Komercialni

Sky Soho v Šanghaju, Kitajska

Pisarniška in poslovna stavba v Šanghaju je impresivna, dobro premišljena zasnova, ki enakovredno upošteva ovoj stavbe in inženiring naprav. Šest hranilnikov Vitomax 200-HW oskrbuje stavbo Sky Soho s toplo vodo.

Foto: © ABCDstock / Shutterstock.com

Dinamična, futuristična arhitektura s tehnologijo, usmerjeno v prihodnost

Sky Soho je ena od novejših šanghajskih znamenitosti. S svojimi impresivnimi dimenzijami in ukrivljenimi strukturami, ki pod določenim kotom spominjajo na kanjon, sodobna stavba predstavlja fascinantno kombinacijo dinamične, futuristične arhitekture in v prihodnost usmerjene tehnologije.

Kompleks, ki ga je zasnovala britanska arhitektka Zaha Hadid, se razteza na skoraj 350.000 kvadratnih metrih in se nahaja v neposredni bližini letališča Hongqiao in središča Šanghaja. Služi kot pisarniška in trgovska stavba, pri čemer je samo 30.000 kvadratnih metrov rezerviranih za maloprodajne trgovine in restavracije; v tej ogromni zgradbi je nameščen tudi velik kino s površino 5000 kvadratnih metrov. Arhitekt je pri načrtovanju Sky Soho uporabil povsem nov pristop. Na

480 metrov dolgem in 250 metrov širokem zemljišču je 12 stavb povezanih s 16 mostovi. Tako je nastala razvejana mreža prostorov, ki gledalcu ponuja edinstveno vizualno izkušnjo. Ob vznožju "kanjona" se nahaja območje, imenovano Potopljeni vrt. Ta 7000 kvadratnih metrov velik "vrt" je mešanica javnih

prostorov in prostorov za prodajo na drobno. Zasnova stavbe vključuje tudi okoljsko odgovorne gradbene materiale in sistem za čiščenje zraka. Poleg tega je 30 odstotkov površine rezervirane za zelene površine ("zelena pisarna").

Zaradi v prihodnost usmerjenega trajnostnega koncepta Sky Soho je projekt prejel certifikat "LEED" (Leadership in Energy and Environmental Design).

Kotli za toplo vodo Viessmann Vitomax 200-HW. Foto: © Viessmann

Viessmannova tehnologija naprav za visoko energetsko učinkovitost

Integriran koncept ovoja stavbe in tehnologije naprav zagotavlja nizko porabo energije. Zato je bilo za ogrevanje in pripravo tople vode za celoten stavbni kompleks nameščenih šest toplovodnih kotlov Viessmann Vitomax 200-HW s skupno močjo 24 MW. Ti industrijski/komercialni kotli se odlikujejo po izjemni učinkovitosti in zanesljivosti delovanja.

Tako kot stolpnica Lotte World Tower v Seulu je tudi stolpnica Sky Soho Shanghai še en arhitekturni spomenik v vzhodni Aziji, ki se je odločil za uporabo visoko učinkovite tehnologije Viessmann.

Sorodne reference

Komercialni
Stanovanja
Električna energija
Zrak

Lotte World Tower Seul, Južna Koreja

Stolp Lotte World Tower se nahaja v središču mesta, v njem pa so stanovanja in pisarne ter trgovine in restavracije. Podnebju prijazno energijo zagotavlja 12 velikih Viessmannovih toplotnih črpalk.

Preberi več
Stanovanja
Solar

Stolp Marco Polo HafenCity Hamburg

V stolpnici Marco Polo Tower 55 metrov visoko stavbo s toplo vodo oskrbuje Viessmannov solarni termalni sistem s kolektorji Vitosol 200-T s skupno površino 180 kvadratnih metrov.

Preberi več
Industrija
Komercialni
Plin
Zrak

Leica Camera AG Wetzlar

Idiom oblikovanja sedeža podjetja Leica v Wetzlarju je očarljivo edinstven. Spominja na leče, objektivne leče in daljnoglede. Viessmann kompleks dopolnjuje s prefinjenim, inovativnim energetskim sistemom.

Preberi več
Komercialni
Plin
Solar

Nemška borza Eschborn

Deutsche Börse Eschborn je zaradi svoje trajnostne zasnove stavbe in trajnostnih referenc prejel certifikat LEED Platinum. Za oskrbo s toploto in električno energijo skrbita dva plinska kondenzacijska kotla Viessmann Vitobloc 200 in Vitosol 200-F.

Preberi več
Industrija
Komercialni

Logistični center podjetja Mammut Sports Group AG, Memmingen

Evropski logistični center v Memmingenu za ogrevanje in hlajenje uporablja obnovljivo energijo. Energetski center sestavljajo tri Viessmannove toplotne črpalke slana/voda, ki izkoriščajo naravno toploto podtalnice.

Preberi več
Industrija
Biomasa
Olje
Solar

Logistični center Marc Cain GmbH v Bodelshausnu

Modna znamka Marc Cain se je v svojem logističnem centru v Bodelshausnu odločila za lastno lokalno ogrevalno omrežje s sistemom Viessmann Vitoflex 300-UF in napravo Vitobloc 200 EM-20/39 za proizvodnjo energije.

Preberi več