Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale:

  • Varčen z izrabo prostora
  • Veliko udobje tople sanitarne vode zaradi polnilnega sistema
  • Dolga življenska doba in učinkovitost zaradi prenosnika toplote Inox-Radial
  • Regulacijo z zaslonom na dotik (Touch Display)
  • Prijazen za vzdrževanje in servisModulacijsko območje 1:6
  • Razred energijske učinkovitosti: A+ pri moči kotla 35 kW
    (s senzorjem zunanje temperature in daljinskim upravljanjem Vitotrol 100 OT1 ali Smart termostatom Tado)
  • Ustreza pogojem za pridobitev subvencije Eko sklad

Vedno topla voda zaradi hranilnika s polnilnim sistemom

Plinski stenski kondenzacijski kotel Vitodens 111-W razpolaga z vgrajenim hranilnikom sanitarne vode iz plemenitega nerjavnega jekla, s prostornino 46 l. Ta količina je v času porabe tople vode primerljiva z ločenim postavljenim ogrevalnikom vode, prostornine 150 l. 

V hranilnik teče, skozi prenosnik toplote (pretočni grelnik), na željeno temperaturo segreta voda kontinuirano in je v primeru dodatne potrebe takoj na razpolago. Senzorji regulirajo vzdrževanje prednastavljene temperature. Po potrebi se v Vitodens 111-W avtomatsko vključi MatriX cilindrični gorilnik in skrbi, tudi na daljši čas, za željeno temperaturo vode. 

Enostavno servisiranje in vzdrževanje 

Pri servisu plinski kondenzacijski kotel prihrani veliko časa: vsi vgrajeni deli so dostopni s sprednje strani, stranski servisni odmik tako ni potreben. Nenazadnje so vse komponente naprave, kakor tudi raztezna posoda za ogrevanje, črpalke in varnostne armature montirane že v tovarni.

Visoka varnost obratovanja in dolga življenska doba

Modulacijsko območje v celotnem območju toplotnih moči znaša do 1:6. Ta visoka vrednost pride prav pri vgradnji v manjša stanovanja in dobro izolirane zgradbe. Zaradi manj vklopov kotla, pridobi končni uporabnik manjšo obratovalno hrupnost naprave. Zaradi manjše obremenitve komponent pa se podaljša njihova življenjska doba.

Vitodens 111-W je kot vsi plinski kondenzacijski kotli Viessmann opremljen s prenosnikom toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla. Ta tehnika zagotavlja visoke izkoristke od 98 %, dolgo življenjsko dobo ter varno in učinkovito obratovanje. Na prenosnike toplote Inox-Radial iz nerjavnega jekla, daje Viessmann 10 letno garancijo na netesnost zaradi korozije. Modulirani cilindrični Matrix gorilnik, plod lastnega razvoja in proizvodnje, iz plemenitega jekla omogoča konstantno visoko energetsko učinkovitost.  

fernbedienungen.jpg

Med seboj usklajeno: Sistemska tehnika

Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.