Voden ogled tovarne pri podjetju Viessmann

Viessmann Group je tehnološki vzpodbujevalnik v ogrevalni panogi. Sinonim za to je ime Viessmann in naši sodelavci skrbijo, da vsak dan zadostujemo temu slovesu. Vsako leto sedež podjetja v Allendorfu (Eder) in druge lokacije Viessmann Group obiške 25.000 obiskovalcev.

Doživite fascinanten vpogled v delovanje enega izmed mednarodnih vodilnih proizvajalcev sistemov ogrevalne tehnike. Naši šolani vodiči vam bodo razkazali delovno in proizvodno okolje v podjetju Viessmann – na informativen in pregleden način.

Dobrodošli pri podjetju Viessmann. Veselimo se vašega obiska.

 

To si lahko ogledate

Innovationen.jpg

Informacijski center Viessmann z razstavnim prostorom "Galeria" in muzejem "Via Temporis"

Tehnični spekter na področju ogrevalne tehnike postaja vse bolj kompleksen, ponudba izdelkov pa vse večja. Da bi lahko znanje o novih tehnologijah še boljše posredovali, smo na sedežu podjetja v Allendorfu (Eder) zgradili akademijo Viessmann. Akademija z razstavnim prostorom "Galeria", katere razstava prikazuje osrednje vrednote naše znamke, muzejem "Via Temporis" in energetsko centralo tvori informacijski center Viessmann.

Tovarna Viessmann I Allendorf

Najsibo za stanovanjske zgradbe, za gospodarske in industrijske obrate ali za občine – Viessmann nudi za vsako vrsto uporabe primerno sistemsko rešitev s proizvajalci toplote za vse vrste energentov in za moč od 1,5 do 120.000 kW. Kompletna ponudba podjetja Viessmann vključuje stenske kondenzacijske kotle od 1,9 do 150 kW in talne kondenzacijske sisteme od 1,9 do 6.000 kW ter naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije (SPTE) od 1,0 do 401 kWel oz. od 5,3 do 549 kWth.

Fertigung.jpg
Warenverteilzentrum.jpg

Distribucijski center/logistični center

Mednarodni distribucijski center je jedro distribucijske logistike in centralno skladišče skupine Viessmann za domače in tuje trge.

Samodejno skladišče z visokimi regali s spremenljivimi odlagalnimi površinami nudi do 59.000 mest za palete v 19 vrstah. V vsaki vrsti blago uskladišči in izskladišči samodejno regalno dvigalo s teleskopsko vilico. Tukaj je na voljo prostor za blago iz lastne proizvodnje, pa tudi tržno blago dobaviteljev.

Od tukaj se oskrbujejo tudi regionalna skladišča podjetja Viessmann, ki strankam po naročilu zagotavljajo komisijske dobave. Distribucijski center in regionalna skladišča zagotavljajo dobavo za prodajne podružnice, ki so vse opremljene s prevzemnim skladiščem.


Pogosta vprašanja


Kdo se lahko prijavi za voden ogled tovarne?

Naši vodeni ogledi tovarne so na voljo vsem zainteresiranim. V primeru vprašanj pišite na naslov werksfuehrung@viessmann.com.

Kako se lahko prijavim?

Prijavite se preko prijavnega z.o. elektronskega naslova - upoštevajte, da gre za ogled tovarne v Nemčiji. Stroški potovanja do tovarne so v vaši lastni režiji.

Se lahko sam/sama prijavim za voden ogled tovarne?

Vsekakor se lahko prijavite tudi sami. Priključili se boste skupini.

Kdaj potekajo vodeni ogledi tovarne?

Vodeni ogledi tovarne potekajo praviloma ob petkih, v izrednih primerih se je mogoče za večje skupine dogovoriti tudi za termine na drugi dan v tednu. Kontaktirajte nas preko prijavnega obrazca. Nato vam bomo predlagali termin.

Koliko stane voden ogled tovarne?

Ogledi so pri podjetju Viessmann brezplačni.

Kako dolgo traja voden ogled tovarne?

V povprečju traja ogled 2,5 ur.

Se lahko ogleda udeležijo tudi osebe v invalidskih vozičkih?

Osebe v invalidskih vozičkih se lahko udeležijo vodenega ogleda tovarne, vendar ne ogleda logističnega centra in bioplinske naprave.


Viessmann_Allendorf.jpg

Pot do Allendorfa