Na novo stoletje!

Vsak jubilej postane hitro pregled preteklosti. Vendar mi letos praznujemo 100 let podjetja Viessmann. In kot Viessmann smo vedno gledali v prihodnost. Navdušenje za novim je v našem DNA zapisu. Ampak odgovornost za prihodnje generacije sodi neobhodno zraven.

Tako kot gotovost, da lahko samo skupaj z našimi sodelavci in partnerji izpolnimo osnovno potrebo človeštva: potrebo po dobrem počutju.

Skok v novo stoletje so vedno zaznamovale prelomnice za nove tehnologije in za nova razmišljanja. Veselite se z nami na leto polno impulzov in ganljivih trenutkov. 100 let nisi ravno vsak dan.    

Srčno vas pozdravljam, vaš

Martin Viessmann
Maximilian Viessmann

Into a new century


Za aktiviranje video vsebin kliknite na gumb Play. Upoštevajte prosim, da se s prikazom videa, podatki prenesejo na YouTube. Podrobnosti k temu si lahko preberete v naši Izjavi o varstvu podatkov.

100 let Viessmanna - jubilejni film
100 let Viessmanna - jubilejni film

Pogled v prihodnost

V novo energetsko obdobje!

Do leta 2050 naj bi svet zmogel brez fosilnih goriv. Način uporabe energije se bo radiakalno spremenil.  

Gonilo tega razvoja je digitalizacija. Naš vsakdan bo vedno močneje prepleten in povezan - od samostojnih vozil, ki nas pripeljejo od točke A do B, do inteligentnih hiš prihodnosti. Pokukajte v inteligentno uporabo energije v prihodnosti.

Udobno počutje in varčevanje z energijo

V hiši prihodnosti veje individualna klima dobrega počutja. Ko vstopi na primer eden od družinskih članov v dnevno sobo, se avtomatsko nastavi njegova priljubljena temperatura.  

 

Udobno počutje in varčevanje z energijo

Neodvisno z močjo sonca 

Hiša prihodnosti polni čez dan svoj akumulator električne enegije. Medtem, ko ponoči spite, se polnijo baterije e-koles, in električnih avtomobilov. Zjutraj lahko greste na pot s polnim tankom.  

 

Neodvisno z močjo sonca

Zelena elektrika za ogrevanje & Co.

Hiša ne oskrbuje samo elektičnih naprav ali avtomobila z zeleno elektriko, ampak tudi toploto iz obnovljivih virov energije. Če sonce dlje časa ne sije in je hišna baterija prazna, lahko postane lastni električni avtomobil dobavitelj elektrike. 

 

Zelena elektrika & Co.

Izmenjave električne energije

Kdor danes lastno pridelane električne energije ne porabi, jo lahko pošilja v javno omrežje. V prihodnosti lahko lastnik tako oskrbuje z elektriko svoje sosede.

 

Izmenjava električne energije na ograji

Vizija

Inovacije od včeraj in danes

Biferalna ogrevalna površina ali Matrix-sevalni gorilnik: Seznam mejnikov v stoletni zgodovini podjetja Viessmann je dolg. Že od začetka je bilo podjetje tehnološki pionir, ki je revolucioniral tehnologijo ogrevanja, ki je bila že pred svojim časom:

Inovator na področju porabe energije

1980 leta pomenijo desetletje biferalne ogrevalne površine. Ta omogoča, da kotel obratuje pri nižjih temperaturah in tako privarčuje do 40 % energije brez nevarnosti poškodb zaradi korozije. Leta 2001 je prišla na tržišče ogrevalna površina Inox-Radial. Ta skrbi v modernih kotlih za to, da gre čim manj toplote v izgubo.

1980 - Biferrale Heizfläche

1980

Biferalna ogrevalna površina

2001 - Inox Radial

2001

Inox Radial

Dva v enem

Že v letih 1960 je dvojni kotel požel velik uspeh. Z njim se lahko kuri na trda goriva kot je koks, kot tudi na olje, pretočni grelnik pa omogoča k temu tudi ogrevanje sanitarne vode. Kako se različni načini delovanja lahko med seboj inteligentno dopolnjujejo, kaže danes hibridno ogrevanje Viessmann. Po izbiri se lahko pri tem načinu ogrevanja izbere olje ali plin. Avtomatsko se izbere najbolj ugodna varianta.

1965 - Triola-B

1965

Triola-B

2015 - Vitocaldens 222-F

2015

Vitocaldens 222-F

Pionirji na področju sončne energije

Veliko pred tem, ko so lastniki hiš prešli na zeleno električno energijo s svojih streh, je leta 1976 Viessmann pričel s proizvodnjo sončnih kolektorjev. S pomočjo modernih ravnih in cevnih kolektorjev Viessmann se lahko danes letno prihrani več kot ena tretjina potrebne energije za ogrevanje in pripravo sanitarne vode.

1978 - Acredal-W

1978

Acredal-W

2017 - Vitosol 200-FM

2017

Vitosol 200-FM

Ogrevanje s toploto iz narave

Z energijo iz zraka, zemlje, sonca ali podtalnice ogrevamo okolju prijazno: že leta 1978 je podjetje Viessmann dalo na tržišče prvo toplotno črpalko. Danes proizvaja podjetje v okvirju serije Vitocal visoko učinkovite toplotne črpalke, katerih zmogljivost je dovolj velika, da se z njo ogreva več družinska hiša ter ogreva sanitarna voda.

1981 - L-08

1981

L-08

2015 - Vitocal 300-A

2015

Vitocal 300-A


Pogled nazaj

Postaje uspeha

Začetki v kraju Hof

Ključavničar Johann Viessmann se leta 1917 osamosvoji. Kmalu ne gradi več samo kmetijske mehanizacije. Uspe mu razviti novo generacijo ogrevalnih kotlov, ki toploto dobavljajo hitreje in ob tem porabijo manj goriva.

aufbruch-in-hof-.png

V kraju Hof an der Saale ustanovi Johann Viessmann v ulici Alsenberger svoje podjetje.

Njegov tehnični talent omogoči ustanovitelju podjetja hitro uspeh.

Leta 1928 prične podjetje s proizvodnjo ogrevalnih kotlov.

Razvoj v industrijsko podjetje

Od leta 1937 gradi Johann Viessmann v kraju Allendorf, Eder svoje podjetje, ki postane kasneje temelj današnjega podjetja Viessmann Group. Leta 1947 prevzame očetovo podjetje, s 35 zaposlenimi, Hans Viessmann in ga razvije v veliko industrijsko podjetje.

Hans Viessmann

Gospodarski čudež: Sin ustanovitelja Hans Viessmann modernizira podjetje in ga naredi uspešnega v celotni Nemčiji ter tujih tržiščih.

Die erste Werkshalle wird in Allendorf

Prva proizvodna hala v Allendorfu.

In Allendorf werden schon früh moderne Heizkessel konstruiert.

V Allendorfu se že zgodaj konstruirajo moderni ogrevalni kotli.

Bereits in den 1960er-Jahren produzieren rund 350 Mitarbeiter jährlich etwa 5.000 Kessel.

Že v 1960 letih proizvede 350 zaposlenih skoraj 5.000 kotlov.

Trajnostno uspešni

Ob prehodu leta 1991/1992 prenese Hans Viessmann svojemu sinu Martinu odogovornost za ogrevalno tehniko. Čisto zgoraj na tej agendi: Energijska učinkovitost in internacionalizacija.

Generationswechsel


Erhöhung Auslandsgeschäft auf 50 Prozent

Martin Viessmann poveča delež posla s tujino iz 10 na 50 % od skupnega prometa - odpre tako prodajne podružnice v vzhodni Evropi in Aziji.

Viessmann Technikum

Leta 2017 odprt Technikum poveča učinkovitost raziskav in razvoja.  

Maximilian Viessmann

Od leta 2016 je na krovu podjetja Maximilian Viessmann in pospešuje razvoj digitalne transformacije v Viessmannu.


Viessmann Group 2017

viessmann-map.gif

12.000 sodelavcev po celem svetu je zaposlenih v podjetju Viessmann

2,25 Mrd. prometa

54% delež prometa v tujini

20 prodajnih podružnic po celem svetu

23 proizvodnih podjetij v 12 državah

Prodajne aktivnosti v 74 državah