Vitovent 200-D

Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka

Lokalna prezračevalna naprava z rekuperacijo zraka za posodobitve in novogradnje.

Volumski pretoka zraka: do 55 m³/h
Rekuperacija toplote do 90 %
Prihranki pri stroških za energijo
Tihi ventilatorji za varčevanje z energijo

Vaš lokalni Viessmannov strokovni partner vam lahko zagotovi individualno svetovanje

Poiščite strokovnega partnerja zdaj
Zmanjšanje stroškov ogrevanja

Z vračanjem toplote iz odvodnega zraka

Zmanjšanje toplotnih izgub pri dovajanju svežega zraka

Zaradi visokega izkoristka toplote iz odvedenega zraka do 90 %.

Tihi ventilatorji za varčevanje z energijo

Za večje udobje

Preprosta namestitev

V zunanji steni brez zračnih kanalov

Enostavno upravljanje

Upravljalna enota za enostaven nadzor

Decentralizirana enota za mehansko prezračevanje Vitovent 200-D

Lokalni prezračevalni sistem Vitovent 200-D z rekuperacijo toplote

Kompaktna lokalna prezračevalna naprava Vitovent 200-D je zasnovana za nadzorovano prezračevanje posameznih prostorov. Dovodni zrak se filtrira in ogreva preko prenosnika toplote z navzkrižnim tokom, pri čemer se toplota pridobiva iz zraka v prostoru. Rekuperira se do 90 odstotkov toplote v odvodnem zraku. Na uro se zamenja do 55 m³ zraka. Celovite koncepte prezračevanja je mogoče doseči z uporabo več enot.

Za namestitev prezračevalne enote je potrebna le ena odprtina v zunanji steni. Dodatnih zračnih kanalov ni treba namestiti - potreben je le en napajalnik (230 V). Na voljo je izbira med kotnimi in zaobljenimi oblikami ohišja, kar zagotavlja visoko prilagodljivost ter hitro in enostavno namestitev. Mehanska prezračevalna enota Vitovent 200-D je zelo primerna na primer za odpravljanje težav z vlago v okviru projekta modernizacije ali za udobno vzdrževanje prijetnega ambienta. Poleg tega uravnoteženo upravljanje vlage preprečuje poškodbe gradbene substance.

Pasivno hlajenje brez klimatske naprave

Istočasno rekuperacija toplote prihrani energijo v primerjavi z na primer nujnim prezračevanjem skozi okna. S tem se zmanjšajo računi za ogrevanje. Funkcija dovodnega zraka (tip HRM) poleti zagotavlja dodatno udobje: ponoči je mogoče prenosnik toplote obiti in v notranjost dovajati hladen nočni zrak. Na ta način so prostori še vedno prijetno hladni - brez klasične klimatske naprave.

Visoka kakovost zraka in protivlomna zaščita

Z opcijskim električnim predrelnim registrom naprava Vitovent 200-D ves čas zagotavlja uravnoteženo delovanje in tako tudi v energetsko učinkovitih stavbah in zagotavlja visoko kakovost zraka, tudi ko so zunanje temperature nizke. Serijsko vgrajeni filtri za cvetni prah omogočajo, da alergiki lahko mirno dihajo. To pa zato, ker je učinkovito preprečen vdor cvetnega prahu iz zunanjega zraka. Oken ni več treba redno odpirati ali jih puščati odprtih, da se zagotovi potrebna izmenjava zraka. Ko so zaprta, zagotavljajo večjo varnost pred vlomom in preprečujejo hrup s ceste.

Možnosti namestitve za Vitovent 200-D

  1. Zunanji zrak
  2. Dovodni zrak
  3. Odvod zraka
  4. Izpušni zrak

Enostavno upravljanje in vzdrževanje

Programska enota je vgrajena v notranji stenski pokrov. Filtre dovodnega in zunanjega zraka je mogoče zamenjati, centralne komponente pa očistiti in pregledati povsem udobno od znotraj.

Brezžično stikalo za upravljanje (dodatna oprema) brez baterij omogoča priročno spreminjanje načina delovanja ene ali več naprav hkrati. Tehnologija, ki temelji na piezoelektričnem učinku, pomeni, da ni potrebna kabelska povezava ali menjava baterij, zato je stikalo mogoče namestiti brez poseganja v stavbno tkivo.

Tihi, energetsko učinkoviti ventilatorji v napravi Vitovent 200-D se neprekinjeno uravnavajo v skladu s kakovostjo zraka s pomočjo senzorja kakovosti zraka (opcija), kar omogoča upravljanje glede na lokalno povpraševanje. V samodejnem načinu je hitrost ventilatorja le tolikšna, kolikor je potrebno za zdravo in toplotno udobno notranje okolje.

Vitovent 200-D brezžično upravljalno stikalo

Podrobnosti o proizvodu

Volumski pretoka zraka

Do 55 m³/h

Razred energetske učinkovitosti*

Ročno upravljanje: B | Krmiljenje glede na lokalno povpraševanje: V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 1254/2014: A ali - odvisno od tipa | *V skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) št. 1254/2014

Rekuperacija toplote

Do 90 %

Področje uporabe

Stanovanja za enoposteljne sobe do približno 25 m² | Novogradnje in posodobitve

Vrsta namestitve

Vgradnja v zunanjo steno brez zračnih kanalov

Dodatne funkcije

Integrirana krmilna enota s 7 načini delovanja. Možnost upravljanja prek brezžičnega stikala (dodatna oprema). V povezavi s senzorjem kakovosti zraka (dodatna oprema) samodejna prilagoditev stopnje pretoka zraka glede na kakovost zraka v prostoru. Funkcija dovodnega zraka zagotavlja prijetno hladno temperaturo tudi poleti (tip HRM).

Prerez proizvoda