Informacijski center Viessmann

Da bi znanje o novih tehnologijah na področju ogrevalne tehnike lahko še bolje posredovali, smo na sedežu podjetja v Allendorfu (Eder) zgradili akademijo Viessmann.

Akademija z razstavnim prostorom "Galeria", katere razstava prikazuje temeljne vrednote naše znamke, muzejem "Via Temporis" in inovativno energetsko centralo tvori informacijski center Viessmann. Tako lahko naši gosti ob obisku tovarne spoznajo tudi vrednote in kompetence, ki so značilne za podjetje.

S kompletnim programom za vse nosilce energije in za vsa območja moči je podjetje Viessmann odlično pripravljeno na strukturne spremembe pa trgu ogrevalnih sistemov. Proizvodnjo v Allendorfu smo zgradili po načelu "vitke proizvodnje" in tako znatno izboljšali učinkovitost dela. Z naprednim energetskim konceptom "Učinkovitost Plus" smo na lokaciji v Allendorfu prihranili 40 % fosilne energije in emisije CO2 zmanjšali za tretjino. Pri tem stavimo predvsem na biomaso, ki jo v veliki meri pridobivamo na lastnih nasadih hitro rastočih dreves.

Tako je v informacijskem centru vidno, kako se podjetje Viessmann kot družinsko podjetje v tretji generaciji z bogato tradicijo sooča z izzivi prihodnosti.

produktschulung.jpg

Akademija

Tehnični spekter na področju ogrevalne tehnike postaja vse bolj kompleksen, ponudba izdelkov pa vse večja. Ogrevalni sistemi za olje in plin, toplotne črpalke, bioenergija, termični solarni sistemi, fotovoltaika, soproizvodnja toplotne in električne energije ter klimatizacijska tehnika zahteva individualne rešitve na vseh področjih uporabe.

Le kdo se prilagodljivo in strokovnim znanjem sooča s spremenljivimi izzivi poslovnega vsakdanjika, lahko dolgoročno zadovolji svoje stranke. Povpraševanje po znanju o primernih področjih uporabe in možnih kombinacijah inovativne ogrevalne tehnike ter obnovljivih energetskih sistemov je danes večje kot kdajkoli prej. S tem so vse večje tudi zahteve glede usposobljenosti vseh tržnih partnerjev na trgu ogrevalnih sistemov. Dodatno usposabljanje, znanje in hitra obdelava informacij so vse bolj pomembni.

V ta namen akademija Viessmann ponuja pester program seminarjev. Namenjen je strokovnim podjetjem SHK, dimnikarjem, projektantskim in inženirskim pisarnam, energetskim svetovalcem, arhitektom, družbam za stanovanjsko gradnjo, izobraževalnim ustanovam, občinam, industrijskim in gospodarskim obratom. In ponudba je dobro sprejeta – širom po svetu se izpopolnjevalnih izobraževalnih programov akademije Viessmann vsako leto 90.000 strokovnjakov.

Galeria

Razstava "Galeria" prikazuje osrednje vrednote naše znamke.

Innovationen.jpg
Via-Temporis.jpg

Via Temporis

S tehničnimi mejniki je podjetje Viessmann pisalo zgodovino ogrevalne tehnike in že hitro napredoval v vzpodbujevalnik celotne panoge. Da bi prikazali zgodovino podjetja, jo povzeli za obiskovalce tovarne v Allendorfu in umestili v zgodovinski kontekst, je bil zgrajen nenavaden objekt: muzej "Via Temporis".

Zgodovinska razstava prikazuje zgodovino podjetja in je hkrati poklon življenjskemu delu dr. Hansa Viessmann, ki je obrni obrat, ki ga je prevzel od očeta, po drugi svetovni volji razvil v svetovno podjetje.

Muzej Via Temporis je povezan z razstavnim prostorom Viessmann Galeria, katerega industrijska arhitektura temelji na stilu Bauhaus. Tukaj je mogoče najti razstavo osrednjih vrednot naše znamke, ki prikazuje najpomembnejše kompetence podjetja Viessmann.

Inovativna energetska centrala

Na sedežu podjetja v Allendorfu (Eder) je podjetje Viessmann z informacijskim centrom ustvarilo edinstveno komunikacijsko platformo za celotno panogo. V energetski centrali in v seminarskih prostorih obratujejo ogrevalni sistemi in sistemi za soproizvodnjo toplotne in električne energije z majhnim do industrijskim območjem moči.

S trajnostnim projektom "Učinkovitost Plus" podjetje Viessmann dokazuje, kako je mogoče z na trgu razpoložljivo tehniko ustvarjati toploto in električno energijo z varčno rabo virov in na podnebju prijazen način. V lastni bioplinski napravi je mogoče doživeti ustvarjanje energije iz biomase. Trajna razstava, obhod po tovarni in muzej Via Temporis nudijo obiskovalcem impresivno predstavitev znamke.

Energiezentrale.jpg