Proizvodni sistem Viessmann

Proizvodni sistem Viessmann (ViPS) je za vse povezane družbe zavezujoč pravilnik, ki opisuje, kako je mogoče postopke za izdelavo proizvodov oblikovati, izvajati, nadzorovati in nenehno izboljševati.

Vsebuje relevantne cilje, načela, metode in orodja za organizacijo proizvodnje – temelji na osnovni ideji nenehnih izboljšav ter sinhronih postopkov.

 

Načela proizvodnje

Standardiziranje/vizualiziranje/red in čistoča


Da bi zagotovili stabilnost postopkov, jih izvajamo na vnaprej določen način. Pri tem so proizvodni postopki oblikovani tako, da je mogoče odstopanja takoj opaziti. Pri tem se je treba izogibati razsipnosti in povečati ustvarjanje vrednosti.
 

Sodelavci

Usposobljenost/šolanje/varnost pri delu


Visoka usposobljenost naših zaposlenih je za nas pogoj za izvajanje proizvodnih načel. Nenehno dodatno usposabljanje povečuje zadovoljstvo sodelavcev. V ta namen so v naši akademiji na voljo raznoliki programi za usposabljanje.
 

Sinhroni postopki

Proizvodnja v strankinem ritmu/ritem proizvodnje/logistika/KVP/krmiljenje proizvodnje


Proizvajamo točno to, kar stranka potrebuje. To ne velja samo za naročila strank, temveč tudi za naše interne postopke v smislu odnosa med stranko in dobaviteljem.
 

Učinkovita vlaganja

Za proizvodnjo primerna obratovalna sredstva


Da bi naše proizvode lahko izdelovali po tržnih cenah, moramo naše proizvodne sisteme uporabljati čim bolj učinkovito in preprečevati nenačrtovane izpade sistemov. V ta namen uporabljamo koncept uporabe in upravljanja na osnovi TPM.
 

Proizvodi in postopki brez napak

Preprečevanje napak/povratne informacije o napakah/odpravljanje napak/nadzor


"Kakovost v središču" je cilj vseh sodelavcev. Pri proizvodih in postopkih želimo odpraviti vse napake. Le tako lahko našim strankam dobavljamo kakovostne proizvode vrhunske kakovosti.
 

Upravljanje proizvodnje

Upravljanje delavnice


Zagotavljamo, da usposobljeni sodelavci na mestu ustvarjanja vrednosti vzdržujejo proces sprememb. Ta proces podpiramo s procesom nenehnih izboljšav kaizen.

nachhaltigkeitspreis.jpg
Najbolj trajnostna proizvodnja 2009

Nagrajen