Ogrevanje s hibridom

Hibridne naprave se preko toplotne črpalke lahko kombinirajo po želji z oljnim ali plinskim kondenzacisjkim kotlom in ogrevalnikom sanitarne vode. Preko inteligentnega energijskega upravljalnika Hybrid Pro Control se avtomatsko izbere najbolj cenovno ugodni način obratovanja. 

Entwicklung Energiepreise

Cene energije

Kaj nam prinaša prihodnost?

Nihanja cen energije otežujejo uporabnikom pavilno odločitev, za način ogrevanja, ki bo dobra tako iz ekonomskega, kot ekološkega vidika in, ki bo imela smisel tudi v prihodnosti. S kompaktnimi hibridnimi napravami sedaj obstaja rešitev za posodobitev ogrevanja, ki je varna tudi za prihodnost.

Hibridno računalo

Se želite upreti negotovosti? Potem stavite na v prihodnosti varno kombinacijo energij v hibridni napravi. Naše hibridno računalo vam daje možnost, preveriti vse možne scenarije in tako ugotoviti, kako se na spremembe robnih pogojev odziva vaše ogrevanje.

Hybridrechner

Za prihodnost varna kombinacija energij v eni napravi

Kadar gre za energijo in ogrevanje, obstaja veliko možnih rešitev in tako odločitev za en ali drug ogrevalni sistem ni ravno lahka. Zagotovo je samo dejstvo, da so cene fosilnih goriv podvžene dolgoročno cenovnim spremembam. Zato je dobro, če pri svojem ogrevanju niste odvisni od enega energisjkega vira. V ta namen je hibridna naprava varna rešitev za prihodnost.

Pri hibridnih napravah sta integrirana dva neodvisna vira energije v eni enoti: plinski ali oljni kondenzacijski kotel, kombiniran s toplotno črpalko, ki jo poganja električna energija in ki izkorišča svojo energijo iz zraka in vode. Ta kombinacija energij povezuje "obnovljivo" in "visoko učinkovito" in tako nudi največjo možno svobodo pri izrabi najbolj ugodnega energenta. Glede na trenutno situacijo na trgu energentov, se lahko nastavi regulacija tako, da naprava vsakič izbere obratovanje s cenovno bolj ugodnim in učinkovitejšim virom energije.

 

Strokovno svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Viessmannovi strokovni partnerji v vaši bližini vam nudijo brezplačno, neobvezujoče in individualno svetovanje - aplikacija za Slovenijo je še v izdelavi, hvala za razumevanje.

Hybrid - so heizt man heute

Visoko učinkovito in obnovljivo hkrati

Visoka učinkovitost Viessmann toplotnih črpalk pri tem ne predstavlja samo varčevalni ukrep. Regenerativna toplota iz okolja ohranja dragocene resurse in zmanjšuje emisije CO2. V kombinaciji z visoko učinkovitim kondenzacijskim kotlom Viessmann se lahko vsak trenutek zanesete na energijsko varčno obratovanje.

Tako dosežete pri porabi optimalno kombinacijo regenerativne energije in konvencionalnega energenta. Inteligentna regulacija Hybrid Pro Control se lahko pri tem individualno nastavi, tako da se izbere vedno učinkovitejši proizvajalec toplote. Se pravi ta, ki je za vas najbolj ugoden. Pri tem niso problem niti vedno se spreminjajoče cene energije.

 

Prednosti:

● V prihodnosti boste svojo hišo ogrevali vedno s cenovno ugodnejšim virom energije, ki je trenutno na razpolago
● Že danes ste pripravljeni na trg elektrike (SmartGrid ready)
● S strani Ekosklada lahko pridobite 1000,- € subvencije.
● Glede na vaše zahteve se lahko hibridna naprava dopolni z obstoječim oljnim ali plinskim kotlom
● Kompletno predpripravljen sistem, primeren tudi za manše prostore 
● Najboljša energijska učinkovitost  ErP-Einstufung: A++

> Informacije o proizvodu

Energiemanager Hybrid Pro Control

Inteligentni energetski upravljalnik Hybrid Pro Control

Normalno se ogrevalni sistemi regulirajo na osnovi prostorske ali zunanje temperature. Inteligentni energetski upravljalnik Hybrid Pro Control pa misli v naprej in regulira sistem z variabilnimi nastavitvami. Te se lahko individualno definirajo in spreminjajo glede na:

● cene energije
● CO2 emisije
● proizvodnjo lastne elektrike
● energijske učinkovitosti
● potrebo po toploti

Pravilna kombinacija energije za učinkovito obratovanje

Zahvaljujoč Hybrid Pro Control prepozna regulacija n.pr. do kdaj lahko toplotna črpalka sama pokriva celotno potrebo po toploti. V kolikor se ta potreba prekorači, potrebuje toplotna črpalka podporo s strani kondenzacijskega modula. Hybrid Pro Control prepozna ta časovni trenutek avtomatsko in temu primerno reagira: po aktualno vstavljenih cenah elektrike in plina oz. olja, se izračuna, kateri vir energije se lahko v tem trenutku najbolj učinkovito uporabi. Hybrid Pro Control deluje v po principu upoštevanja učinkovitosti celotnega sistema. V kolikor se en proizvajalec toplote izkaže, glede na potrebo, kot neugoden od drugega, se avtomatsko izključi.

Hybrid Pro Control - immer komfortabel

Učinkovito ali prijazno do okolja? V obeh primerih prava odločitev

Imate izbiro: Ogrevalni sistem lahko deluje posebno prijazno do okolja ali pa deluje posebno varčno. Nastavitev je enostavna -  Hybrid Pro Control pa prevzame vso delo.

1. Ekonomsko obratovanje
Bolj varčno skorajda ne gre: V ekonomičnem modusu obratovanja se lahko glede na cene energentov in izvedbo naprave privarčuje do 40 % ogrevalnih stroškov.

 2. Ekološko obratovanje
Plus za okolje: Pri tej nastavitvi obratuje sistem z najnižjimi emisijami CO2 na kWh ustvarjene toplotne energije. Vseeno ali je bilo izbrano ekonomsko ali ekološko obratovanje, funkcija udobja aktivira vedno prednostno ogrevanje tople sanitarne vode.  

Hybrid Pro Control denkt an alles.

Hybrid Pro Control misli na vse. Tudi na lastno proizvedeno elektriko s fotovoltaiko

Energetski upravljalnik Hybrid Pro Control upošteva pri računanju najbolj ugodnega načina obratovanja tudi lastno proizvedeno elektriko s fotovoltaično napravo.

Na poti ali doma: vedno vse pod nadzorom

Tudi če ste na poti, imate vedno dostop do vašega ogrevanja in lahko dostopate do regulacije - enostavno in udobno preko interneta. S pametnim telefonom, računalnikom ali tablico si lahko preko Vitotrol Plus App zagotovite brezplačen, varen in enostaven dostop.

Mit der Vitotrol App immer alles im Griff

Hybridgeräte bestens gelabelt

Plin ali olje: posodobitev z garancijo v prihodnost

Na učinkovitost se lahko vedno zanesete. Tako dosegajo vse  hibridne naprave razred energijske učinkovitosti A++.

Proizvodni program hibridnea ogrevanja

Kot dopolnitev obstoječega plinskega ali oljnega kondenzacijskega kotla z brezplačno toploto iz okolja, nudi Viessmann split toplotno črpalko zrak/voda Vitocal 250-S, kot kombinacija k stenskemu ali talnemu kondenzacijskemu kotlu.

Produktprogramm Hybridheizung

Subvencioniranje

*Napotek glede vloge za subvencioniranje

Informacije in podatki, objavljeni preko spletnega povpraševanja, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate aktualni seznam toplotnih črpalk za subvencijo EKOSKLADA. 

Seznam toplotnih črpalk za subvencijo EKOSKLADA. 


Ogrevanje s hibridnimi napravami je varno za prihodnost 

Za aktiviranje video vsebin kliknite na gumb Play. Upoštevajte prosim, da se s prikazom videa, podatki prenesejo na YouTube. Podrobnosti k temu si lahko preberete v naši Izjavi o varstvu podatkov.

Wie funktioniert die Hybridheizung