergaserkessel Vitoligno 150-S

Kurjenje z udobjem: Vitoligno 150-S

Velik nalagalni prostor omogoča dolge presledke med dolaganjem goriva in čas gorenja do 4,5 ur. Kotel Vitoligno 150-S se lahko napolni s poleni do dolžine 56 cm. Odsesavanje tlilnih plinov skrbi, da dolaganje polen poteka brez dima. Ogrevalne površine je možno s pomočjo ročice udobno očistiti.

Zaradi uplinjevalne tehnike in regulacije zgorevanja z Lambda sondo dosega Vitoligno 150-S visok izkoristek in čisto, učinkovito zgorevanje z zelo nizkimi emisijami prašnih delcev. Obojestranski vratni tečaj dopušča optimalno izkoriščenost prostora in kotno postavitev kotla v prostoru.

Digitalna regulacija Ecotronic 100

Regulacija Ecotronic 100 prepriča s preprostim in intuitivnim upravljanjem. Na osvetljenem zaslonu so s simboli prikazane vse informacije. Tudi ogretost hranilnika ogrevalne vode se simbolično prikazuje z odebeljeno linijo.

Visoko udobje upravljanja

Tudi upravljanje s pomočjo Viessmann aplikacij preko pametnega telefona ali tablice je zelo udobno. Z Vitoconnect 100, tip OPTO1 (pribor) lahko uporabnik preko pametnega telefona komunicira s svojim kotlom na lesna polena.

Regulacija Ecotronic 100

Digitalna regulacija Ecotronic 100

Regulacija Ecotronic vas bo prepričala z enostavnim in intuitivnim rokovanjem. Na, v ozadju osvetljenem zaslonu, so informacije prikazane s pomočjo simbolov. Tudi stanje in polnjenje hranilnika ogrevalne vode je prikazano na zaslonu.

warmwasserspeicher.jpg

Medseboj usklajeno: sistemska tehnika

"Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.


Svetovanje

*Napotek glede vloge za subvencioniranje

Informacije in podatki, objavljeni preko spletnega povpraševanja, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.

 

> Za več informacij o pogojih in višini subvencij Eko sklad kliknite tukaj  

Prerez kotla

Pregled

Zmogljivost
17 do 45 kW
Izkoristek
do 94,1%
Gorivo
icon-biomasse.png
Lesna polena do 56 cm dolžine
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png
Eno/dvodružinske hiše, novogradnje in posodobitve
Rokovanje
Digitalna regulacija Ecotronic 100 z osvetljenim zaslonom, udobno rokovanje preko Viessmann App s pametnim telefonom
Priprava tople sanitarne vode
Potreben dodaten multivalenten hranilnik ogrevalnik vode, da se lahko zagotovi visoko udobje tople vode
Druge značilnosti
Velik nakladalen prostor omogoča dolge nakladalne intervale in čas gorenja do 4,5 ur, polavtomatsko čiščenje cevi toplotnega prenosnika z ročico
Prerez lesno uplinjevalnega kotla na polena Vitoligno 150-S