GARANCIJA+

Varnost in prihranek za vse Viessmann ogrevalne naprave

Podaljšanje garancije na 5 let za vse ogrevalne naprave in 10 let na kompresor toplotne črpalke ter prenosnike toplote iz nerjavnega jekla

Podjetje Viessmann nudi od 1.1.2019 za vse ogrevalne naprave možnost podaljšanja garancije.


Obseg podaljšanega jamstva GARANCIJA+:

  • 5 let jamstva za vse ogrevalne naprave, vključno z regulacijo
  • 10 let jamstva na kompresor pri toplotnih črpalkah Vitocal za ogrevanje in sanitarno vodo do 117,8 kW
  • 10 let jamstva za vse prenosnike toplote iz nerjavnega jekla pri plinskih/oljnih kondenzacijskih ogrevalnih kotlih do 150 kW. 

Pogoji uveljavljanja podaljšanja garancije:

  • Podpisana servisna pogodba končnega uporabnika s podjetjem Viessmann najkasneje v 6 mesecih od dneva zagona naprave.
  • Ogrevalna naprava mora biti priključena na internet.
  • Ogrevalna naprava je bila instalirana v skladu z veljavnimi standardi in predpisi ter upoštevanju Viessmann navodil za projektiranje in montažo.
  • Izročitev v obratovanje ogrevalne naprave, pregledi in vzdrževanje opravljeni s strani Viessmann servisa oz. pooblaščenih Viessmann servisnih partnerjev.
  • Strošek podaljšanja garancije je vključen v letni servis oz. pregled ogrevalne naprave.
  • Cene letnega stroška podaljšanja garancije in servisnega pregleda lahko preverite v priloženem prospektu.
  • Velja za ogrevalne naprave kupljene od 1.1. 2019. 
Garancija dopolnjuje zakonsko dočeno jamstvo za proizvode s strani proizvajalca. Viessmann garantira strokovnemu podjetju ogrevalne tehnike in lastniku ogrevalne naprave brezhibno kvaliteto proizvodov, v roku 5 let ter odpravo reklamacij na osnovi dokazljivih proizvodnih napak ali napak na materialu. V jamstvu za material je brezplačen samo vsakokraten sestavni element (n.pr. kompresor toplotne črpalke). Delo in vožnja pri vgradnji, kakor tudi ves ostali material, potreben za popravilo (hladilno sredstvo, sušilni filter ali ostali nadomestni deli) se obračunajo po vsakokratni dejanski porabi. Iz jamstva so izvzeti potrošni in obrabni material, kakor tudi škoda, ki je dokazljivo nastala zaradi neupoštevanja montažnih / servisnih navodil in navodil za rokovanje ter škoda nastala zaradi zunanjih vplivov (kot n.pr. zmrzal ali uporabe sile). Veljavni so vsakokratni splošni garancijski pogoji v okviru Splošnih prodajnih pogojev Viessmann. V času jamstva bo nastale pomanjkljivosti materiala in izdelkov odpravila servisna služba Viessmann ali njen pooblaščen serviser.

Posebni pogoji za uveljavljanje 5 letne garancije:

Za ogrevalne kotle:

Ustrezna kakovost zgorevalnega zraka, plina, kurilnega olja, polnilne in dopolnilne vode ter tudi upoštevanje pogojev obratovanja, skladno z navodili za uporabo posamezne naprave.

Za toplotne črpalke splošno:

Zagotovljen minimalni volumen vode v ogrevalnem sistemu, ki ga ni mogoče zapreti ter minimalni volumski pretok v skladu z navodili za projektiranje.

Za toplotne črpalke voda/voda:

Na strani vira toplote nameščen ločilni prenosnik toplote med krogotoki, kot nujna predpostavka za jamstvo na material kompresorja.

 

480x480-2.jpg