Vitodens 111 - veliko udobje pri pripravi tople vode  


Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale

  • Varčen z izrabo prostora
  • Veliko udobje tople sanitarne vode zaradi polnilnega sistema
  • Dolga življenska doba in učnikovitost zaradi prenosnika toplote Inox-Radial
  • Regulacijo z zaslonom na dotik (Touch Display)
  • Prijazen za vzdrževanje in servis
  • Modulacijsko območje 1:6
  • Razred energijske učinkovitosti: A+ pri moči kotla 35 kW
    (s senzorjem zunanje temperature in daljinskim upravljanjem Vitotrol 100 OT1)
  • Ustreza pogojem za pridobitev subvencije Eko sklad


Vedno topla voda zaradi hranilnika s polnilnim sistemom

Plinski stenski kondenzacijski kotel Vitodens 111-W razpolaga z vgrajenim hranilnikom sanitarne vode iz plemenitega nerjavnega jekla, s prostornino 46 l. Ta količina je v času porabe tople vode primerljiva z ločenim postavljenim ogrevalnikom vode, prostornine 150 l. 

V hranilnik teče, skozi prenosnik toplote (pretočni grelnik), na željeno temperaturo segreta voda kontinuirano in je v primeru dodatne potrebe takoj na razpolago. Senzorji regulirajo vzdrževanje prednastavljene temperature. Po potrebi se v Vitodens 111-W avtomatsko vključi MatriX cilindrični gorilnik in skrbi, tudi na daljši čas, za željeno temperaturo vode. 


Udobno upravljanje z regulacijo z zaslonom na dotik

Rokovanje s plinskim stenskim kondenzacijskim kotlom Vitodens 100-W poteka preko osvetljenega LCD zaslona na dotik. Zaslon je tako dobro čitljiv tudi v temi in omogoča udobno rokovanje.

Za obratovanje po prostorski temperaturi je v Vitodens 111-W vgrajena elektronska kotlovska regulacija. S priključitvijo zunanjega senzorja temperature, naprava avtomatsko preklopi na vremensko vodeno obratovanje. Integrirana je tudi zaščita proti zmrzovanju. Z razširitvijo Open Therm se lahko vodi en direkten ogrevalni krogotok in dodaten krogotok z mešalnim ventilom.

Enostavno servisiranje in vzdrževanje 

Pri servisu plinski kondenzacijski kotel prihrani veliko časa: vsi vgrajeni deli so dostopni s sprednje strani, stranski servisni odmik tako ni potreben. Nenazadnje so vse komponente naprave, kakor tudi raztezna posoda za ogrevanje, črpalke in varnostne armature montirane že v tovarni.


Prerez proizvoda

Pregled

Zmogljivost (kW)
4,7 do 35 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski plin in utekočinjen plin
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enostanovanjska hiša/vrstna hiša/etažno stanovanje v večstanovanjskem objektu, novogradna, posodabljanje
Upravljanje
icons-vitotrol-app.gif
Prijazno rokovanje z regulacijo z zaslonom na dotik
Ogrevanje sanitarne vode
Vgrajen hranilnik sanitarne vode iz plemenitega jekla - prostornine 46 l, ki zagotavlja konstantno temperaturo vode tudi pri večjem odvzemu vode
Druge značilnosti
Instalacija: stenska
vitodens111-w-imagemap.png

fernbedienungen.jpg

Med seboj usklajeno: Sistemska tehnika

Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.