Vitodens 222-W - stenski kotel s hranilnikom tople vode


Prednosti:

 • Izredno prostorsko varčen, kompakten plinski stenski kondenzacijski kotel, z integriranim hranilnikom vode iz nerjavnega, plemenitega jekla 
 • Veliko udobje tople vode zaradi integriranega hranilnika tople vode s prostornino 46 l
 • Prenosnik toplote Inox-Radial zagotavlja učinkovitost in dolgo dobo uporabe
 • Tiho obratovanje zaradi nizkega števila vrtljajev ventilatorja
 • Regulacija Vitotronic s 5" barvnim zaslonom na dotik (Touch Display) za enostavno rokovanje
 • Regulacija z App preko interneta (z opcijskim WLAN adapterjem Vitoconnect 100)
 • Razred energijske učinkovitosti: A+ pri moči kotla 19, 26 in 35 kW
  (z vremensko vodeno regulacijo, daljinskim upravljanjem Vitotrol 200/300-A in aktiviranim senzorjem temperature prostora)
 • Razred energijske učinkovitosti pri pripravi tople sanitarne vode: A
 • Ustreza pogojem za subvencijo Eko sklad
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.

Plinski stenski kondenzacijski kotel Vitodens 222-W

Fleksibilen in učinkovit plinski stenski kondenzacijski kotel s prenosnikom toplote Inox-Radial, barvnim zaslonom na dotik in opcijskim reguliranjem preko App

Vitodens 222-W je idealen plinski stenski kondenzacijski kotel za stanovanja ali eno/dvodružinske hiše. Brez težav se lahko vgradi v niše v kopalnici ali kuhinjskem elementu

Prenosnik toplote Inox-Radial

Vitodens 222-W je opremljen s prenosnikom toplote iz kakovostnega plemenitega jekla. Tako zagotavlja zanesljivost pri obratovanju in dolgo življensko dobo. To velja tudi za MatriX cilindrični gorilnik z mrežo iz plemenitega, nerjavnega jekla.

Vitodens 222-W porabi malo energije, ker dodatno izkorišča toploto dimnih plinov. Rezultat tega je visoka pretvorba vnešene energije v toploto do 98 % (Hs) in energijski razred A. To zniža stroške ogrevanja in varuje okolje. V kombinaciji s sončnimi kolektorji ali moduliranimi daljinskimi upravljanji se lahko doseže naslednji višji razred A+.

Inox-Radial prenosnik toplote
MatriX cilindrični gorilnik

Okolju prijazen MatriX cilindrični gorilnik

Regulacija Vitotronic 200 z barvnim zaslonom na dotik -Touch Display

Uporabnik in strokovnjak enako pridobita s preprosto upravljivo regulacijo Vitotronic: zgradba menijsko vodenega upravljanja preko barvnega zaslona na dotik je logična in razumljiva. Funkcija asistenta po montaži poenostavi izročitev ogrevalne naprave v obratovanje.

Regulacija Vitotronic 200 z barvnim Touch Display
Energijski cockpit

Prikaz porabe na energijskem cockpitu

Energijski cockpit neposredno na zaslonu prikazuje porabo plina in električne energije proizvajalca toplote. V kombinaciji s solarnim sistemom obvešča o solarnem doprinosu in energetski bilanci, prikazuje stanje ogretosti hranilnika in temperaturni potek ter razslojitev temperature v kombiniranem hranilniku.

Avtomatska regulacija zgorevanja zniža stroške

Integrirana regulacija zgorevanja Lambda Pro Control Plus se avtomatsko prilagaja različni sestavi različnih vrst plina (zemeljski plin E, utekočinjen plin, bio plin) in zagotavlja stalno enako visoko učinkovitost. Lambda Pro Control Plus prispeva k nižjim vzdrževalnim stroškom.

Udobno upravljanje preko App

Posebno udobno je upravljanje ogrevalne centrale preko App in preko WLAN adapterja Vitoconnect 100, ki vzpostavi povezavo z domačim ruterjem in omogoča dostop do kotla Vitodens 222-W preko pametnega telefona, tablice ali interneta. Aplikacija ViCare regulira ogrevalni krogotok, Vitotrol Plus App pa do tri ogrevalne krogotoke.

Izredno prijazni za vzdrževanje

Z odločitvijo za nakup tega ogrevalnega kotla uporabnik pridobi tudi zaradi nizkih vzdrževalnih stroškov: vse komponente so dosegljive s sprednje strani, stranski odmik za servisiranje ni potreben. Ob reguliranju kotla Vitodens 222-W preko ViCare ali Vitotrol Plus App je strokovno podjetje ob motnji avtomatsko obveščeno.

Veliko udobje tople vode

Vitodens 222-W odlikuje predvsem veliko udobje tople vode. V plinski kondenzacijski kotel je vgrajen hranilnik tople vode iz plemenitega jekla s prostornino vode 46 l. Ta količina je med odvzemom tople vode primerljiva z ločeno postavljenim 150-litrskim ogrevalnikom sanitarne vode.

Pri hranilniku tople vode kontinuirano doteka v pretočnem grelniku ogreta voda, ki je tako vedno takoj na voljo. Senzorji skrbijo za konstantno iztočno temperaturo. Ob večji potrebi po topli vodi, se doklopi cilindrični MatriX gorilnik in poskrbi za željeno temperaturo vode. Predvsem pri kopanju ali daljšem prhanju ta princip predstavlja dodatno prednost.

Prerez proizvoda

Pregled

Zmogljivost (kW)
1,8 bis 35 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski in utekočinjen naftni plin
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enostanovanjska hiša, etažno stanovanje v večstanovanjskem objektu, novogradnja in posodabljanje
Upravljanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic s 5 " barvnim zaslonom na dotik (Touch Display), enostavna za upravljanje, možnost reguliranja z App preko interneta (z opcijskim WLAN adapterjem Vitoconnect 100)
Warmwasserbereitung
Vgrajen hranilnik tople vode iz plemenitega jekla s prostornino 46 l za povprečno udobje tople vode
Dodatne značilnosti
Brez težav se namesti v nišo v kopalnici ali na steno v gospodarskem prostoru
Prerez plinskega stenskega kompaktnega ogrevalnega kotla Vitodens 222-W