Ogrevanje s toploto iz zraka in zemlje - s toplotno črpalko lahko najbolje izkoristite obnovljive vire energije 

Toplotne črpalke uporabljajo obnovljivo energijo iz zemlje, sonca, podtalnice ali zraka. V vsakem primeru pripomorejo k manjši porabi fosilnih goriv, varčujejo z dragocenimi viri in zmanjšujejo okolju škodljive CO2-emisije.

Hkrati s tem pridobite dodatno prednost: Viessmann toplotne črpalke v večji meri razpolagajo s funkcijami aktivnega („active cooling“) in naravnega hlajenja („natural cooling"). Zraven klasične uporabe kot proizvajalec toplote v hladnih dnevih, skrbijo poleti za ugodno prostorsko klimo in dovajajo osvežujoč hlad v hišo.

Širok prodajni program nudi za vsako potrebo pravo toplotno črpalko. Že pri planiranju toplotne črpalke, se lahko upoštevajo gradbeni in geološki pogoji, kakor tudi osebne in individualne potrebe.

Viessmann toplotne črpalke so primerne za novogradnje in posodobitve. Lahko se kombinirajo s  solarnimi napravami in skupaj z obstoječim ogrevanjem na olje ali plin delujejo kot multivalenten sistem. Tako lahko kar najbolje uresničite svoje individualne potrebe.