Tako enostavno do prihranka energije

Varčevanje z energijo, uživajte udobnost in varnost 

Nove možnosti ogrevanja preko interneta ponuja aplikacija ViCare. Preko preprostega grafičnega vmesnika ViCare je delovanje ogrevanja zelo intuitivno.

Avtomatski prihranek energije

Sistem je zasnovan za rokovanje ogrevalnega krogotoka. Preko Touch funkcije na dotik se izbere želena sobna termatura in z dotikom prsta preklopi med normalnim in Party obratovanjem ("ostal bom dlje časa v hiši“).

Ko zapustite hišo zadostuje ukaz ("Sem na poti“), da vašo ogrevalno napravo nastavite na nižjo temperaturo in tako prihranite energijo. Če želite programirati različne preklopne čase za vsak dan, boste cenili funkcijo asistenta pomoči.

Poseben gumb na začetnem zaslonu prikazuje trenutno zunanjo temperaturo in po kliku potek temperature v zadnjih dneh.

Status vaše ogrevalne naprave je vedno na voljo

Uporabnik lahko z enim pogledom vidi, ali je z ogrevalnim sistemom vse v zelenem območju. Rumeno polje obvešča o prihajajočem vzdrževanju, z rdečim pa se samodejno prikaže kontakt s strokovnim podjetjem.

Za to je potrebna odobritev servisnega podjetja s strani lastnika naprave. Ta se lahko dodeli z dvema klikoma v aplikaciji. Nato se vzpostavi povezava s programsko opremo strokovnega podjetja, ki ste mu dodelili odobritev in ta lahko vidi sistemske podatke na ogrevalni napravi z namenom, da lahko hitro in učinkovito pomaga svoje stranki.


Kaj zna aplikacija? Rokovanje in funkcije

V osnovi lahko z aplikacijo ViCare upravljate in nadzorujete ogrevanje, prezračevanje. Zasnovana je za nadzor do treh ogrevalnih krogov. Aplikacija omogoča naslednje funkcije:

 • Na prvi pogled in v realnem času spremljajte stanje celotnega sistema
 • Izbira želene sobne temperature
 • Nastavitev želene temperature tople vode
 • Nastavitev časa preklopa za ogrevanje in toplo vodo s pomočjo asistenta ogrevanja
 • Prikaz trenutno zunanje temperature
 • Prikaz zgodovine temperatur v zadnjih nekaj dneh
 • Prikaz porabe plina in električne energije

Aplikacija ViCare vam omogoča pregled trenutnega stanja delovanja ogrevalnega sistema. To zagotavlja varnost in vam olajša načrtovanje. Za vsak dan lahko na primer načrtujete različne čase preklopa glede na vaše potrebe. Poleg tega lahko v aplikaciji izberete način udobja, znan tudi kot način party. S tem podaljšate čas ogrevanja, če se obeta daljša zabava z gosti in želite, da je toplo dlje časa. Na voljo je tudi hitra izbira varčnega načina. Ta zniža temperaturo, če vas en dan ni doma. Ne smemo pozabiti: enkratno polnjenje ogrevalnika tople vode, če si želite privoščiti daljšo kopel.


Način za udobje in party način sta na voljo tako za naprave s sistemom Android kot za uporabnike naprav Apple. Upoštevajte, da mora upravljanje vašega ogrevalnega sistema podpirati to funkcijo.

Trenutno stanje sistema in neposredna povezava s strokovnjakom.

Poleg tega aplikacija ViCare ponuja samodejna sporočila z opisom trenutnega stanja vašega sistema. Tako boste takoj vedeli, ali obstaja težava ali je vse v redu. Prav tako imate preko aplikacije ViCare na voljo neposredno linijo do svojega serviserja, takoj ko se pojavi sporočilo napake v zvezi z ogrevalnim sistemom.

Morebitna sporočila o napakah je zelo enostavno prepoznati. Aplikacija ViCare deluje po sistemu semaforja:

●  Rdeča = Napaka, ki zahteva vašo pozornost
●  Oranžna = Opozorilo, da je treba nekaj preveriti
●  Zelena = Vaš sistem deluje brezhibno
●  Modra = Informaicja ali nasvet

Ena od najboljših lastnosti sistema ViCare je varnost, saj veste, da vam je strokovnjak za ogrevanje vedno na dosegu roke. V aplikaciji imate možnost, da specializirano podjetje povežete neposredno z ogrevalnim sistemom. Za to je potrebno dovoliti dostop. Tega lahko izdate s samo dvema klikoma. Tako lahko strokovni partner že v zgodnji fazi odkrije napake.


Video ViCare App

Za aktiviranje video vsebin kliknite na gumb Play. Upoštevajte prosim, da se s prikazom videa, podatki prenesejo na YouTube. Podrobnosti k temu si lahko preberete v naši Izjavi o varstvu podatkov.

ViCare App

ViCare App – Varčujte z energijo, uživajte v udobju in varnosti


Instalacija ViCare App

Instalacija ViCare App

Namestitev aplikacije ViCare je enostavnejša, kot si mislite. Veljajo naslednje zahteve:

●  Dostop do interneta s podatkovnim pavšalom (časovno in količinsko neodvisen pavšal)

●  Pametni telefoni z operacijskim sistemom Apple iOS ali Google Android (točno določeno različico najdete v ustrezni trgovini).

●  Internetni vmesnik Viessmann Vitoconnect potrebujete, če izpolnjujete eno od naslednjih zahtev:

Viessmannovi plinski in oljni ogrevalni sistemi, vgrajeni od leta 2004, ter toplotne črpalke od leta 2010 in ogrevalni sistemi na trda goriva od leta 2016. Za natančne informacije o združljivosti se obrnite na svojega trgovskega partnerja.

Če imate najnovejšo generacijo toplotne črpalke ali plinskega kotla z vgrajenim omrežjem WLAN, vmesnik Vitoconnect ni potreben.

Ko je sistem ViCare nameščen in odobren za servisiranje, lahko izbrano specializirano podjetje z aplikacijo Vitoguide vedno spremlja vaš sistem.


Viessmann ViCare App

Download - nalaganje aplikacije

App ViCare je uporaben v povezavi z internetno povezljivimi ogrevalnimi napravami Viessmann ali v povezavi z WLAN-modulom Vitoconnect 100. Tega dobite pri svojem instalaterju ogrevalne tehnike.


Internet vmesnik Vitoconnect 100

Internetni vmesnik Vitoconnect

Vitoconnect je vmesnik med kotlom in ViCare. Ni samo združljiv z novimi Viessmann ogrevalnimi sistemi, ampak je na voljo tudi za številne obstoječe naprave. Povezan je neposredno preko kabla. Pri dostavi je priložen napajalnik. Samo deset do deset centimetrov velik pribor je potreben za montažo na steno.

S Plug & Play se modul poveže z internetom in registrira. Vse kar morate storiti je, da skenirate priloženo QR kodo s svojim pametnim telefonom. S tem je instalacija in zagon dokončna že v nekaj minutah.  

V Vitoconnect 100 je bil uveden celovit varnostni koncept, ki je uspešno opravil pregled VDE Smart Home Information Security Examination.

ViCare upravlja tudi obstoječe Viessmann ogrevalne naprave

Večino instaliranih Viessmannovih ogrevalnih kotlov na olje/plin, nameščenih od leta 2004, in toplotnih črpalk od leta 2010 ter ogrevalnih sistemov za trdna goriva od leta 2016, je mogoče preprosto in hitro preprosto upravljati z ViCare.


Z aplikacijo ViCare upravljajte tudi obstoječe ogrevalne sisteme

Večino Viessmannovih plinskih in oljnih ogrevalnih sistemov, vgrajenih od leta 2004, toplotne črpalke od leta 2010 in ogrevalne sisteme na trda goriva od leta 2016 je mogoče poceni, enostavno in hitro upravljati s sistemom ViCare.


ViCare App - varnost

Varnost

Toplota in občutek varnosti

●  Na en pogled lahko vidite ali je vse v zelenem območju
●  Informacije o prihajajočem terminu vzdrževanja naprave
●  Direkten dostop vašega pooblaščenega strokovnega podjetja   


ViCare App - prihranite stroške

Prihranite stroške

Preprosto nastavite udobno temperaturo – ob odsotnosti od doma prihranite stroške

●  Enostavno in udobno rokovanje z ogrevalno napravo
●  Nastavite dnevno rutino in avtomatsko prihranite pri stroških energije
●  Nastavite osnovne funkcije s pritiskom na gumb na svojem pametnem telefonu 


ViCare App - brez skrbi

Brez skrbi

Pri direktni povezavi s strokovnim podjetjem - za vsak slučaj
 

●  Enostavno naložite kontakte strokovnega podjetja 
●  Hitra in efektivna pomoč – strokovno podjetje ima vse nujne informacije
●  Paket brez skrbi - v smislu varnosti in vzdrževanja


ViCare Smart Climate Solutions

ViCare Smart Climate rešitve

ViCare Smart Climate rešitve

Viessmannove rešitve ViCare Smart Climate so najnovejša generacija naprav za udobno upravljanje posameznih prostorov. Z njimi lahko prihranite stroške energije. ViCare Smart Climate je še posebej enostaven za uporabo. Po namestitvi potrebujete le aplikacijo ViCare, s katero nastavite ustrezno temperaturo v vsakem prostoru. Za podrobne informacije o združljivosti se obrnite na svojega strokovnega partnerja.

ViCare - Vitoconnect 100 - Vitoguide

Sistemske zahteve

ViCare dostopa k regulaciji ogrevalnega kotla preko internetnega vmesnika Vitoconnect 100. Po odobritvi lastnika ogrevalne naprave lahko strokovno podjetje preko Vitoguide vidi ogrevalno napravo. 

Pogoji

 • Dostop do interneta z ustreznim podatkovnim volumnom (časovna in volumensko neodvisna pavšalna tarifa)
 • Pametni telefon z Apple iOS od verzije 8.0 ali Google Android od verzije 4.4
 • Viessmann Internetschnittstelle Vitoconnect 100, Typ OPTO 1
 • Od leta 2004 montirane Viessmann plinske in oljne ogrevalne naprave, kakor tudi toplotne črpalke od leta 2010 ter ogrevalne naprave za trda goriva od leta 2016. Točno informacijo dobite pri svojem strokovnem podjetju.