Vitodens 200 - dolgoročno učinkovit


Prednosti:

 • Pretvorba uporabljenega goriva v toploto do 98 %
 • Tiho obratovanje zaradi nizkega števila vrtljajev ventilatorja
 • Kompaktne dimenzije, širina le 450 mm (1,8 do 35 kW)
 • Regulacija Vitotronic z 5" barvnim zaslonom na dotik (Touch-Display)
 • Regulacija z App preko interneta (z opcijskim WLAN-adapterjem Vitoconnect 100)
 • Po izbiri dobavljiv kot kombi (tip BK2B) ali obtočni ogrevalni kotel (tip B2HB)
 • Ogrevalni kotel: možen kaskadni priklop do 6 ogrevalnih kotlov do 594 kW
 • Razred energijske učinkovitosti: A+ pri kotlih moči 19, 26, 35, 49 in 60 kW
  (z  vremensko vodeno regulacijo, daljinskim upravljanjem Vitotrol 200/300-A in aktiviranim senzorjem temperature prostora)
 • Ustreza pogojem za subvencijo Eko sklad
Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.

Plinski stenski kondenzacijski kotel 200-W

Fleksibilen in učinkovit plinski stenski kondenzacijski kotel s prenosnikom toplote Inox-Radial, barvnim zaslonom na dotik in opcijskim reguliranjem preko App

Vitodens 200-W je idealen plinski stenski kondenzacijski kotel za stanovanja ali eno/dvodružinske hiše. Brez težav se lahko vgradi v niše v kopalnici ali kuhinjskem elementu.  

Prenosnik toplote Inox-Radial

Vitodens 200-W je opremljen s prenosnikom toplote iz kakovostnega plemenitega jekla. Tako zagotavlja zanesljivost pri obratovanju in dolgo življensko dobo. To velja tudi za MatriX cilindrični gorilnik z mrežo iz plemenitega, nerjavnega jekla.

Vitodens 200-W porabi malo energije, ker dodatno izkorišča toploto dimnih plinov. Rezultat tega je visoka pretvorba vnešene energije v toploto do 98 % (Hs) in energijski razred A. To zniža stroške ogrevanja in varuje okolje. V kombinaciji s sončnimi kolektorji ali moduliranimi daljinskimi upravljanji se lahko doseže naslednji višji razred A+.

Inox-Radial-prenosnik toplote
MatriX-cilindrični gorilnik

Okolju prijazen MatriX cilindrični gorilnik

Regulacija Vitotronic 200 z barvnim zaslonom na dotik -Touch Display

Uporabnik in strokovnjak enako pridobita s preprosto upravljivo regulacijo Vitotronic: zgradba menijsko vodenega upravljanja preko barvnega zaslona na dotik je logična in razumljiva. Funkcija asistenta po montaži poenostavi izročitev ogrevalne naprave v obratovanje.

Regelung Vitotronic 200 mit Farb-Touch-Display
Energijski cocpit

Prikaz porabe na energijskem cockpitu

Energijski cockpit neposredno na zaslonu prikazuje porabo plina in električne energije proizvajalca toplote. V kombinaciji s solarnim sistemom obvešča o solarnem doprinosu in energetski bilanci, prikazuje stanje ogretosti hranilnika in temperaturni potek ter razslojitev temperature v kombiniranem hranilniku.

Avtomatska regulacija zgorevanja zniža stroške

Integrirana regulacija zgorevanja Lambda Pro Control Plus se avtomatsko prilagaja različni sestavi različnih vrst plina (zemeljski plin E, utekočinjen plin, bio plin) in zagotavlja stalno enako visoko učinkovitost. Lambda Pro Control Plus prispeva k nižjim vzdrževalnim stroškom.

Udobno upravljanje preko App

Posebno udobno je upravljanje ogrevalne centrale preko App in preko WLAN adapterja Vitoconnect 100, ki vzpostavi povezavo z domačim ruterjem in omogoča dostop do kotla Vitodens 200-W/222-W preko pametnega telefona, tablice ali interneta. Aplikacija ViCare regulira ogrevalni krogotok, Vitotrol Plus App pa do tri ogrevalne krogotoke.

Izredno prijazni za vzdrževanje

Z odločitvijo za nakup tega ogrevalnega kotla uporabnik pridobi tudi zaradi nizkih
vzdrževalnih stroškov: vse komponente so dosegljive s sprednje strani, stranski odmik za servisiranje ni potreben. Ob reguliranju kotla Vitodens 200-W preko ViCare ali Vitotrol Plus App je strokovno podjetje ob motnji avtomatsko obveščeno.

Vitodens 200-W: na voljo v dveh različicah: kot samo ogrevalni kotel ali kot kombiniran kotel

Vitodens 200-W je na voljo kot izključno ogrevalni kotel z ločenim ogrevanjem sanitarne vode, ali do moči 35 kW, kot kombiniran kotel z integriranim ogrevanjem sanitarne vode preko pretočnega prenosnika toplote.

Prerez proizvoda

Pregled

Zmogljivost (kW)
1,8 do 150 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski plin in utekočinjen naftni plin
Področja uporabe
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
Eno/dvodružinske hiše, etažna stanovanja, novogradnja in posodobitev
Rokovanje
icons-vitotrol-app.gif
Regulacija Vitotronic s 5" barvnim zaslonom na dotik (Touch-Display), možnost reguliranja z App preko interneta z opcijskim WLAN adapterjem z Vitoconnect 100
Ogrevanje sanitarne vode
Obtočni ogrevalni kotel z dodatnim ogrevalnikom sanitarne vode za visoko udobje tople vode, do 35 kW tudi kot kombiniran kotel z dodatnim grelnikom sanitarne vode za enostavno pripravo tople vode
Druge značilnosti
Kot večkotlovna naprava do 594 kW
Prerez proizvoda plinskega stenskega kondenzacijskega kotla Vitodens 200-W