Vitodens 222-F - udoben talni kotel s hranilnikom tople vode


Prednosti:

  • Talni kompakten plinski kondenzacijski kotel s standardnimi merami kuhinj
  • Veliko udobje tople vode zaradi integriranega hranilnika tople vode
  • Prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla, zagotavlja učinkovitost in dolgo dobo uporabe
  • Varčna visoko učinkovita črpalka
  • Regulacija Vitotronic s 5" barvnim zaslonom na dotik (Touch Display) za enostavno rokovanje z možnostjo upravljanja z App preko interneta (z opcijskim WLAN adapterjem Vitoconnect 100)
  • Razred energijske učinkovitosti: A+ pri moči kotla 19, 26, 35 kW
    (z vremensko vodeno regulacijo, daljinskim upravljanjem Vitotrol 200/300-A in aktiviranim senzorjem temperature prostora)
  • Razred energijske učinkovitosti pri ogrevanju sanitarne vode: A
  • Ustreza pogojem za subvencijo Eko sklad
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.

Talni kompaktni kondenzacijski kotel Vitodens 222-F

Talni kompaktni kondenzacijski kotel Vitodens 222-F prepriča z velikom udobjem tople vode, regulacijo z barvnim zaslonom na dotik (Touch Display), opcijsko reguliranje tudi preko App.

Talni kompaktni kondenzacijski kotel Vitodens 222-F je primeren za posodobitev ogrevanja in kot nadomestilo za stari ogrevalni kotel s spodaj podstavljenim ogrevalnim sanitarne vode. Optično prilagojena ogrevalna centrala paše točno v običajen kuhinjski raster in se lahko tam enostavno integrira.

Prenosnik toplote Inox-Radial iz nerjavnega, plemenitega jekla

Z visoko učinkovito črpalko, z reguliranim številom vrtljajev, deluje Vitodens 222-F izjemno varčno in tiho. Uporaba visoko kvalitetnih materialov zagotavlja varčno in zanesljivo delovanje ter dolgo življensko dobo. Prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega, nerjavnega jekla, zagotavlja zanesljivo obratovanje in dolgoročno visok izkoristek. To velja prav tako tudi za MatriX cilindrični gorilnik z mrežo iz plemenitega jekla.

Kondenzacijski kotel Vitodens 222-F porabi malo energije, ker dodatno izkorišča toploto dimnih plinov. Rezultat tega je visoka pretvorba vložene energije v toploto do 98 % in razred energijske učinkovitosti A. To znižuje ogrevalne stroške in manj obremenjuje okolje.  

Prenosnik toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla
MatriX cilindrični gorilnik

Okolju prijazen Matrix cilindrični gorilnik

Regulacija Vitotronic 200 z barvnim zaslonom na dotik -Touch Display

Uporabnik in strokovnjak enako pridobita s preprosto upravljivo regulacijo Vitotronic: zgradba menijsko vodenega upravljanja preko barvnega zaslona na dotik je logična in razumljiva. Funkcija asistenta po montaži poenostavi izročitev ogrevalne naprave v obratovanje.

Regulacija Vitotronic 200 z barvnim zaslonom na dotik
Energijski cockpit

Prikaz porabe na energijskem cockpitu

Energijski cockpit neposredno na zaslonu prikazuje porabo plina in električne energije proizvajalca toplote. V kombinaciji s solarnim sistemom obvešča o solarnem doprinosu in energetski bilanci, prikazuje stanje ogretosti hranilnika in temperaturni potek ter razslojitev temperature v kombiniranem hranilniku.

Avtomatska regulacija zgorevanja zniža stroške

Vsi plinski kondenzacisjki kotli Viessmann imajo integrirano regulacija zgorevanja Lambda Pro Control Plus, ki se avtomatsko prilagaja različni sestavi različnih vrst plina (zemeljski plin E, utekočinjen plin, bio plin) in zagotavlja stalno enako visoko učinkovitost. Lambda Pro Control Plus prispeva k nižjim vzdrževalnim stroškom.

Udobno upravljanje preko App

Posebno udobno je upravljanje ogrevalne centrale preko App in preko WLAN adapterja Vitoconnect 100, ki vzpostavi povezavo z domačim ruterjem in omogoča dostop do kotla Vitodens 222-F preko pametnega telefona, tablice ali interneta. Aplikacija ViCare regulira ogrevalni krogotok, Vitotrol Plus App pa do tri ogrevalne krogotoke.

Izredno prijazni za vzdrževanje

Z odločitvijo za nakup tega ogrevalnega kotla uporabnik pridobi tudi zaradi nizkih vzdrževalnih stroškov: vse komponente so dosegljive s sprednje strani, stranski odmik za servisiranje ni potreben. Ob reguliranju kotla Vitodens 222-F preko ViCare ali Vitotrol Plus App je strokovno podjetje ob motnji avtomatsko obveščeno.

Prerez proizvoda Vitodens 222-F, tip B2TB

Pregled

Zmogljivost (kW)
1,8 do 35 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski in utekočinjen naftni plin
Področja uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enostanovanjska/dvostanovanjska hiša, enoetažno stanovanje v večstanovanjskem objektu, novogradnja in posodabljanje
Upravljanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic s 5 " barvnim zaslonom na dotik (Touch Display), enostavna za upravljanje, možnost reguliranja z App preko interneta (z opcijskim WLAN adapterjem Vitoconnect 100)
Ogrevanje sanitarne vode
Emajliran hranilnik tople vode s prostornino 100 l (35 kW: 130 l), ogrevalnik sanitarne vode s cevno spiralo s prostornino 130 l za veliko udobje tople vode
Druge značilnosti
Odlično se prilega standardnim meram vaše kuhinje
Prerez kompaktnega plinskega kondenzacijskega kotla Vitodens 222-F, tip B2TB