Veliki potenciali učinkovitosti v stanovanjskem gospodarstvu

Od slabih 40 milijonov stanovanjskih enot v Nemčiji je približno 22 milijonov najemnih stanovanj. Iz teh številk je razvidno, kako velik je lahko prispevek stanovanjskega gospodarstva k doseganju ciljev energetske in podnebne politike – predvsem, če upoštevamo, da le 20 odstotkov ogrevalnih sistemov v Nemčiji ustreza stanju tehnike.

Več kot 80 odstotkov vseh večstanovanjskih objektov je bilo zgrajenih pred letom 1978 in večinoma uporabljajo zastarelo sistemsko tehniko. Če se ta ogromen potencial učinkovitosti poveča, bo to v korist vseh: najemniki bodo plačevali nižje obratovalne stroške, lastniki pa bodo imeli nepremičnino s trajno vrednostjo, za katero bodo zlahka našli najemnike.

Podjetje Viessmann za uporabo v nepremičninskem gospodarstvu ponuja sistemske rešitve po meri s proizvajalci toplote za vse nosilce energije – kondenzacijske kotle za olje in plin ter solarne sisteme, kotle na biomaso in toplotne črpalke. Posebej gospodarna alternativna za velike stanovanjske zgradbe je uporaba sistemov za soproizvodnjo toplotne in električne energije, saj se tukaj toplota, ki nastaja pri proizvajanju električne energije, smiselno uporabi. Kompletna ponudba podjetja Viessmann vključuje naprave za soproizvodnjo toplote in električne energije od 1,0 do 530 kWel oz. od 6,0 do 660 kWth.


Najpomembnejše povezave

Tukaj najdete povezave do tem, ki bi vas lahko zanimale.

Naročanje prospektov

Tukaj lahko naročite brezplačne prospekte.

naprej

Program proizvodov za stanovanjske zgradbe

Proizvodi tudi za večstanovanjski objekt

naprej

Kompletna ponudba za vse nosilce energije

Viessmann ponuja za vsa področja uporabe in vse nosilce energije individualne rešitve z učinkovitimi sistemi.

naprej

Informacije o EnEV

Uredba o varčevanju z energijo (EnEV) in Zakon o ogrevanju z uporabo obnovljivih virov energije (EEWärmeG 2011 - kratko: Zakon o ogrevanju)

naprej

Reference

Ogrevalna tehnika za vse zahteve

naprej

Prenos navodil za rokovanje

Podatkovna baza za navodila za rokovanje v formatu PDF

naprej