Vitovent 300-F - prezračevanje s toplotno črpalko


Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale

  • Sodobna hišna tehnika v določeni kombinaciji s kompaktnimi toplotnimi črpalkami zrak/voda ali zemlja/voda
  • Fleksibilno prezračevanje stanovanja za nizkoenergijske in pasivne hiše
  • Do 98 % rekuperacije toplote iz zraka v prostoru
  • Učinkovit filter peloda F7 – prednost za alergike
  • Udobno reguliranje preko priključene toplotne črpalke
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Viessmannovi strokovni partnerji v vaši bližini vam nudijo brezplačno, neobvezujoče in individualno svetovanje - aplikacija za Slovenijo je še v izdelavi, hvala za razumevanje.

Vitocal_222-S_242-S_Vitovent_300-F.jpg

Idealna kombinacija: učinkovita toplotna črpalka in učinkovito prezračevanje bivalnega prostora

Modul za prezračevanje stanovanja Vitovent 300-F predstavlja idealno dopolnitev toplotnih črpalk Viessmann. Ogrevalne moči kombiniranih naprav znašajo med 3 in 10,6 kW, pri čemer naprave potrebujejo le malo prostora. Kombinacija naprav je priporočljiva predvsem za temperiranje zraka.

Prezračevalni modul je neposredno povezan s toplotno črpalko. Dva preboja stene za vodenje zraka povsem zadostujeta. Vse nastavitve se izvedejo po izbiri preko regulacije toplotne črpalke, skupnega daljinskega upravljanja ali aplikacije Vitotrol na pametnem telefonu. Pri tem se obratovanje toplotne črpalke in prezračevanja avtomatsko uskladita. Kot opcija je možno dogrevanje zraka.

Preko prenosnika toplote Vitovent 300-F povrne do 98 % toplote iz odvodnega zraka, s katero se pritekajoč zunanji zrak ogreje brez dodatne potrebe po energiji.

Informacije o toplotnih črpalkah

Sončna energija zniža stroške energije

Pri uporabi toplotnih črpalk Vitocal 343-G/242-G ali Vitocal 242-S je možna neposredna priključitev solarnih kolektorjev za ogrevanje sanitarne vode. Zahvaljujoč integrirani solarni funkciji za solarno ogrevanje sanitarne vode se lahko prihranijo stroški energije.

> Informacije o sončnih kolektorjih

Nenazadnje tudi lastno koriščenje proizvedenega toka preko dodatne fotonapetostne naprave pomeni dodaten prihranek energije.

> Informacije o fotonapetostnih modulih

Prerez proizvoda

Pregled

Volumski pretok zraka
do 280 m³/h
Primerno za stanovanjsko površino
do pribl. 210 m²
stopnja rekuperacije toplote
do 98 %
Področje uporabe
Enostanovanjske hiše ali stanovanja | Novogradnja
Vrsta montaže
Postavitev na tla
Dodatne značilnosti
Upravljanje preko regulacije toplotne črpalke Vitotronic 200, tip WO1C, preko daljinskega upravljanja (pribor toplotne črpalke) ali aplikacije Vitotrol App. Avtomatski obvod za naravno hlajenje. Sistemska kombinacija s toplotno črpalko.
Vitovent-300-F-Schnitt.png

Naprava za prezračevanje stanovanja plus toplotna črpalka - kot sistemska kombinacija idealna za novogradnjo

Modul za prezračevanje stanovanja Vitovent 300-F v kombinaciji z zračno ali zemeljsko toplotno črpalko* združuje prednosti integralne naprave z variabilnostjo toplotnih črpalk Viessmann. Ogrevalne moči kombiniranih toplotnih črpalk znašajo med 3,0 in 10,6 kW. Sistem se lahko uporabi za stanovanjske površine do pribl. 210 m².

* Vitovent 300-F se lahko kombinira s toplotnimi črpalkami Vitocal 222-S/242-S, 200-A, 222-G/242-G, 333/343-G, 300-A (301.B11 in B14), 200-G, 300-G (301.B06 in B17), 350-G (351.A07) ter Vitocaldens 222-F.

 

Vitovent-300-F-Schema.png

Bedienungsanleitung.jpg
Navodila za rokovanje

Spletno preverjanje

Finanzierung.jpg
Ugodno do novega ogrevanja

Financiranje