Vitodens 100 -W paše v majhne niše


Naslednje prednosti se vam bodo obrestovale

 • Izredno varčen pri izrabi prostora
 • Cenovno privlačen
 • Dolga življenska doba in učinkovitost zaradi prenosnika toplote Inox-Radial
 • Regulacija z zaslonom na dotik (Touch Display) 
 • Veliko udobje pri pripravi tople sanitarne vode zaradi Booster funkcije
 • Izredno prijazen za vzdrževanje in servisiranje
 • Modulacijsko območje 1:6
 • Razred energijske učinkovitosti: A+
  (s senzorjem zunanje temperature in daljinskim upravljanjem Vitotrol 100 OT1 ali Smart termostatom Tado)
 • Ustreza pogojem za pridobitev subvencije Eko sklad

 

Eden od najmanjših in najtišjih v skupini stenskih plinskih kondenzacijskih kotlov  

Vitodens 100-W se zaradi kompaktnih dimenzij, majhne teže in minimalnega obratovalnega hrupa zelo lahko integrira v bivalni prostor.

Visoka varnost obratovanja in dolga življenska doba 

Modulacijsko območje v celotnem območju toplotnih moči znaša do 1:6. Ta visoka vrednost pride prav pri vgradnji v manjša stanovanja in dobro izolirane zgradbe. Zaradi manj vklopov kotla, pridobi končni uporabnik manjšo obratovalno hrupnost naprave. Zaradi manjše obremenitve komponent pa se podaljša njihova življenjska doba.

Vitodens 100-W je kot vsi plinski kondenzacijski kotli Viessmann opremljen s prenosnikom toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla. Ta tehnika zagotavlja visoke izkoristke od 98 %, dolgo življenjsko dobo ter varno in učinkovito obratovanje. Na prenosnike toplote Inox-Radial iz nerjavnega jekla, daje Viessmann 10 letno garancijo na netesnost zaradi korozije.

Modulirani cilindrični Matrix gorilnik, plod lastnega razvoja in proizvodnje, iz plemenitega jekla omogoča konstantno visoko energetsko učinkovitost.  

Udobno upravljanje z regulacijo z zaslonom na dotik

Rokovanje s plinskim stenskim kondenzacijskim kotlom Vitodens 100-W poteka preko osvetljenega LCD zaslona na dotik. Zaslon je tako dobro čitljiv tudi v temi in omogoča udobno rokovanje.

Za obratovanje po prostorski temperaturi je v Vitodens 100-W vgrajena elektronska kotlovska regulacija. S priključitvijo zunanjega senzorja temperature, naprava avtomatsko preklopi na vremensko vodeno obratovanje. Integrirana je tudi zaščita proti zmrzovanju. Z razširitvijo Open Therm se lahko vodi en direkten ogrevalni krogotok in dodaten krogotok z mešalnim ventilom.

Enostavno servisiranje in vzdrževanje 

Pri servisu plinski kondenzacijski kotel prihrani veliko časa: vsi vgrajeni deli so dostopni s sprednje strani, stranski servisni odmik tako ni potreben. Nenazadnje so vse komponente naprave, kakor tudi raztezna posoda za ogrevanje, črpalke in varnostne armature montirane že v tovarni.


Prerez proizvoda

Pregled

Zmogljivost (kW)
4,7 do 25 kW
Normiran izkoristek
98 % (Hs)
Razred energijske učinkovitosti
energieeffizienklasse.png
A
Gorivo
icon-gas.png
Zemeljski plin in utekočinjen plin
Področje uporabe
icon-wohngebaeude.png
Enostanovanjska hiša/vrstna hiša/etažno stanovanje v večstanovanjskem objektu, novogradna, posodabljanje
Upravljanje
Einfaches RGB
Prijazno za rokovanje z regulacijo z zaslonom na dotik
Ogrevanje sanitarne vode
Veliko udobje pri pripravi tople vode zaradi integrirane Booster funkcije
Druge značilnosti
Instalacija: stenska
schnitt_Vitodens100-W_B1HC_480x480.jpg

fernbedienungen.jpg

Med seboj usklajeno: Sistemska tehnika

Celota je več, kot le vsota posameznih delov". V skladu s tem načelom podjetje Viessmann ne ponuja le posameznih ogrevalnih komponent, ki izpolnjujejo visoke Viessmannove standarde glede kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. Prav nasprotno, vsi naši proizvodi so vključeni v usklajen celostni sistem, v katerem se vsaka komponenta do potankosti prilega vsem drugim komponentam. Kajti le do popolnosti razdelano součinkovanje v sistem integriranih komponent lahko izkoristi celoten zmogljivostni potencial inovativne vrhunske tehnike.

Viessmannova sistemska tehnika zajema vse, s čimer se ponaša zanesljivo in gospodarno ogrevanje. Od regulacije Vitotronic z brezžičnim daljinskim upravljanjem preko zmogljivih ogrevalnikov sanitarne vode Vitocell za največje udobje tople vode pa vse do kakovostnih solarnih sistemov za varčno podporo ogrevanja.

Podobni proizvodi

Svetovanje

Partnerji v vaši bližini

Brezplačno, nezavezujoče in individualno svetovanje na vašem objektu.