Vitocal 300-A – visoko učinkovita toplotna črpalka zrak/voda do 50 kW
 

Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale

  • Možnost 5 x kaskade do 250 kW moči
  • Maksimalna temperatura vtoka do 65 °C
  • Nizki obratovalni stroški zaradi visokega koeficienta učinkovitosti: COP po EN 14511 do 4,6 pri A7/W35 in do 3,9 pri A2/W35 (COP = Coefficient of Performance)
  • Zaradi zvočno optimirane konstrukcije je črpalka tiha in povzroča malo tresljajev
  • Regulacija Vitotronic 200 (WO1C), z grafičnim zaslonom in besedilnim prikazom, je enostavna za rokovanje in primerna za stensko montažo

Z Vitocal 300-A razširja Viessmann svojo ponudbo toplotnih črpalk zrak/voda v področjih ogrevalne moči od 20 do 50 kW. S pomočjo kaskad, z do 5 toplotnih črpalk Vitocal 300-A, se lahko doseže moč do 250 kW.

Dobra izbira pri sanaciji gospodarskih objektov

Z visokim koeficientom učinkovitosti COP do 3,9 izpolnjuje ta toplotna črpalka, s postavitvijo na prostem vse zahteve za udobno oskrbo s toploto za večje bivalne in gospodarske objekte. Vitocal 300-A je tudi dobra opcija za saniranje objektov z obsotoječimi grelnimi telesi (radiatorji), saj dosega agregat  tudi pri zunanji temperaturi – 25 °C temperaturo vtoka od maksimalno 55 °C.

Dva kompresorja znižata obratovalne stroške

Dve stopnji moči zagotavljata ekonomično obratovanje toplotne črpalke Vitocal 300-A. Iz izkušenj se lahko tako doseže okoli 70 % letnega delovnega števila v delnem bremenu. Takrat obratuje toplotna črpalka samo z enim kompresorjem in dosega pri tem zelo dobra grelna števila. 

Udobno upravljanje

Za enostavno spuščanje v zagon in upravljanje toplotne črpalke se lahko regulacija Vitotronic 200 (WO1C) v objektu montira na steno. V bivalentnem sistemu, n.pr. v kombinaciji s plinskim ali oljnim ogrevalnim kotlom, lahko regulacija avtomatsko vključi drugi proizvajalec toplote. 

Posebno udobje nudi opcionalno dobavljivo daljinsko upravljanje Vitotrol 300 RF B, ki lahko regulira energetski sistem na daljinski način iz bivalnih prostorov. Preko Vitotrol App je brezžična regulacija možna povsod kjer je dostop do interneta.

Pri vgradnji Vitocal 300-A v gospodarski objekt obstaja možnost GLT-povezave s pomočjo Vitogate 200 KNX.
 

Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Viessmannovi strokovni partnerji v vaši bližini vam nudijo brezplačno, neobvezujoče in individualno svetovanje.


Subvencioniranje

*Napotek glede vloge za subvencioniranje

Informacije in podatki, objavljeni preko spletnega povpraševanja, so skrbno izdelani. Vendar ne moremo jamčiti za pravilnost in popolnost podatkov. Merodajni so izključno veljavni zakoni, uredbe in direktive - pravno zavezujoče podatke dobite pri posameznih navedenih institucijah.

Zakonita pravica do subvencije ne obstaja. Izjeme lahko izhajajo iz zakonskih določil, npr. glede povračil za napajanje v omrežje po zakonu o obnovljivih energetskih virih in zakonu o soproizvodnji toplotne in električne energije.

Dodelitev subvencijskih sredstev lahko odobri izključno posamezen pristojni urad v okviru svojih razpoložljivih sredstev.

erklaervideo-waermepumpe.jpg

Toplotna črpalka - enostavna razlaga

Način delovanja toplotne črpalke kot tudi fizikalne osnove preprosto razloži naš strokovnjak Carsten Kuhlmann.

Youtube
erklaervideo-wp-umgebungswaerme.jpg

Woher kommt die Umgebungswärme?

Carsten Kuhlmann erklärt woher Umgebungswärme kommt und wie verschiedene Wärmepumpen-Typen diese nutzen.

Youtube