Industrija
Komercialni

Mammut Sports Group AG, Memmingen

Evropski logistični center v Memmingenu za ogrevanje in hlajenje uporablja obnovljivo energijo. Energetski center sestavljajo tri Viessmannove toplotne črpalke slana/voda, ki izkoriščajo naravno toploto podtalnice.

Stavba družbe Mammut Sports Group AG. Foto: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Visokokakovostna zunanja oprema za stranke, ki ljubijo naravo

Mammut Sports Group AG je eden najbolj priznanih proizvajalcev visokokakovostne opreme za preživljanje prostega časa na prostem, ki se ponaša z vrhunsko kakovostjo, ki je kos tudi najtežjim odpravam, kot sta Mount Everest ali Severni pol. Kot podjetje, katerega kupci so tesno povezani z naravo, si je Mammut pri izbiri energetskega sistema podobno prizadeval v celoti izkoristiti naravno toploto iz podtalnice.

Evropski logistični center

Obseg novega evropskega logističnega centra, ki se razprostira na površini, veliki približno kot eno in pol nogometnega igrišča, je impresiven že sam po sebi. Od tu več kot 100 zaposlenih skrbi za oskrbo vodilnih in maloprodajnih trgovin podjetja. Čeprav večino pokrite površine 150.000 kubičnih metrov zavzema popolnoma avtomatizirano visokoregalno skladišče, je treba pisarne, razstavne prostore in prostore za odpremo še vedno oskrbovati z udobno ravnijo toplote in tople vode. V ta namen se je podjetje odločilo za Viessmannov sistem obnovljivih virov energije, ki ga sestavljajo toplotne črpalke solina/voda.

Inženirsko podjetje Schöötz iz Dietmannsrieda je izkoristilo ugodno lokacijo lokacije sredi Illertala in pridobilo dovoljenje pristojnih organov za pridobivanje vode z dvema črpalkama. Celotno stavbo je tako mogoče ogrevati s tremi toplotnimi črpalkami. Poleti pa je mogoče prostore ohladiti na prijetne temperature.

Mammut Sports Group AG: toplotne črpalke Viessmann Vitocal. Foto: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Sistem obnovljivih virov energije, sestavljen iz toplotnih črpalk slanica/voda podjetja Viessmann

V ogrevalnem centru podjetja v Memmingenu so bile nameščene tri toplotne črpalke s skupno ogrevalno močjo 450 kW. Naprave so bile večinoma že sestavljene iz standardne proizvodnje, izvajalec Alois Müüller iz Memmingena pa jih je hitro namestil.

Toplotne črpalke Vitocal 300-G / Vitocal 300-G Pro slanica/voda črpajo toploto, ki jo vsebuje podtalnica iz vrtin, globokih do 60 metrov, in jo dvignejo na temperaturo pretoka 50 °C. Toplota se prek stropov in tal na različne načine razdeli v prostore: razstavni salon in drugi funkcionalni prostori v pritličju so opremljeni s talnim ogrevanjem. S sevalnimi stropnimi ploščami se ogrevajo veliki prostori za komisioniranje in odpremo. Pisarne oskrbuje prezračevalni sistem, nameščen v visečem stropu.

Pozimi velika okna omogočajo izkoriščanje sončne energije; poleti je za hlajenje stavbe potrebna le energija, ki je potrebna za pogon črpalk za kroženje hladne podtalnice. Energetsko učinkoviti konstrukcijski elementi prispevajo k temu, da je spomladi in jeseni za oskrbo pisarniškega bloka s toploto potreben le generator Vitocal 300-G z močjo 28 kW.

Družba Mammut Sports Group AG izdeluje svoje izdelke z ustrezno skrbjo za ljudi in okolje. Zato je bilo povsem v skladu s to korporativno podobo, da se je podjetje v svojem novem evropskem logističnem centru odločilo za vgradnjo visoko učinkovitega, podnebju prijaznega energetskega sistema, ki bo zmanjšal stroške ogrevanja in hkrati ohranjal naravne vire.

Fotografije: ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Sorodne reference

Komercialni
Stanovanja
Električna energija
Zrak

Lotte World Tower Seul, Južna Koreja

Stolp Lotte World Tower se nahaja v središču mesta, v njem pa so stanovanja in pisarne ter trgovine in restavracije. Podnebju prijazno energijo zagotavlja 12 velikih Viessmannovih toplotnih črpalk.

Preberi več
Stanovanja
Solar

Stolp Marco Polo HafenCity Hamburg

V stolpnici Marco Polo Tower 55 metrov visoko stavbo s toplo vodo oskrbuje Viessmannov solarni termalni sistem s kolektorji Vitosol 200-T s skupno površino 180 kvadratnih metrov.

Preberi več
Komercialni
Stanovanja
Plin
Solar

Palmov otok "The Palm Jumeirah" v Dubaju

Na Palm Jumeirah sončni kolektorji Vitosol 200-F oskrbujejo 14 stanovanjskih stavb s toplo vodo, medtem ko trije kotli Vitocrossal 300 ogrevajo bazen in hamam v luksuznem hotelu "Ottoman Palace".

Preberi več
Industrija
Komercialni
Plin
Zrak

Leica Camera AG Wetzlar

Idiom oblikovanja sedeža podjetja Leica v Wetzlarju je očarljivo edinstven. Spominja na leče, objektivne leče in daljnoglede. Viessmann kompleks dopolnjuje s prefinjenim, inovativnim energetskim sistemom.

Preberi več
Komercialni
Plin
Solar

Nemška borza Eschborn

Deutsche Börse Eschborn je zaradi svoje trajnostne zasnove stavbe in trajnostnih referenc prejel certifikat LEED Platinum. Za oskrbo s toploto in električno energijo skrbita dva plinska kondenzacijska kotla Viessmann Vitobloc 200 in Vitosol 200-F.

Preberi več
Industrija
Biomasa
Olje
Solar

Logistični center Marc Cain GmbH v Bodelshausnu

Modna znamka Marc Cain se je v svojem logističnem centru v Bodelshausnu odločila za lastno lokalno ogrevalno omrežje s sistemom Viessmann Vitoflex 300-UF in napravo Vitobloc 200 EM-20/39 za proizvodnjo energije.

Preberi več